משפחות שכולות: "הממשלה לא מיישמת את חוק קיזוז שכר המחבלים"
לדברי משפחות קורבנות טרור ונפגעי פעולות איבה מפורום "בוחרים בחיים", החוק שעבר בכנסת ואמור היה להיות מיושם מתחילת השנה - לא ממומש: "שום דו"ח לא הוגש, הקבינט לא התכנס. אומרים שהנתונים בבדיקה וממשיכים להעביר לרשות הפלסטינית כספים שעוברים למחבלים"
משפחות שכולות ונפגעי פעולות איבה מפורום "בוחרים בחיים" מתחו הבוקר (ב') ביקורת על התנהלות הממשלה, שלטענתם לא מממשת את החוק לקיזוז משכורות מחבלים שעבר ביולי אשתקד בכנסת. "ישראל ממשיכה להעביר מידי חודש כספים לרשות הפלסטינית - שעוברים למחבלים ובני משפחתם", אמרו, "הלחימה בטרור לא קשורה לימין או שמאל, היא חשובה לצמצום הטרור ולצורך להציל את חיי הקורבנות הבאים - זה עולה על כל אינטרס פוליטי".
במסיבת עיתונאים שקיימו הבוקר בבית העיתונאים בתל אביב, טענו נציגי הפורום כי ישראל ממשיכה להעביר מידי חודש כספים לרשות הפלסטינית - שעוברים למחבלים ובני משפחתם. הם אמרו כי בכל חודש מועברים 110 מיליון שקל לרשות הפלסטינית, כלומר כ-1.3 מיליארד שקל מתוך 14 מיליארד שקל המועברים מידי שנה, וכי "הוכח שכספים רבים משמשים לקניית נשק ומימון חוליות טרור. הכסף לא רק מעודד טרור אלא גם יוצר אותו, ואנחנו ממשיכים לשלם את המחיר".
החוק לקיזוז משכורות מחבלים, נזכיר, חוקק ביוזמתם של חברי הכנסת אליעזר שטרן (יש עתיד) ואבי דיכטר (הליכוד), ועבר ברוב של 87 ח"כים. החוק קובע כי בתום כל שנה יגיש שר הביטחון לקבינט דו"ח המפרט את הוצאות הרשות הפלסטינית על משכורות מחבלים ושהידים. לאחריו, בתחילת כל חודש, יופעל הקיזוז בפועל.
לדברי שי מימון, שנפצע בפיגוע ירי בבנימין ומיוזמי החוק: "35 ימים לאחר תום השנה האזרחית ושום דו"ח לא הוגש, הקבינט לא התכנס ודבר לא קרה". מימון הוסיף: "פנינו למשרד הביטחון בתחילת השנה והם אמרו שהם עוד אוספים נתונים. חיכינו, אחרי חודש פנינו שוב, והם אמרו שהם עדיין אוספים נתונים.
"הם רוצחים ופוצעים אותנו ואנחנו ממשיכים לשלם את המחיר, תרתי משמע. ישראל נלחמת במחבלים ביד אחת וביד השנייה מעבירה להם כספים שמאפשרים להם לבצע פיגועים".
דבורה גונן, אימו של דני גונן ז"ל שנרצח בפיגוע ליד הישוב דולב, אמרה: "המחבל שרצח את הבן שלי עשה קופה והרוויח כבר מאות אלפי שקלים. היום מאוד משתלם לרצוח יהודים. מבחינתי חוק הקיזוז הוא חוק מציל חיים. כשמחבל יידע שהוא או משפחתו לא ייהנו ממשכורת חודשית, הוא יחשוב שוב אם כדאי לו לרצוח יהודי.
"חוק הקיזוז הוא רק חלק ממה שצריך לעשות, כמו להרע את תנאי המחבלים בכלא, להלאים רכוש, ויש דרכים נוספות. ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו לא רוצה להציל חיים? הממשלה לא רוצה להציל חיים? כל עוד הממשלה לא מיישמת את החוק, הממשלה מעודדת טרור וזה מצב אבסורדי לחלוטין".
בועז קוקיא, אביו של לוחם הנח"ל רון קוקיא ז"ל שנרצח על ידי מחבלים בפיגוע בערד, אמר: "אנחנו בתחילת פברואר וצריכים לדרבן את הרשות המבצעת לבצע את מה שקבעה הרשות המחוקקת. הקונספציה שאוחזים בה גופים אזרחיים או ביטחוניים בארץ, לפיה צריך לדאוג לרווחה הכלכלית של הרשות הפלסטינית ואז הם יפסיקו להסית ולדרבן טרור - היא פיקציה. ההיפך הוא הנכון. הלחימה בטרור לא קשורה לימין או שמאל, היא חשובה לצמצום הטרור והצורך להציל את חיי הקורבנות הבאים, ועולה על כל אינטרס פוליטי".
ניב נחמיה, שנדקר על ידי מחבל בסופרמרקט ביבנה ב-2007, אמר: "ניסיתי לקזז כספים מכספי הקיזוז לטובתי, כי בית המשפט קבע כספים שאמורים להגיע אלי מפסק הדין שהמחבל חוייב לשלם לי, אבל לצערי לא קיבלתי כסף. אני מקווה שנכל נפגעי פעולות האיבה יקבלו את הכספים אחרי שהקיזוז יצא לפועל. אני מאחל לכולם שהממשלה לא תקזז כסף ותשאיר את הכסף אצלה, כמו שעשתה עם כספי ניצולי השואה".
אליעזר רוזנפלד, אביו של מלאכי שנרצח בפיגוע הירי בבנימין, שיתף גם הוא בתחושותיו הקשות: "הבן שלי נרצח עבור 4,000 שקל. זה הכסף שהועבר לרוצח מכספי הרשות, זאת הרגשה איומה שאני מסתובב איתה. זה מה שהבן שלי היה שווה?".
הדס מזרחי, אלמנתו של נצ"מ ברוך מזרחי ז"ל שנרצח בפיגוע ירי ליד חברון, הוסיפה כי "אנחנו רוצים לעצור את הטרור וזה אומר להפסיק להזרים כספים. לא ניתן יד למעבר כספים ומפה אנחנו קוראים לממשלת ישראל- די להעביר כספים. אנחנו לא רוצים לראות עוד משפחות שכולות. אנחנו דורשים להפסיק לשלם לטרור כאן ועכשיו".