עיריית ירושלים קיבלה מיליון שקל עבור שיקום נשים בזנות, אך לא ניצלה אותם
משרד הרווחה העביר את הסכום לפני כשנה, אך יישום התוכנית נדחה למועד לא ידוע. בכיר בעירייה שנשאל על הנושא: "הסיבה לעיכוב - בעיות תקציביות ופוליטיות במועצה". עיריית ירושלים: "טרם נמצא מבנה הולם לפתיחת התוכנית"
לאן נעלמה התוכנית לשיקום נשים במעגל הזנות בירושלים? משרד העבודה והרווחה העביר תקציב על סך מיליון שקלים לעיריית ירושלים כדי להקים מסגרת טיפולית-שיקומית יומית לנשים העוסקות בזנות רחוב. התוכנית הייתה אמורה לצאת לפועל עד סוף 2018, אלא שחלפה שנה ושום דבר לא נעשה בנדון, על אף שהתקציב הועבר ממשרד הרווחה אל העירייה.
ממידע שהגיע לידי ynet, בכיר בעיריית ירושלים אמר בשיחה שבה נשאל על גורלה של המסגרת כי "תוכנית השיקום המדוברת נדחית ביישומה כבר קרוב לשנה בגלל בעיות תקציביות ופוליטיות במועצת העיר".
התוכנית שטרם יצאה לפועל תוכננה לתת מענה לכ-40 נשים הנמצאות במעגל הזנות, בהשקעה של כמיליון שקלים בשנה כחלק ממערך של משרד העבודה והרווחה, הפועל בערים אחרות בארץ בהן תל אביב, חיפה ובאר שבע. אישור התוכנית להקמתה ניתן כחלק מתוכנית החומש לטיפול באוכלוסיות בזנות עליה המליץ משרד הרווחה עוד בשנת 2017.
עם פרסום התוכנית אמרה אפרת שרעבי, סגנית מנהלת שירות פרט ומשפחה במשרד העבודה והרווחה: "נכון להיום בירושלים, עיר של כ-900 אלף תושבים, אין מענה לנשים בגירות בזנות, וזאת על אף ההערכה כי זנות רווחת בעיר כבכל עיר גדולה אחרת בישראל, אם כי סביר כי יש לה מאפיינים שונים".
ערן חנוך, חניך במכינה קדם צבאית של תנועת 'החלוץ' בירושלים אמר: "כשהחוק להפללת צרכני הזנות עבר בקריאה ראשונה התחלנו לחקור את הנושא ולשאול את עצמנו מה אנחנו יכולים לעשות כדי למגר את תופעת הזנות בירושלים. התחלנו לברר מה כבר נעשה בנושא וגילינו שיש תוכנית שכבר תוקצבה על ידי המשרד, אך לא יצאה לפועל בעירייה".
חברת הכנסת מיכל רוזין (מרצ) פנתה אתמול לראש עיריית ירושלים משה ליאון בנושא. היא אמרה ל-ynet: "מסגרות השיקום הן המכסה לסיר שהוא החוק לאיסור צריכת זנות שעבר בשבוע שעבר בכנסת. עלינו לדחוף לכך שתינתן כל עזרה וסיוע אפשריים במסגרות השיקומיות, במיוחד במקומות בהם כבר הוקצה תקציב לדבר. ראש עיריית ירושלים צריך לוודא כי לא תעבור עוד שנה שבה נשים וגברים בזנות בירושלים יוותרו ללא מסגרת שיקומית".
ממשרד הרווחה נמסר כי "המשרד השלים את כל המהלכים הנדרשים לפתיחת מסגרת לנשים בזנות בירושלים לרבות: בניית מודל, הקצאת תקציב ואישור הסכם התקשרות בוועדת מכרזים ,פתיחת המסגרת מתעכבת עקב קשיי העירייה במציאת מבנה מתאים. עם חתימת העירייה על חוזה שכירות - המסגרת תיפתח ובתוך חודש ימים יוכשר המבנה לייעודו".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "עיריית ירושלים הקצתה לעניין תקציב משלים ונציגיה הפעילו בשנה האחרונה מאמצים רבים למציאת מבנה הולם באזור מתאים בעיר שאליו יוכלו הנשים להגיע בנוחות. לצערנו עד כה לא נמצא מקום ראוי לפעילות זו, וזאת בשל המחסור הקיים במבני ציבור ובשל הקושי למצוא נכסים להשכרה לשימוש זה. העירייה נמצאת כיום בבדיקה לגבי כמה מקומות פוטנציאליים. אנו מקווים שהמאמצים יישאו פרי ויאפשרו את פתיחת המרכז בהקדם האפשרי".