חשד לפיגוע איסלאמיסטי: 27 נרצחו בכנסייה בפיליפינים
שני פיצוצים אירעו בכנסייה באי ג'ולו, אזור שבו פועלים ארגוני טרור איסלאמיים. רק בשבוע שעבר הצביע המיעוט המוסלמי בעד ההסכם עם הממשלה הפיליפינית על הקמת מחוז אוטונומי מוסלמי, תוך ויתור על החתירה להקמת מדינה עצמאית
לפחות 27 בני אדם נהרגו הבוקר (יום א') ועוד יותר מ-70 נפצעו בפיגוע במיסה של יום ראשון בכנסייה קתולית באי ג'ולו שבדרום הפיליפינים, אזור שבו פועלים זה עשרות שנים מחבלים מוסלמים. הפצצה הראשונה התפוצצה בתוך הכנסייה או לידה, והשנייה התפוצצה מחוצה לה כשכוחות הביטחון הגיעו למקום. בהרוגים 20אזרחים ושבעה חיילים. בתמונות מהזירה נראו הריסות וגופות מוטלות ברחוב.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
באי ג'ולו, שבו חיים קצת יותר מ-700 אלף איש, פועלים זה זמן רב מחבלים מארגון אבו סייף, הנכלל ברשימת ארגוני הטרור של ארה"ב וגם בזו של הפיליפינים. לאורך השנים היה אחראי הארגון לפיגועי תופת, חטיפות ועריפות ראשים. פיגועים בוצעו בעבר גם בכנסייה שבה אירעו הפיצוצים היום.
הפיגוע בג'ולו בא יומיים אחרי שהוכרז כי במשאל העם שנערך ביום ראשון שעבר הצביע המיעוט המוסלמי בפיליפינים, שהיא מדינה קתולית כמעט לגמרי, בעד הקמת מחוז אוטונומי מוסלמי חדש בדרום הפיליפינים. הקמת המחוז היא מהלך שסוכם במסגרת הסכם השלום בין המורדים המוסלמים בדרום הפיליפינים לממשלה הפיליפינית, הסכם שמטרתו להביא שלום לאזור אחרי כמעט 50 שנות לחימה ופיגועים, שבהן נהרגו כ-150 אלף איש.
על פי הסכם השלום, באזור מינדנדאו שבדרום הפיליפינים, הכולל כמה וכמה קהילות מוסלמיות, יקום מחוז אוטונומי בשם בנגסמורו, שיינתנו לו סמכויות אוטונומיות נרחבות. במסגרת ההסכם אמורים המוסלמים לוותר על דרישתם למדינה עצמאית לגמרי. ביום שישי הוכרז כי במשאל שנערך שם ביום ראשון שעבר הצביעו 85% מהתושבים בעד המהלך, אבל בסולו, האזור שבו נכלל ג'ולו, הצביעו רוב התושבים נגדו. למרות זאת האזור ייכלל במחוז החדש.
מדינות המערב בירכו על ההסכם בין המורדים לממשלה, בין השאר משום שהן חוששות שמחבלים הקשורים לדאעש מהמזרח התיכון ומדרום מזרח אסיה יכרתו ברית עם המורדים המוסלמים בפיליפינים, ויהפכו את דרום הפיליפינים לחממה לקיצונים מוסלמים.
מלבד ארגון אבו סייף האכזרי פועלים בסולו כמה ארגוני טרור, בהם קבוצה קטנה של ג'יהאדיסטים צעירים הנאמנים לדאעש. הם ביצעו בשנים האחרונות שלל פיגועים, ומחבלי אבו סייף עדיין מחזיקים גם כעת בחמישה בני ערובה – הולנדי, שני מלזים, אינדונזי ופיליפיני – בבסיסיהם בג'ונגל לא הרחק מיולו.