שתף קטע נבחר

 

תחנת כיבוי בגולן נסגרה זמנית והתושבים חוששים: "אנחנו סוג ב'?"

תחנת הכיבוי ביישוב בני יהודה שבדרום הרמה נשארת השבוע נטושה בשעות הבוקר בשל תרגיל שנערך לכוחות. התושבים חוששים שמדובר בניסוי לקראת סגירה מלאה של התחנה, ופנו במכתב דחוף: "החליטו להפקיר את התושבים רק בשביל לא לגייס שני כבאים ולחסוך כמה מאות שקלים"

תחנת הכיבוי ביישוב בני יהודה, שמשרתת את תושבי דרום רמת הגולן, נשארה השבוע נטושה בשעות היום לאחר שהכבאים של משרת היום יצאו לאימון וריענון. תושבי היישוב טענו שמדובר בהיערכות לקראת סגירת התחנה, ובשירותי הכבאות לא הכחישו.

 

תחנת הכיבוי הנטושה בבני יהודה    (צילום: יח"צ ארגון הכבאים)

תחנת הכיבוי הנטושה בבני יהודה    (צילום: יח"צ ארגון הכבאים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מתחילת השבוע משתתפים הכבאים של תחנת בני יהודה באימון של כוחות הכיבוי בכפר הנוער כדורי שבגליל התחתון. בעקבות כך, התחנה נשארת נטושה ברוב שעות היום וקריאות החירום נענות על ידי התחנות בקצרין או בצומת צמח. לפעמים נעזרים בשירותי הכיבוי ביחידת המתנדבים שנמצאת ביישוב.

 

אבל מסתבר שהמענה שניתן לא מספק. ל-ynet נודע כי בשבוע שעבר, ביום שבו התחנה לא הייתה מאוישת, הופעלה יחידת המתנדבים אך הגיעה למוקד השריפה, במקרה זה סיר שהושאר על האש, רק לאחר 18 דקות.

סגירת תחנת כיבוי אש ביישוב בני יהודה (צילום: יח
התחנה נטושה. מענה לא מספק, יחידת המתנדבים הגיעה באיחור למקרים(צילום: יח"צ ארגון הכבאים)

חברי היישוב החליטו שלא לעבור על המהלך בשתיקה ופנו במכתב דחוף לנציב כבאות והצלה רב-טפסר דדי שמחי, למועצה האזורית גולן ולשר לביטחון פנים.

 

במכתב שהוביל זאב גולדשטיין, מפקד התחנה בעבר ותושב היישוב, נכתב: "מפקד גליל-גולן החליט לסגור את תחנת בני יהודה למשך כל תקופת התרגיל בין השעות 07:00-17:00 ולהפקיר את כל תושבי רמת הגולן, כל המטיילים באזור, וכל זה בשביל לא לגייס שני לוחמים ולחסוך כמה מאות שקלים".

 

"איני מבין איך בימים אלו, שבהם נבנות תחנות רבות בארץ כדי להוריד את זמן התגובה למקסימום 15 דקות, נשקלת האפשרות לסגירת התחנה שתגרור זמן תגובה של יותר מ-30 דקות", כתב.

סגירת תחנת כיבוי אש ביישוב בני יהודה (צילום: יח
התחנה הנטושה. "רק כדי לחסוך כמה מאות שקלים"(צילום: יח"צ ארגון הכבאים)

סגירת תחנת כיבוי אש ביישוב בני יהודה (צילום: יח
(צילום: יח"צ ארגון הכבאים)

הוא הוסיף: "האם לחיי תושבי הגולן יש תג מחיר? האם תושבי הגולן הם סוג ב'? מה נגיד לאזרחי ישראל אם בזמן שהתחנה סגורה, אפילו שזה רק זמני עד 17:00, יהיה אירוע של תאונת דרכים או שריפת בית ואזרחים יקפחו את חייהם, רק בגלל שלוחמי האש הגיעו אחרי יותר מחצי שעה? מה נגיד למשפחות?".

 

נציג ארגון הכבאים במחוז צפון, להב שבי פרץ, אמר כי הוא וחבריו התריעו בפני המפקדים כי הסגירה הגורפת של התחנה עלולה לעלות בחיי אדם. "היו קריאות של אזרחים לכל מיני אירועים, שרק בנס לא נגמרו באסון. האימון הזה אמור להימשך עד אפריל ובכל פעם סוגרים חתנה אחרת והמפקדים מתפללים לנס שמתנדבים או צוות במרחק של חצי שעה יוכלו לתת מענה שיחייב פעולה מיידית להצלת חיים".

 

במחוז צפון של שירותי הכיבוי אישרו כי האפשרות לסגירת התחנה באופן קבוע נשקלת, אך טרם התקבלה הכרעה בנושא. הם גם דחו את הטענות לסיכון חיי אדם. "כחלק מהעלאת הידע במחוז הצפוני הוחלט על קיום מתכונת אימונים כאשר כלל התחנות האזוריות שולחות צוות מכל תחנה לאימון מרוכז".

 

"חשוב לציין שבמקום קיימת יחידת מתנדבים באזור התעשייה והתחנה מקבלת גיבוי מתחנות צמח וקצרין", נאמר בתגובת המחוז.

 

הם הוסיפו: "במסגרת ניהול הסיכונים, ובשל כמות האירועים במרחב התחנה, הנחה מפקד המחוז לבחון את מתכונת העבודה בתחנת בני יהודה, כפועל יוצא מרמת הסיכון וכמות האירועים במרחב. בשלב זה לא התקבלה החלטה בנושא".

 

במועצה האזורית גולן אמרו כי ראש המועצה, חיים רוקח, מתנגד לסגירת התחנה ויפעל למניעת המהלך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ ארגון הכבאים
התחנה הנטושה
צילום: יח"צ ארגון הכבאים
מומלצים