חשד: גנבו סדרות ישראליות והעבירו בתשלום לחו"ל
מעבדות פיראטיות שכללו עשרות מחשבים העתיקו את התוכן המשודר בערוצי הטלוויזיה בארץ והעבירו אותו בתשלום לישראלים המתגוררים מעבר לים. שבעה חשודים נעצרו
היחידה הכלכלית של המשטרה חשפה מעבדות פיראטיות שהעתיקו סדרות ויצירות תוכן ישראליות, אותן על פי החשד שידרו תמורת תשלום לישראלים המתגוררים בחו"ל. במסגרת החקירה נעצרו שבעה חשודים.
כבר תקופה ארוכה שביחידה פועלים באופן סמוי עם נציגי הרשות להלבנת הון, רשות המסים ויוצרי התוכן בארץ, בנוגע לגניבת תכנים מקוריים ופגיעה ביצירה הישראלית.
החשודים, כל אחד על פי חלקו, הקימו אתר פיראטי והעתיקו את שידור ערוצי בעלי הזכויות של חברות הכבלים והלוויין. את התכנים המועתקים העבירו כאמור בתשלום לישראלים בחו"ל.
גורמים המעורבים בחקירה ציינו כי הפרשה מזכירה את תופעת הכבלים הפיראטיים שהייתה רווחת בשנות ה-80, עוד בטרם נכנסו לשוק חברות "יס" ו-HOT", אלא שהפעם התוכן שהועתק הוא ישראלי. הכסף שנגבה מהלקוחות על בסיס תשלום חודשי מוערך בכ-20 מיליון דולר בשנה.
בימים האחרונים פשטו בלשי היחידה הכלכלית על אותם אתרים פיראטים ונדהמו לגלות מעבדות שלמות בתוך דירות מגורים במרכז הארץ עם עשרות מחשבים שפשוט העתיקו את כל התוכן הישראלי המשודר בערוצי הטלוויזיה בארץ.