שתף קטע נבחר

 

מסתמן: ראש מועצת שער הנגב לשעבר מצטרף לגנץ

אלון שוסטר, חברו של הרמטכ"ל לשעבר, ירוץ ככל הנראה לכנסת ברשימת "חוסן לישראל". בעקבות זאת הוא יסיים את תפקידו כיו"ר קיבוץ חצרים

מצטרף ראשון למפלגה המתהווה של בני גנץ: ‏אלון שוסטר, ראש מועצת שער הנגב לשעבר, ירוץ ככל הנראה לכנסת ברשימת "חוסן לישראל". שוסטר, חבר קיבוץ מפלסים, הודיע השבוע כי בעקבות זאת הוא יסיים את תפקידו כיו"ר קיבוץ חצרים. גנץ ושוסטר הם חברים זה 40 שנה ושירתו זה תחת פיקודו של זה. במפלגתו של גנץ סירבו להתייחס. שוסטר מסר: "לא ידעתי שהודעתי. מוקדם מדי לדבר על הדברים".

יסיים את תפקידו כיו"ר קיבוץ חצרים. אלון שוסטר ()
יסיים את תפקידו כיו"ר קיבוץ חצרים. אלון שוסטר

על פי תקנון "חוסן לישראל" שנחשף לפני כשבועיים, יו"ר המפלגה יהיה אחראי על רשימת המועמדים לכנסת וסדר שיבוצם, תוך התייעצות עם הנהלת המפלגה והצגתם בפני האסיפה הכללית. לפי התקנון, "יו"ר המפלגה יהיה מועמדה לראשות הממשלה. בהתייעצות עם הנהלת המפלגה, היו"ר יקבע את הרכב הקואליציה, יציע את השרים ואת סגני השרים מטעם המפלגה, וכן מוסמך הוא להגדיר את תפקידיהם בממשלתו והכול בהתאם לכל דין".

 

התקנון קובע עוד כי כהונתו של גנץ כיו"ר תוגבל לשלוש קדנציות רצופות או לשמונה שנים. עם זאת, בתקנון צוין כי "יו"ר המפלגה הקבוע יכהן בתפקידו ארבע שנים, למעט היו"ר הקבוע הראשון אשר יכהן בתפקידו במשך חמש שנים. במקרים חריגים תוכל האסיפה הכללית לבקש קיום בחירות מוקדמות ואולם הקדמת הבחירות ליו"ר המפלגה תתקבל ברוב של 75% מחברי האסיפה הכללית". בסעיף הגבלת כהונת היו"ר צוין כי "יו"ר המפלגה יוכל לכהן שלוש קדנציות רצופות בכנסת או שמונה שנים - המאוחר מבין השניים".

בני גנץ (צילום: אלכס קולומויסקי)
בני גנץ(צילום: אלכס קולומויסקי)

עוד צוין בתקנון כי ליו"ר המפלגה תינתן סמכות בלעדית להכריע לאחר התייעצות עם הנהלת המפלגה בשאלת הכניסה לקואליציה או לנהל משא ומתן קואליציוני במקרה שתוטל עליו מלאכת הרכבת הממשלה.

 

באשר להתנהלות הסיעה בכנסת, נכתב כי בכל נושא עקרוני שבו נתגלעו חילוקי דעות בין מחצית מחברי הסיעה ליו"ר, רשאים הם לבקש דיון בהנהלת המפלגה בנושא עקרוני בעל חשיבות מיוחדת, וזאת בבקשה בכתב חתומה שתוגש ליו"ר המפלגה, על-ידי המבקשים.

 

חבר סיעה אשר פעל בניגוד להחלטות של הנהלת המפלגה או האסיפה הכללית, מבלי שקיבל לכך אישור מראש מאת הגוף שקיבל את ההחלטה או מיו"ר המפלגה, לא יהיה רשאי להתמודד בבחירות הבאות לאחר מכן מטעם המפלגה לכנסת.

 

בתקנון צוין כי המבקשים להצטרף כחברי מפלגה ישלמו דמי חבר שנתיים שייקבעו על ידי הנהלת המפלגה והזכות לבחור ולהיבחר מותנית בתקופת אכשרה בת שישה חודשי חברות (אותה רשאית הנהלת המפלגה לקצר). כלל זה לא חל על מייסדי המפלגה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
אלון שוסטר
צילום: עידו ארז
מומלצים