נסגר התיק בפרשת השופטת שהתמודדה למשרת היועץ המשפטי
היועץ המשפטי לממשלה גנז את תיק החקירה שעניינו פרשת התמודדות השופטת בדימוס הילה גרסטל למשרת היועץ המשפטי לממשלה. גרסטל טענה בעבר כי ניר חפץ בדק באמצעות אלי קמיר אם תהיה מוכנה לסגור את התיקים לאשת ראש הממשלה. אחר כך שינתה את גרסתה וטענה כי לא קיבלה "הצעה על השולחן"
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט החליט לגנוז היום (ב') את תיק החקירה 1270 שעניינו פרשת התמודדות השופטת בדימוס הילה גרסטל למשרת היועץ המשפטי לממשלה. בעבר סיפרה כי בזמן שהייתה מועמדת לתפקיד, ביקש חברה הקרוב אלי קמיר להיפגש בפתאומיות, ושם טען כי שמע מיועץ התקשורת ניר חפץ שאם תסכים לסגור את תיקי אשת ראש הממשלה שרה נתניהו יגברו סיכוייה להתמנות לתפקיד.
בחודש אוקטובר האחרון הודיעה המשטרה כי סיימה את החקירה בתיק וקבעה כי אין תשתית ראייתית לשוחד בתיק. מהמשטרה נמסר כי "תיק החקירה שעליו דובר הוא תיק מעונות ראש הממשלה, בו נחקרה כחשודה רעיית ראש הממשלה. בינתיים, התיק הבשיל ובגין ממצאי החקירה החליט היועץ המשפטי לממשלה להגיש נגד רעיית ראש הממשלה כתב אישום". עוד הוסיפו במשטרה כי "במהלך החקירה עלו ממצאים נוספים אשר הציגו את הדברים בצורה שונה מאשר במידע ובראיות הראשוניים".
על פי מידע מודיעיני שהתקבל במשטרה, במהלך התמודדותה של גרסטל לתפקיד היועמ"ש בשנת 2015, הציע לה כביכול מקורבה, אלי קמיר, בתיאום עם חפץ, הצעת שוחד, שלפיה היא תקבל את המינוי לתפקיד בעד סגירת תיק החקירה נגד רעיית ראש הממשלה, המכונה "תיק המעונות", לאחר שתמונה. לכן הוחלט, על דעת היועץ המשפטי לממשלה, לגבות את עדותה של גרסטל בפרשה בחודש פברואר האחרון.
השופטת גרסטל תיארה בהודעתה זעזוע עמוק מההצעה והגדירה אותה כ"הצעה קרימינלית, חד משמעית". גרסת המקרה על פי גרסטל הובילה לפתיחה בחקירה שבמסגרתה נחקרו בחשד להצעת שוחד יועצי התקשורת קמיר וחפץ, ונגבו עדויות מכמה עדים שעימם חלקה גרסטל את סיפור המעשה בזמנים שונים. בנוסף, בדקו במשטרה טלפון ניידים במסגרת החקירה. נוכח הודעתה הראשונה פנו החוקרים, עוד באותו יום, לגביית גרסתם של קמיר ושל חפץ.
מפאת חומרת הטענות שעלו בהודעתה של גרסטל, בוצעה חקירתם של השניים בעודם מוחזקים במעצר לצורכי חקירה (חפץ כבר היה עצור במסגרת תיק 4000). באותו זמן, קמיר הכחיש את פרטי גרסתה של השופטת בדימוס גרסטל, ואילו חפץ לא שיתף פעולה עם החקירה. בהמשך, נגבתה עדות ממקורבים שונים לכב' השופטת בדימוס גרסטל, אשר אישרו באופן כללי כי האחרונה אכן סיפרה להם על הצעה מעין זו.
חפץ מסר את גרסתו המלאה בפרשה ביום 21 במרץ 2018, כשבועיים אחרי שהפך לעד מדינה בתיק 4000, ועיקרה היא שקמיר ביקש ממנו לפעול לטובת מינויה של גרסטל לכהן בתפקיד היועמ"ש לממשלה, ואילו הוא, חפץ, השיב לו שאינו רוצה או יכול לעסוק בנושא המינוי. לדברי חפץ, השיחה שקיים עם קמיר הייתה שיחת רכילות ותו לא, ולא עלה בה כלל נושא סגירת תיק המעונות.
בסופה של החקירה, פערי גרסאות משמעותיים בין המעורבים העיקריים עצמם, וכן התפתחות ושינויים פנימיים בגרסה המרכזית שנמסרה באשר להצעת השוחד, הביאו את גורמי האכיפה (המשטרה והפרקליטות) לכלל דעה כי לא התגבשה תשתית ראייתית לביסוס החשדות נגד מי מהמעורבים בפרשה.
בחודש מאי האחרון חקרה המשטרה את גרסטל במסגרת הפרשה, אז נתנה השופטת גרסה שונה להשתלשלות העניינים בפרשה. ממשרד המשפטים נמסר כי "השופטת בדימוס גרסטל הסבירה את השינוי באופן הצגת הדברים על ידה בעדותה השנייה בתעתועי זיכרון ביחס לזמנים, נוסחים והתבטאויות, בחלוף למעלה משנתיים מהפגישה האמורה".
עוד נמסר כי "נוכח כל האמור, ובפרט משום השינויים בגרסאותיה של כב' השופטת בדימוס גרסטל והעובדה שלא נמצאו תימוכין לתוכן גרסתה הראשונה, נמצא כי התשתית הראייתית שהתגבשה במהלך החקירה אינה מספיקה להעמדה לדין של מאן דהוא, ועל כן החליט היועץ המשפטי לממשלה לקבל את המלצות ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרת ישראל, פרקליטת מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), ופרקליט המדינה לסגור את התיק נגד אלי קמיר".