הפריימריז בליכוד: אושרו השינויים לבקשת נתניהו
הצעת ראש הממשלה ויו"ר הליכוד לשריין מועמד חיצוני במקום ה-21 ולערוך סדר מחודש ברשימה לכנסת, אושרה ברוב של 1,017 חברי מרכז מול 575 מתנגדים. הבקשה לאפשר לח"כ נגוסה להתמודד שוב על משבצת העולים אושרה ברוב דחוק. במקביל: נפסלה חברות 14 חברי "הליכודניקים החדשים"
מרכז הליכוד אישר אמש (יום ג') את הצעת ראש הממשלה ויו"ר המפלגה בנימין נתניהו לתקנון הפריימריז, ובכללו השריונים שאותם מבקש נתניהו להציב ברשימה לכנסת וכן את השינויים בסדר הרשימה. 1,017 חברי מרכז תמכו בהצעה, 575 התנגדו לה.
נתניהו אמר בתגובה: "אני מודה לחברי מרכז הליכוד על התמיכה האיתנה בי ובהצעתי. הליכוד מאוחד לקראת הבחירות הקרובות שבהן נבקש את אמון הציבור כדי להמשיך ולהוביל את מדינת ישראל להישגים אדירים בביטחון, במדיניות החוץ, בחברה ובכלכלה".
סעיף אחד עורר את זעמם של אנשי השטח, ולגביו נרשמה עד הרגע האחרון תוצאה צמודה. מדובר בסעיף השריון למשבצת העולים המיועדת לח"כ אברהם נגוסה. לפי ההחלטה, שאושרה בשבוע שעבר בוועדת החוקה של הליכוד, ניתנה הקלה משמעותית למקרה של נגוסה - ונקבע כי אף שמדובר בחבר כנסת מכהן, הוא יוכל להתמודד שוב על המשבצת המשוריינת ולהיכלל ברשימה במספר קולות קטן בהרבה מזה שנדרש להביא חבר כנסת שמתמודד ברשימה הארצית.
הכעס התעורר משום שבכל אירועי הפריימריז הקודמים של המפלגה, חבר כנסת שנכנס לכנסת במשבת שריון כלשהי (נשים, עולים מגזר וכו') התמודד כרגיל ברשימה הארצית ונאבק בה על מקומו.
קיצור הדרך שנעשה לנגוסה לקדנציה השנייה שלו, הוביל למצב שחלק מחברי הליכוד החלו מהלך נגד השריון. ההצעה בנוגע לנגוסה עברה ברוב של 781 תומכים מול 771 מתנגדים.
בהצעת ראש הממשלה הכללית נרשמה תמיכה ברורה בנתניהו, שביקש לעצמו שריון במקום ה-21 עבור מועמד חיצוני. הקלפי הבולטת ביותר במקרה זה הוצב בשוהם - שם נרשמו 90 אחוזי תמיכה בנתניהו.
שר העבודה והרווחה ויו"ר מרכז הליכוד חיים כץ בירך על תוצאות ההצבעה במרכז הליכוד. לדבריו, "ההצבעה היום היא נקודת הפתיחה של תנועת הליכוד לקראת הבחירות הכלליות לכנסת. הליכוד היא המפלגה הגדולה והדמוקרטית ביותר בישראל. נעשה ככל שיידרש כדי לסייע ליו"ר התנועה ראש הממשלה בנימין נתניהו לנצח בבחירות ולשמור על שלטון הימין".
14 חברי "הליכודניקים החדשים" נפסלו
במקביל, מנהלת הליכוד הודיעה אמש ל-14 חברים בקבוצת "הליכודניקים החדשים" כי חברותם במפלגה הוקפאה, ובשל כך הם גם לא יוכלו להתמודד או להצביע בפריימריז הקרובים.
מנכ"ל הליכוד, צורי סיסו, כתב למתפקדים שנפסלו: "אני מתכבד להודיעך כי החלטתי להפסיק את חברותך בליכוד. בין שיקוליי נכללו הטענות שנטענו כלפיך והזמנתך לשימוע וכן חוות הדעת של כבוד השופט המחוזי בדימוס מנחם נאמן שבפניו התקיים לך השימוע, שבה קבע כי יש הצדקה להפסיק את חברותך בליכוד. הפסקת חברותך בליכוד תיכנס לתוקפה לאלתר".
אחד מהמועמדים שנפסלו הוא ליאור המאירי, ממובילי הקבוצה הפנים-מפלגתית שמאתגרת את הליכוד. "זהו קרב נגד רדיפה פוליטית, שקרים מכוערים, תפישה מקרתיסטית ואני דמוקרטית, ואם נפסיד בקרב הזה - הרדיפה הפוליטית הזאת תגיע בסוף לכל אחד אל סף הדלת", אמר המאירי אחרי ההחלטה.
הוא הוסיף כי "אנחנו קוראים לכל אדם שמסכים עם חוקת הליכוד להתפקד עם 'הליכודניקים החדשים'. אנחנו קוראים לכל אדם שהדמוקרטיה חשובה לו לתמוך בקרב הזה".
היום צפוי להיערך בבית המשפט המחוזי בתל אביב דיון בעתירתם של המתפקדים החדשים. חלק אחר של העתירה, מלבד זה העוסק בבקשה להחזיר את 14 המתפקדים שנפסלו, נוגע בבקשה להחזיר מתפקדים שאת בקשת החברות וההרשמה הגישו באופן מקוון בין פברואר לאוגוסט בשנה שעברה, וכלל לא הוכנסו למרשם.
מובילי "הליכודניקים החדשים" אספו לדבריהם בחודשים האחרונים יפויי כוח מ-1,001 מתפקדים שלא הוכנסו - ועתרו בשמם לבית הדין של התנועה. משלא נענתה בקשתם - הם פנו כאמור לבית המשפט.