שתף קטע נבחר

 

מות הפלסטיני: כיתת הכוננות זומנה לעדות, ההרוג תועד לפני הירי

חמדי נעסאן, שלפי החשד נורה למוות בעימותים עם מתנחלים, נטמן בטקס צבאי של הרשות הפלסטינית. ל-ynet נודע כי יותר מ-20 חברי כיתת הכוננות של מאחז עדי עד הסמוך זומנו לעדות. דודו של ההרוג: "המתנחלים ירו בכינון ישיר, לא היה ניסיון חטיפה". נעסאן תועד מסייע בפינוי פצוע לפני שנורה

 

 

תיעוד: נעסאן מסייע לפינוי פצוע לפני הירי

תיעוד: נעסאן מסייע לפינוי פצוע לפני הירי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יותר מ-20 חברי כיתת הכוננות של מאחז עדי עד בבנימין זומנו על ידי המשטרה למתן עדות במסגרת חקירת מותו של הפלסטיני חמדי נעסאן, שלפי החשד נורה למוות על ידי מתנחלים. כך נודע ל-ynet. התקרית התרחשה לפי החשד אתמול (שבת), במהלך עימותים בין הכפר אל-מורייר סמוך לרמאללה למאחז. לעימותים קדמה דקירתו של צעיר ישראלי, שנפצע קל וטען כי כמה פלסטינים ניסו לחטוף אותו משטח המאחז.  

 

בצהריים נערכה הלווייתו של נעסאן בכפר אל-מורייר בטקס צבאי שערכה לכבודו הרשות הפלסטינית. במקביל התפרסם סרטון שתיעד את נעסאן מסייע לפנות את אחד הפצועים בעימותים - לפני שלפי החשד נורה למוות.  

 

ההלוויה של חמדי נעסאן, היום

ההלוויה של חמדי נעסאן, היום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חמדי נעסאן עוזר לפנות את אחד הפצועים לפני שנהרג ()
נעסאן כפי שתועד לפני שנורה

עריכת הלווייתו של הפלסטיני בטרם נתיחת גופתו מקשה על חוקרי משטרת מחוז ש"י לאסוף ראיות לבירור נסיבות מותו. לחוקרים לא יתאפשר לדעת אילו קליעים פגעו בגופו של נעסאן ומה למעשה גרם למותו.

 

המשטרה פנתה כאמור לכמה מעורבים מהצד הישראלי בעימותים, וזימנה אותם לחקירה ולמתן עדויות. בהמשך תתקבל החלטה אם לחקור כמה מהמעורבים באזהרה. במהלך שעות הבוקר הגיעו החוקרים למאחז, וסרקו את האזור עם כוחות צה"ל.

לוויתו של חמדי נעסאן (צילום: AP)
הלווייתו של נעסאן(צילום: AP)

לוויתו של חמדי נעסאן (צילום: AP)
האבל על מות הפלסטיני(צילום: AP)

לוויתו של חמדי נעסאן (צילום: AP)
(צילום: AP)

חמדי נעסאן ומשפחתו ()
נעסאן הותיר אחריו ארבעה ילדים

לטענת המתנחלים, האירוע החל כשהצעיר הישראלי הלך להתבודדות כ-300 מטרים מבתי המאחז ואז נתקל, לטענתו, בשלושה פלסטינים שדקרו אותו וניסו לחטוף אותו. הוא הצליח להימלט מהם, רץ למאחז והזעיק עזרה. בהמשך הגיעו למקום אנשי כיתת הכוננות ובמקום התפתח עימות עם פלסטינים מהכפר הסמוך. במהלך העימות נורו כמה יריות באוויר מצד אנשי כיתת הכוננות, שטענו כי חשו סכנת חיים ברורה ומיידית.

 

יו"ר המזכירות של עדי עד, יוחנן רוזנצוויג, אמר ל-ynet: "מהמרפסת של הבית שלי רואים הכל. היו כאן רעשים וירי החל מהשעה 15:30 ועד 16:30, כשהצבא הגיע. הגיעו לכאן כ-600 פורעים ערבים וזו הייתה סכנת חיים ברורה ומיידית. אנשי כיתת הכוננות לא לוקחים נשק ובא להם לירות באנשים סתם. אלה יוצאי יחידות קרביות שעושים מילואים, אנשים איכותיים, לא מדובר בעבריינים. הם צריכים לקבל צל"ש על מה שעשו ולא שיזמנו אותם לחקירה".

 

מהדוברות של עדי עד נמסר בתגובה: "חברי כיתת הכוננות פעלו בחירוף נפש להצלת חיים ולשלילת אירוע חטיפה. לוחמי הכיתה פעלו שכם אחד עם חיילי צה"ל, על פי חוק, והם כפופים לתחקיר הצה"לי ולא להודעות המשטרה. אנחנו מצפים מכל גורמי האכיפה להתרכז בתפיסת הפורעים הערבים ומיצוי הדין עם כל מאות המתפרעים וחוליית הדוקרים. במקביל, על מפקדי הצבא לצאת בהודעת גיבוי פומבית ללוחמי צה"ל ולכיתת הכוננות על התפקוד הראוי לשבח שלהם באירוע החמור הזה".

 

"מטרתנו הייתה הגנתית"

מנגד, בני משפחתו של נעסאן דוחים את הטענה שלפיה כמה מאנשי הכפר ניסו לחטוף את הצעיר הישראלי. בנוסף, הם הביעו נכונות לשתף את הרשויות הרשמיות בישראל בכל הפרטים והדו"חות הרפואיים שנכתבו בבית החולים ברמאללה, שאליו פונה נעסאן אחרי שנפצע אנושות מהירי.

 

"בזמן התקרית, רבים מאנשי הכפר התקבצו בפרבריו כדי לנסות ולמנוע מהמתנחלים להגיע לקו הבתים הראשון", סיפר פרג' נעסאן, דודו של ההרוג. "אני גם הייתי שם עם האנשים כשמטרתנו הייתה הגנתית - להגן על הבתים והילדים מפניהם".

 

לדברי הדוד, במקום היו שלושה מתנחלים שפתחו באש ואיתם היו גם חיילים שפתחו באש. "החיילים ירו רק באוויר, ואילו המתנחלים ירו בכינון ישיר לעבר האנשים".

 

הישראלי שנדקר: "ניסו לגרור אותי לכפר"

הישראלי שנדקר: "ניסו לגרור אותי לכפר"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נעסאן סיפר כי חמדי היה באותו הזמן לידו וליד בנו. "הוא עמד שם עם קבוצה של אנשים ובכל פעם שמישהו נפצע בעימות, הם יצאו לשאת אותו ולפנות אותו מהשטח". לדבריו, הפלסטינים הובילו פצוע אחד מהשטח, וכאשר הלכו לפנות פצוע נוסף נפתחה לעברם אש שפגעה באחיינו.

 

לדברי הדוד, "הייתי עד לרגע הירי. הם הלכו לפנות פצוע, וכאשר הם ירדו לגובה הקרקע כדי להרים אותו - נורתה לעברם אש. הוא היה במרחק של כמה עשרות מטרים מהיורים בעת שפגעו בו, בערך במרחק של 60 עד 70 מטרים מהם. ראיתי את הכול בעיניים שלי".

 

נעסאן דחה כאמור נחרצות את טענת המתנחלים, שלפיה קבוצת פלסטינים ניסתה לתקוף מתנחל לפני פרוץ העימותים.  "זה לא נכון, הם משקרים. הם אלו שהגיעו בשעות אחרי הצהריים והחלו לתקוף את האנשים שלנו שהיו בשטחים החקלאיים ליד הכפר, ואז הגיעו למקום תושבים נוספים שרצו לברר מה קרה. הם אלו שהחלו לתקוף את הכפר ללא כל סיבה. במקום היו אנשי צבא ומשטרה, ואם הטענה הזאת הייתה נכונה, אז הם היו אומרים שהיה ניסיון לחטוף ישראלי לכפר. זה פשוט לא נכון. המתנחלים טענו את זה רק אחרי שהם ירו על חמדי נעסאן והרגו אותו".

מהומות פלסטינים ליד רמאללה (צילום: רויטרס)
עימותים פרצו בעקבות האירוע האלים ליד רמאללה(צילום: רויטרס)

מהומות פלסטינים ליד רמאללה (צילום: רויטרס)
מהומות ליד רמאללה בעקבות האירוע שנגמר במותו של פלסטיני(צילום: רויטרס)

מהומות פלסטינים ליד רמאללה (צילום: רויטרס)
מהומות פלסטינים ליד רמאללה(צילום: רויטרס)

זירת הארוע בעדי עד (צילום: אלי מנדלבאום)
האזור שבו נערכו העימותים(צילום: אלי מנדלבאום)

במענה לשאלה אם יש בכפר אווירת נקמה השיב נעסאן: "הכול אפשרי, אבל אנחנו לא מדברים על נקמה. אנחנו רוצים רק צדק לפי החוק. התוקפנות הייתה נגדנו. כל מה שעשינו שם זו הגנה עצמית. אנחנו רק רוצים להגן על הילדים שלנו בכל מחיר".

 

בנוגע לאי נתיחת הגופה לפני הקבורה אמר נעסאן כי "בית החולים ברמאללה כתב את כל הדו"חות הרפואיים הנדרשים וצילם את חדירת הכדור לגופה, אך לא ביצע נתיחה של הגופה (ממניעים דתיים). אנחנו מוכנים לספק אותם לגורמי החקירה הישראליים. ברגע שאקבל הנחיה מהרשות הפלסטינית - אעביר את כל הדו"חות המבוקשים לחוקרים בישראל".

 

נעסאן, אב לארבעה, היה כלוא בישראל למשך שמונה שנים בגין עבירות ביטחוניות, ושוחרר במסגרת מחווה לאבו מאזן באחד מסבבי המשא ומתן בעשור הקודם.

 

ברקע הדברים יצוין כי כיתות הכוננות של היישובים ביהודה ושומרון מורכבות בעיקרן מיוצאי יחידות קרביות שמשרתים במילואים, והן מהוות כוח סיוע לצה"ל לכל דבר ועניין. הפעילות שלהן נעשית לפי הנחיות הצבא וקיים שיתוף פעולה מלא בין הצדדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים