השער האווירי הבא: נמל התעופה "רמון" ייחנך בחודש הקרוב
נמל התעופה על-שם אילן ואסף רמון הסמוך לאילת ייחנך ב-22 בינואר ויחל לפעול באופן הדרגתי. תחילה יפעלו בשדה טיסות הרצה פנים-ישראליות, ובהמשך יחלו לפעול טיסות מסחריות בינלאומיות של חברות זרות
נמל התעופה הבינלאומי "רמון" על-שם אילן ואסף רמון שליד אילת, ייחנך ב-22 בינואר ויחל לפעול באופן הדרגתי, כנהוג בנמלי התעופה החדשים בעולם. כך הודיע היום (א') שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ. נמל התעופה הנקרא על שם אילן ואסף רמון ייפתח חודש לאחר פטירתה של אם המשפחה, רונה רמון.
בתחילה יחל נמל התעופה לפעול באופן מדורג עם טיסות הרצה מסחריות, פנים ארציות, של חברות התעופה "ארקיע" ו"ישראייר", ובהמשך יחלו לפעול טיסות מסחריות בינלאומיות של חברות תעופה זרות. רשות שדות התעופה (רש"ת) תפרסם בקרוב את לוח הטיסות הפנים ארציות שיופעלו בהדרגה עד למעבר המלא מהטרמינל במרכז העיר אילת לנמל החדש "רמון". לאחר מכן, יפורסם לוח הטיסות הבינלאומיות עד להפעלה מלאה של הנמל.
טקס חנוכת הנמל יערך ב- 22 בינואר 2019 בהשתתפות ראש הממשלה, בנימין נתניהו, השר כץ, מנכ"ל רשות שדות התעופה, יעקב גנות, משפחת רמון, ראשי רשויות, נציגי חברות תעופה, שגרירים ונכבדים נוספים.
שר התחבורה ישראל כץ החליט לזרז את הקמת שדה התעופה לאחר קיפאון של שנים באישור הפרויקט. נמל התעופה "רמון" הוא הנמל האזרחי הראשון שנבנה מאז קום המדינה. נמל התעופה הבינלאומי "רמון" נבנה בסטנדרטים גבוהים של בטיחות, הוא ממוחשב לחלוטין וכולל מערכות טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. שדה התעופה החדש כולל מערכת בידוק בטחוני עצמאי לטסים משדות התעופה הפנים ארציים מאילת, שדה דב ונתב"ג.
חברות התעופה שינחתו בנמל רמון יהיו פטורות מתשלום אגרות נחיתה, במטרה לעודד את החברות לנחות בשדה החדש. עלות הקמת השדה נאמדת ב- 1.7 מיליארד שקלים. שליש מעלות הפרויקט מומן באמצעות מכירת המקרקעין של שדה התעופה הישן באילת, שליש באמצעות רש"ת ושליש נוספים ממקורות חיצוניים.
השר כץ ציין כי רונה רמון ז"ל לקחה את כאבה האישי והפכה אותו לחוזק ולמפעל חיים בחינוך וקידום בני נוער. "כאשר בישרתי לה שהחלטתי לקרוא לשדה התעופה האזרחי הראשון, המוקם מאז קום המדינה ברמת תמנע ליד אילת, על שם בעלה אילן ועל שם בנה אסף, לא היה מאושר ממנה. כאשר נחנוך את שדה התעופה, רונה תהיה שם ביחד איתנו ועם אילן, אסף והחברים. יהי זכרה ברוך", אמר השר כץ.
במהלך העבודות הוארך מסלול ההמראות והנחיתות של השדה ל-3.6 קילומטרים, במטרה לאפשר המראות ונחיתות של טיסות טראנס-אטלנטיות בשדה, מכל מקום בעולם. במקביל, הוכפלו ל-60 מספר רחבות החנייה בשדה, כדי להגדיל את קיבולת המטוסים לנוכח תחזיות הגידול במספר הנוסעים ב"רמון".
השר כץ ציין כי הנמל החדש שיחליף את נמל התעופה של אילת ישמש כשדה תעופה בינלאומי נוסף של מדינת ישראל, בעיקר לטיסות לאירופה וממנה, טיסות טראנס-אטלנטיות וטיסות פנים ארציות. כמו כן, ישמש הנמל גם כשדה אלטרנטיבי לנתב"ג לשעת חירום, בשל תנאי מזג אוויר ומתיחות ביטחונית, במקום לרנקה ועמאן.