תאילנד מתכוננת לסופה: רבבות עזבו את איי הנופש
50 אלף תיירים עזבו את קוסמוי, קופנגן וקו טאו בגלל הסופה הטרופית הנדירה "פאבוק", שתכה מחר באזור עם גלים של שבעה מטרים: "האיים ריקים כמעט לגמרי". "בנגקוק איירווייז" ביטלה את הטיסות היוצאות והנכנסות בקוסמוי
עשרות אלפי תיירים נטשו כמה מאתרי הנופש הפופולריים ביותר בתאילנד, לקראת סופה טרופית שתכה מחר באזור. הסופה "פאבוק" תביא לחופים בדרום תאילנד גשמים עזים, רוחות חזקות וגלים בגובה שבעה מטרים. בעקבות הסופה ביטלה חברת התעופה "בנגקוק איירווייז" את הטיסות היוצאות והנכנסות בקוסמוי.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הרשויות המקומיות מסרו שעד 50 אלף תיירים עזבו את איי הנופש קופנגן, קוסמוי וקו טאו, ועלו על מעבורות לקראת הגעת הסופה הטרופית "פאבוק" מחר בערב. הרחצה באזור אסורה והשיט צפוי להיפסק. אחרי איי הנופש תמשיך הסופה לפנים הארץ.
סופות טרופיות מכות בתאילנד בעיקר במהלך עונת המונסון, שמתחילה ביולי ומסתיימת באוקטובר. הסופה "פאבוק" נדירה מכיוון שהיא תהיה הראשונה שמגיעה לאיי הנופש מזה כ-30 שנה – שלא במסגרת עונת המונסון. "פאבוק" לא צפויה להתחזק ולהפוך לסופת טייפון.
תאילנד לא פרסמה צו פינוי לקראת הסופה, אך בכל זאת התיירים עוזבים בהמוניהם. קריקראי סונגתהני, מפקד המשטרה בקופנגן, אמר ל-AFP: "אני חושב שהאיים ריקים כמעט לגמרי. בין 30 ל-50 אלף תיירים עזבו מאז מסיבות השנה הדשה".
"יהיו גשמים עזים ואנחנו צריכים להתכונן לשיטפונות או להשפעה שתהיה על התחבורה", אמר היום ראש ממשלת תאילנד פריות צ'אן אוצ'ה. "אנחנו מוכנים, אבל אם הגשמים יהיו כבדים אנחנו נצטרך זמן לפתור בעיות".
הרשויות בקוסמוי אמרו שהן מכינות מקלטים לתיירים שיחליטו להישאר עד שהסופה תחלוף. אתמול טבע למוות באי גבר רוסי בן 56. הוא ומשפחתו התעלמו מאזהרת הרחצה. "הרשויות באי הזהירו והציבו דגלים אדומים, אבל אולי המשפחה לא חשבה שהמצב חמור כל כך", אמרו במשטרת קוסמוי.
משרד החוץ פרסם אזהרה לתיירים הישראלים לקראת הסופה הטרופית: "השירות המטאורולוגי מזהיר את השוהים מתנאי מזג האוויר הקשים, להימנע מלהגיע לקו החוף, לשהות בפנים האי במבנים חזקים, להצטייד במזון ומים וסוללות מלאות. כמו כן, ממליצים להימנע מנסיעה בסירות ומעבורות ומגלישה בים. ממליצים לנקוט באמצעי זהירות ולפעול בהתאם להנחיות הרשויות המקומיות. משרד החוץ מבקש להסב את תשומת לב האזרחים הישראלים השוהים במקום או שבכוונתם להגיע למקום, לעקוב אחר הנחיות השירות המטאורולוגי בדבר מסלול התנועה של הטייפון ולהישמע להוראות הרשויות המוסמכות במקום. משרד החוץ ממליץ לאזרחים הישראלים הנמצאים באזורים אלה לעקוב באופן שוטף אחר דיווחי מזג האוויר ולנקוט במשנה זהירות".