שתף קטע נבחר

 

תקנון גנץ נחשף: לפחות 5 שנים כיו"ר, עם הגבלת כהונה

ההתמודדות המסקרנת בבחירות 2019: התקנון המלא של מפלגת "חוסן לישראל", שהגיע לידי ynet, חושף כי הרמטכ"ל לשעבר יכהן כיו"ר לפחות 5 שנים. כהונתו תוגבל לשלוש כנסות רצופות או 8 שנים - המאוחר מהשניים. גנץ הוא המועמד לראשות הממשלה ואחראי על הרשימה לכנסת ושיבוץ המועמדים

 

בני גנץ (צילום: אלכס קולומויסקי)
גנץ(צילום: אלכס קולומויסקי)

חמש שנים לפחות בראשות המפלגה, והגבלה עד שלוש כנסות רצופות או שמונה שנות כהונה. יום לאחר שהרמטכ"ל לשעבר רב-אלוף במיל' בני גנץ הצטרף רשמית למערכת הפוליטית לקראת בחירות 2019, חושף הבוקר (יום ו') ynet את תקנון מפלגתו "חוסן לישראל". לפי התקנון, כהונתו של גנץ כיו"ר תוגבל לשלוש קדנציות רצופות או לשמונה שנים.

 

לעיון בתקנון של "חוסן לישראל" - לחצו כאן

 

עם זאת, בתקנון צוין כי "יו"ר המפלגה הקבוע יכהן בתפקידו ארבע שנים, למעט היו"ר הקבוע הראשון אשר יכהן בתפקידו במשך חמש שנים. במקרים חריגים תוכל האסיפה הכללית לבקש קיום בחירות מוקדמות ואולם הקדמת הבחירות ליו"ר המפלגה תתקבל ברוב של 75% מחברי האסיפה הכללית". בסעיף הגבלת כהונת היו"ר צוין כי "יו"ר המפלגה יוכל לכהן שלוש קדנציות רצופות בכנסת או שמונה שנים - המאוחר מבין השניים".

 

עוד צוין בתקנון כי ליו"ר המפלגה תינתן סמכות בלעדית להכריע לאחר התייעצות עם הנהלת המפלגה בשאלת הכניסה לקואליציה או לנהל משא ומתן קואליציוני במקרה שתוטל עליו מלאכת הרכבת הממשלה.

 

גנץ מחוץ לביתו, השבוע    (צילום: ליהי קרופניק)

גנץ מחוץ לביתו, השבוע    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
בני גנץ ()
מתוך תקנון המפלגה
 

בתקנון נקבע כי לאחר יסודה של המפלגה, הנהלתה תקבע את היו"ר הזמני. "יו"ר המפלגה הקבוע אשר יעמוד בראש המפלגה לקראת הבחירות לכנסת ה-21 על ידי הנהלת המפלגה בתוך שישה חודשים מיום הקמת המפלגה", צוין בתקנון. "לא התמנה יו"ר מפלגה קבוע כאמור בתקנון זה, תהא רשאית הנהלת המפלגה לאשר את המשך כהונתו של היו"ר הזמני עד לבחירת יו"ר קבוע".

 

עוד נכתב כי יו"ר המפלגה יהיה אחראי על רשימת המועמדים לכנסת וסדר שיבוצם, תוך התייעצות עם הנהלת המפלגה והצגתם בפני האסיפה הכללית. לפי התקנון, "יו"ר המפלגה יהיה מועמדה לראשות הממשלה. בהתייעצות עם הנהלת המפלגה, היו"ר יקבע את הרכב הקואליציה, יציע את השרים ואת סגני השרים מטעם המפלגה, וכן מוסמך הוא להגדיר את תפקידיהם בממשלתו והכול בהתאם לכל דין".

 

אם תפקע כהונתו של היו"ר מכל סיבה שהיא, יתקיימו בחירות לתפקיד בהתאם לתקנון הבחירות שיוצע על ידי הנהלת המפלגה. בחירות לתפקיד יתקיימו תוך 91 יום ממועד הפסקת כהונת היו"ר.

 

רה"מ נתניהו מתייחס למפלגה של גנץ    (צילום: לע"מ)

רה"מ נתניהו מתייחס למפלגה של גנץ    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפי התקנון, "אם נבצר מיו"ר המפלגה לכהן באופן זמני, תבחר הנהלת המפלגה ממלא מקום תחתיו ובלבד שתקופת הנבצרות לא תעלה על שנה. נמשכה תקופת הנבצרות מעל לשנה, תתקיים ישיבת אסיפה כללית מיוחדת על מנת לבחון האם להמשיך את תקופת כהונתו של ממלא המקום, או לקיים בחירות לבחירת יו"ר חדש".

 

באשר להתנהלות הסיעה בכנסת, נכתב כי בכל נושא עקרוני שבו נתגלעו חילוקי דעות בין מחצית מחברי הסיעה ליו"ר, רשאים הם לבקש דיון בהנהלת המפלגה בנושא עקרוני בעל חשיבות מיוחדת, וזאת בבקשה בכתב חתומה שתוגש ליו"ר המפלגה, על-ידי המבקשים.

 

חבר סיעה אשר פעל בניגוד להחלטות של הנהלת המפלגה או האסיפה הכללית, מבלי שקיבל לכך אישור מראש מאת הגוף שקיבל את ההחלטה או מיו"ר המפלגה, לא יהיה רשאי להתמודד בבחירות הבאות לאחר מכן מטעם המפלגה לכנסת.

 

בתקנון צוין כי המבקשים להצטרף כחברי מפלגה ישלמו דמי חבר שנתיים שייקבעו על ידי הנהלת המפלגה והזכות לבחור ולהיבחר מותנית בתקופת אכשרה בת שישה חודשי חברות (אותה רשאית הנהלת המפלגה לקצר). כלל זה לא חל על מייסדי המפלגה.

 

השיחות עם בכירים, העקיצה של נתניהו

אחרי חודשים ארוכים של התלבטות ופגישות רבות שקיים עם גורמים פוליטיים, הודיע כאמור גנץ אתמול רשמית כי הקים מפלגה חדשה ורשם אותה ביחידה שעוסקת ברישום המפלגות במשרד המשפטים. בימים האחרונים בוחן גנץ שותפים פוטנציאליים לרשימתו לכנסת והוא מקיים מפגשים עם ראשי מפלגות ועם דמויות פוליטיות בכירות. חילי טרופר, איש חינוך מוכר שעבד בעבר במשרד החינוך, הוא שמקים עבורו את המערך המורכב הכרוך בהקמת מפלגה.

 

מנהלי הקמפיין של גנץ הם איתי בן חורין וטל אלכסנדרוביץ', שהובילו את הקמפיין של שלי יחימוביץ' ומפלגת העבודה בבחירות 2013 וגם את הקמפיין של יו"ר ההסתדרות הנוכחי אבי ניסנקורן, שהתמודד מול יחימוביץ'. בצוות התקשורת גם גילי אלקבץ.

 

מיכאל ביטון, לשעבר ראש העיר ירוחם, הוא אחד מאלו שעשויים להצטרף לאותה מפלגה. על רקע ההתמודדות האפשרית של גנץ אמר ביטון השבוע כי "הציבור רוצה 'דם חדש' ומחפש מנהיגים שהם אנשים טובים, אנשים שמשתייכים לצד המתון ומבקשים לאחד במקום לשסע ולפלג. אנשים אחראיים, לא קיצוניים, לא ימין קיצוני ולא שמאל קיצוני, שיודעים לראות את המורכבות והמכנה המשותף הרחב, בעלי רקורד מקצועי עשיר, ושמנגד אינם מושחתים".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו שיגר אמש עקיצה לעבר הרמטכ"ל לשעבר. לפני שהמריא לברזיל להשבעת הנשיא החדש, נשאל נתניהו לדעתו על ההתמודדות של גנץ ואמר: "עם כל הכבוד, אני לא מתערב כיצד השמאל מחלק את הקולות שלו". נתניהו נשאל אם בעיניו גנץ משתייך לשמאל, והוא חזר על דבריו בחיוך רחב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
גנץ
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים