שתף קטע נבחר

 

אפי נוה, החשוד המרכזי בפרשה המשפטית, שוחרר למעצר בית

יו"ר לשכת עורכי הדין אפי נוה הוא הבכיר שהובא הבוקר ליחידת להב 433 במסגרת חקירת פרשת "המין ומינויי השופטים" שמסעירה את מערכת המשפט בארץ. פרקליטו טען שנוה לא היה חבר בוועדה למינוי שופטים בזמן מינוי שופטת השלום שנחקרה. בית המשפט הורה על הרחקתו לחודש מהלשכה. השופטת ועורכת הדין שנחקרו בפרשה שוחררו גם כן למעצר בית

 

אפי נוה בבית המשפט    (צילום: ליהי קרופניק)

אפי נוה בבית המשפט    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה, הוא הבכיר שנעצר הבוקר (ד') במסגרת ההתפתחות המשמעותית שחלה בחקירת הפרשה שמסעירה בימים האחרונים את מערכת המשפט בישראל. נוה נחשב לחשוד המרכזי. בפרשה מעורבים גם שופטת שנוה פעל לפי החשד לקידום מינוייה, ועורכת דין שנחשד כי פעל לקידום בעלה השופט.

 

השלושה הובאו הבוקר לחקירה ביחידת להב 433. הערב החליט בית משפט השלום בתל אביב לשחרר את נוה למעצר בית למשך שבוע ולהרחיקו למשך חודש מהלשכה. השופטת ועורכת הדין שוחררו גם למעצרי בית של ארבעה וחמישה ימים, בהתאמה.

 

החשדות המרכזיים בפרשה, לפי המשטרה, הם ביצוע עבירות בנוגע למינוי שופטת שלום אחת לפני כמה שנים ובקשר לניסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - מהלך שלא צלח. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד מיני ולעניינים נוספים, בהם פגיעה בטוהר המידות באופנים אחרים, ונושאים הקשורים ללשכת עורכי הדין.

אפי נוה פרשת המין והמנויים ()
אפי נוה בבית המשפט
 

נציג המשטרה אמר בדיון כי נוה "ניצל את רום מעמדו ואת יכולת השפעתו בתהליכי מינוי שופטים תוך שהוא מצוי בניגוד עניינים". הוא הוסיף: "בשלב זה מדובר ביחס לשני אירועים נקודתיים ולא חלילה כלפי המערכת המשפטית כולה. מעצרו הוא אינטרס ציבורי רם מעלה הגובר על זכותו של החשוד". לדבריו, ישנם אירועים נוספים הקשורים לחשוד שייבדקו בהמשך.

 

המשטרה טענה בדיון כי יש להאריך את מעצרו של נוה מחשש לשיבוש החקירה. "מרשך אדם חזק מאוד, לא יכול להיות מצב שהפעולות לא יזוהמו אם ישתחרר", אמר נציג המשטרה לפרקליטו של נוה, עו"ד בועז בן צור.

 עורך דין אפי נוה פרשת המין והמנויים (צילום: מוטי קמחי )
נוה בבית המשפט. "לא יכול להיות מצב שהפעולות לא יזוהמו אם ישתחרר"(צילום: מוטי קמחי )

החוקרים בפרשת המין והמנויים ()
נציגי המשטרה בבית המשפט
 

עו"ד בן צור טען בדיון כי יו"ר לשכת עורכי הדין לא היה חבר בוועדה למינוי שופטים בזמן שהשופטת מונתה, וכי ההחלטה על מינוייה התקבלה ברוב של שמונה חברים.

 

בתשובה ענה נציג המשטרה כי נווה אומנם לא היה חבר בוועדה, אך "רוחו נמצאה שם". הוא הוסיף כי המשטרה חוקרת גם חשדות על אירועים שקרו בעת שהיה חבר בוועדה ואירועים שקרו לפני שהיה חבר בה.

 

שופטת השלום זומנה לחקירה במשטרה ובעקבות כך הוצאה לחופשה. גם עורכת הדין, רעייתו של השופט שלא קודם, נחקרה הבוקר. מלבד השופטת ועורכת הדין שנחקרו, החוקרים חושדים כי נוה ביצע עבירות הקשורות לעניינן של עורכת דין נוספת ושתי מתמחות.

ישיבת הועדה לבחירת שופטים (צילום: אוהד צויגנברג)
ארכיון(צילום: אוהד צויגנברג)

שלושה מחברי הוועדה למינוי שופטים מסרו במהלך היום עדות במשטרה, בהם ח"כ נורית קורן (הליכוד) ואילנה סקר, שחברה בוועדה מטעם לשכת עורכי הדין.

 

בתום הדיון אמר עו"ד בן צור: "בסופו של דבר יש חקירות שמתחילות בקול תרועה ומסתיימות בקול ענות חלושה. מצב של חקירה כזו אינו פשוט למר נוה, אבל אני מניח שהוא יידע להתמודד. לגבי הכהונה בלשכה, הדברים ייבחנו ותתקבל החלטה בימים הקרובים".

אינפו כיצד הוועדה בוחרת שופטים ()

אינפו הוועדה לבחירת שופטים ()
 

בתחילת החודש היה זה ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה, יואב תלם, שבאופן חריג התייצב בעצמו בבית המשפט וביקש צו איסור פרסום על פרשייה שלא ניתן לספר עליה כמעט דבר. שלשום, לבקשת היחידה הארצית לחקירות הונאה, הוארך בחודש צו איסור הפרסום על פרשייה שהפכה בשבועות האחרונים לשיחת היום במערכת המשפט.

 

בתוך כך, המשנה לראש לשכת עורכי הדין, עו"ד משה טייב, ושני סגנים, עורכי הדין מעיין אמודאי ושחר אורגד, הודיעו אתמול על פרישה מהקואליציה בהנהגת הארגון. במכתב ששלחו ליו"ר הלשכה אפי נוה הם טענו שאינם יכולים להמשיך לכהן תחתיו בשעה שמצב הלשכה מידרדר.

 

בעקבות החקירה פרסמו שרת המשפטים איילת שקד ונשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות הודעה מיוחדת. "ראינו לנכון לציין כי אנו סמוכות ובטוחות כי מערכת אכיפת החוק תמצה את חקירת הפרשה ותגיע לחקר האמת. עוד ראינו לציין כי במהלך תקופת כהונתה של שקד כיושבת ראש הוועדה לבחירת שופטים, מינתה הוועדה 334 שופטים ורשמים בכירים בהליך מיון ובחירה קפדני ומקצועי".

 

השתיים הוסיפו: "ברשות השופטת בישראל מכהנים שופטות, שופטים, רשמות ורשמים בכירים העושים את מלאכתם נאמנה, ביושר ובמסירות. יש לקוות כי החקירה תושלם בהקדם על מנת לשמור על מעמדה של הרשות השופטת ועל אמון הציבור בה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים