שתף קטע נבחר

 

לראשונה זה 20 שנה: "עלה ירוק" לא רצה לכנסת

במפלגה אמרו כי ההחלטה תגרום לתנודה של 50 אלף בוחרים פונטציאלים - מה שיעודד מפלגות אחרות לכלול במצעם לגליזציה של קנאביס: "עוררנו קינאה בקרב פוליטיקאים, שאימצו את האג'נדה מימין ומשמאל"



לוגו המפלגה בבחירות הקודמות ()
לוגו המפלגה בבחירות הקודמות

מפלגת "עלה ירוק", שחרטה על דגלה את המאבק למען לגליזציה של קנאביס, הודיעה הערב (ד') כי החליטה שלא להתמודד בבחירות 2019, לראשונה זה עשרים שנה.

 

כל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

"מתוך כבוד לבוחרינו ועל מנת לקדם את הסדרת שוק הקנאביס בישראל מצאנו לנכון לא לרוץ הפעם לכנסת", נכתב בהודעה שפרסמה המפלגה. "לאחר שבדקנו ושקלנו את האפשרויות, הבנו שהתוצאה של המהלך תיצור אינטרס פוליטי למפלגות הגדולות לחזר אחר תומכינו ובוחרינו, והדבר יסייע לקדם את מטרותינו יותר מאשר ריצה לכנסת".

  

"ההחלטה לא לרוץ - תקדם את היעד של לגליציה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"ההחלטה לא לרוץ - תקדם את היעד של לגליציה"(צילום: ירון ברנר)

"עלה ירוק" הוקמה בינואר 1999, ומאז התמודדה בכל מערכת בחירות - אך מעולם לא עברה את אחוז החסימה. לטענת המפלגה, ההחלטה שלא להתמודד תגרום לתנודה של 50,000 בוחריה הפוטנציאלים - דבר אשר יעודד מפלגות אחרות לכלול במצע שלהם את נושא קידום הלגליזציה של סם הקנאביס.

 

אורן ליבוביץ', יו"ר המפלגה, אמר: "ההחלטה לא לרוץ לא הייתה פשוטה והגיעה מתוך קבלת המציאות. פעיליה ומצביעיה של עלה ירוק הפכו את צמח הקנאביס מאנקדוטה מצחיקה במקרה הטוב, או שיגעון של סטלנים במקרה הרע, לצמח הנגיש לאלפי חולים. עלה ירוק השיגה הפנמה ציבורית ופרלמנטרית של מדיניות טיפול והסברה לפני ענישה פלילית והביאה גם צדק רפואי וחברתי, זאת עוד בטרם הגשת העתירה הצפויה לבג"ץ לביטול מוחלט של ההפללה. הצלחה זו של הפעילות הארוכה של המפלגה וחבריה אכן עוררה 'קנאה' מצד פוליטיקאים ומפלגות אחרות שאימצו את האג'נדה, הן מימין והן משמאל".

 

"עוררנו קינאה בקרב פוליטיקאים מימין ומשמאל". יו"ר עלה ירוק אורן ליבוביץ' (צילום: "הדרך ה-13") (צילום:
"עוררנו קינאה בקרב פוליטיקאים מימין ומשמאל". יו"ר עלה ירוק אורן ליבוביץ'(צילום: "הדרך ה-13")

מטעם המפלגה נמסר עוד כי "אנו מברכים על כך שנכון להיום יש למצביעים בישראל אפשרויות בחירה פוליטית גם בימין וגם בשמאל, תוצאה נוספת של פעילות המפלגה היא הקמתה של תעשיית קנאביס רפואי מהמתקדמות בעולם לרווחת המטופלים, העובדים והמשקיעים בישראל. תחום הקנאביס הרפואי הפך לקונצנזוס מוחלט בחברה הישראלית, הענף החדש משגשג ואליו אף מצטרפים לאחרונה אישים בכירים ביותר".

 

בועז וכטל, מייסד המפלגה, מסר בעקבות ההחלטה שלא להתמודד: "אני גאה במה ש'עלה ירוק' הצליחה לעשות ב-20 השנים האחרונות. המפלגה הראתה לכל אורך השנים שלנושא הקנאביס הרפואי והפסקת ההפללה יש שווי אלקטורלי לא מבוטל. הקדמנו את זמננו והובלנו מאבק ישראלי וגלובאלי שהביא להצלחות פנומנליות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים