המפקח על חקירת "רוסיה גייט" פורש
סגן התובע הכללי רוד רוזנשטיין, שמינה את התובע רוברט מולר לחקור את התערבות רוסיה בבחירות ואת קשריה עם טראמפ, יעזוב בתוך שבועות
סגן התובע הכללי של ארה"ב רוד רוזנשטיין, האיש שפיקח בשנתיים האחרונות על החקירה שמנהל התובע המיוחד רוברט מולר בנוגע להתערבות של רוסיה בבחירות בארה"ב בשנת 2016, יעזוב את משרד המשפטים בשבועות הקרובים. כך מדווחים הערב (יום ד') כלי תקשורת בארה"ב.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
עזיבתו של רוזנשטיין באה בשעה שמועמדו של הנשיא דונלד טראמפ לתפקיד התובע הכללי החדש נערך להיכנס לתפקיד. החקירה, נזכיר, עוסקת במידה רבה גם בקשרים שהיו בין טראמפ ואנשיו לבין רוסיה ערב הבחירות.
רוזנשטיין קיבל על עצמו את האחריות לפקח על החקירה אחרי שהתובע הכללי דאז ג'ף סשנס, מתומכיו הראשונים של טראמפ בקמפיין הבחירות שלו, פסל את עצמו מהעיסוק בחקירה, צעד שעורר את זעמו של טראמפ ואילץ בסופו של דבר את סשנס להתפטר בנובמבר האחרון. וויליאם בר, האיש שבו בחר טראמפ לתובע הכללי החדש, צפוי להתייצב בשבוע הבא לשימוע בוועדת המשפט של הסנאט בנוגע למינויו, ואחרי שהוועדה תאשר את מועמדותו – יועבר מינויו לאישור מליאת הסנאט.
אם יאושר מינויו של בר, שכבר כיהן כתובע הכללי של ארה"ב בשנים 1993-1991, בממשלו של בוש האב, הוא יפקח על החקירה של מולר, רפובליקני שנבחר על-ידי אותו רוזנשטיין ושטראמפ טוען כי חקירתו היא ציד מכשפות נגד הנשיא. לדברי גורם רשמי בארה"ב, רוזנשטיין מתכוון להישאר בתפקיד בראשית כהונתו של בר כדי לוודא שהעברת הסמכויות נעשית כהלכה.
בחודשים האחרונים, מאז פיטורי ג'ף סשנס, נשאר רוזנשטיין בתפקידו תחת ממלא מקום התובע הכללי מאט וויטקר, שמינויו השנוי במחלוקת על-ידי טראמפ נתקל בשלל קשיים משפטיים והעלה את השאלה איזה תפקיד ימלא וויטקר בכל הקשור לחקירה. וויטקר, שהיה ראש הסגל של סשנס, פרסם בעבר מאמר שבו קרא לפרקליטי טראמפ שלא לשתף פעולה עם "כנופיית הלינץ'", כלומר מולר וחוקריו. בהזדמנות אחרת צייץ ש"החקירה של מולר הלכה רחוק מדי". מאחורי גבו היו מי שכינו אותו במשרד המשפטים "המרגל של הבית הלבן".
בספטמבר שעבר דיווח "ניו יורק טיימס" כי בשנת 2017 הציע רוזנשטיין להקליט בסתר את טראמפ בשיחה על המצב בבית הלבן, מתוך כוונה להשתמש בחומרים כדי לקדם הדחה של הנשיא. רוזנשטיין הכחיש את הדיווח. בשבועות הבאים הועלתה ההשערה שטראמפ יפטר אותו, אך הוא נמנע מכך, ורוזנשטיין נשאר בתפקיד עד עתה.
טראמפ, נזכיר, מכחיש בתוקף כי בינו ובין אנשיו לבין רוסיה היה שיתוף פעולה כלשהו לפני הבחירות, וגם מוסקבה מכחישה את הדברים. סוכנויות המודיעין של ארה"ב, לעומת זאת, קבעו כי במהלך קמפיין הבחירות ב-2016 הזרימה רוסיה לרשתות החברתיות בארה"ב תכנים מכפישים ומידע כוזב שנועדו לפגוע בסיכוייה של המועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון ולקדם את סיכויי המועמד הרפובליקני טראמפ, מתוך הנחה שהוא יהיה נשיא נוח יותר לרוסיה. לפי הדו"חות, רוסיה השתמשה לשם כך גם בהאקרים שפרצו למחשבי המפלגה הדמוקרטית.