פקיסטן החזירה את הטייס ההודי שנלקח בשבי
הטייס ההודי שנלקח בשבי בפקיסטן בתקרית הפלת המטוס בחבל קשמיר הוחזר למולדתו והתקבל בברכות. היחסים בין המדינות עדיין מתוחים
פקיסטן החזירה אמש (ו') את הטייס ההודי ששבתה אחרי הפלת מטוסו בחבל קשמיר יומיים לפני כן. הוא הובא למעבר גבול בין שתי המדינות, והתקבל בברכות בצד ההודי. הוא הולבש בחליפה ולווה בנציגי הצלב האדום. לאחר מכן, הועבר לבדיקות רפואיות. בכיר בחיל האוויר ההודי אמר כי הוא נלקח לבדיקה בעקבות נטישת המטוס.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
שלשום הודיע ראש ממשלת פקיסטן, אימראן חאן, כי יחזיר את הטייס למולדתו בתור "מחוות שלום" כלפי הודו, בתקווה שהחזרתו תמנע מתיחות נוספת בין המדינות השכנות בעלות היכולות הגרעיניות.
לפני החזרת הטייס, שידרה הטלוויזיה הפקיסטנית סרטון שבו הודה לצבא הפקיסטני על הטיפול בו ואמר כי "הצבא טיפל בי באופן מקצועי".
אזרחים הודיים רבים הגיעו למעבר הגבול לרגל החזרת הטייס, נופפו בדגלי המדינה ועמדו בצידי הדרך בהמתנה לו. אחד מהם אמר: "פקיסטן משחררת את הטייס שלנו, אני מודה להם על כך. מלחמה היא אף פעם לא טובה. היא רעה לעסקים ורעה לחיילינו".
גם ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בירך על חזרת הטייס וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "ברוך הבא הביתה! האומה גאה באומץ הלב המופתי שלך".
עם הרגעת הרוחות היחסית, הודיעה פקיסטן על פתיחת ארבעה שדות תעופה בשטח המדינה, והוסיפה כי היא תסיר את איסור הטיסה במרחב האווירי שלה עבור כל הטיסות המסחריות החל מיום שני. כתוצאה מאיסור הטיסה נגרמים שיבושים בטיסות בין אסיה ואירופה.
עם זאת, למרות החזרת הטייס, היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות עדיין מתוחים. שה מחמוד קורשי, שר החוץ הפקיסטני, הודיע כי לא יגיע למפגש של שרי החוץ מטעם הארגון לשיתוף פעולה איסלאמי, עקב הגעת מקבילו ההודי למפגש שיתקיים באבו דאבי.
למעלה משבועיים של מתיחות בקשמיר
המתיחות בין המדינות החלה ב-14 בפברואר, אחרי פיגוע התאבדות של ארגון טרור פקיסטני בשטח ההודי של קשמיר. 44 שוטרים נהרגו בפיגוע ההתאבדות של ארגון הטרור האיסלאמיסטי ג'ייש א-מוחמד. הפיגוע היה אחד הקשים שידע חבל קשמיר מאז תחילת הסכסוך בין שתי מעצמות הגרעין על השליטה בו.
הודו הבטיחה להגיב ביד קשה, ומאז יצאה למצוד נגד חברים בארגון הטרור הפקיסטני. ביום שלישי הודו הפציצה מטרות בצד הפקיסטני של הגבול. בהודעתה נמסר שבתקיפה בפקיסטן הופצץ מחנה של ארגון הטרור ג'ייש א-מוחמד.
בכיר בממשלת הודו מסר כי 300 טרוריסטים נהרגו בתקיפה, אולם פקיסטן מסרה שלא היו נפגעים. כך או כך, זאת הייתה התקיפה האווירית הראשונה של הודו בפקיסטן מאז המלחמה בין שתי המדינות ב-1971. אז, בניגוד להיום, לא היו להן כלי נשק גרעיניים. פקיסטן הבטיחה להגיב במהרה לתקיפות ההודיות בשטחה, וגרמה לחששות כבדים על עימות הרסני בדרום אסיה.
התגובה הפקיסטנית הגיעה ביום רביעי, כשמטוסי קרב פקיסטניים חצו את הגבול להודו ולפי דובר צבא פקיסטן הפציצו מטרות לא צבאיות כדי להפגין נוכחות אחרי המתקפה ההודית. מטוסים הודיים הוזעקו כדי להסיט את המטוסים הפקיסטניים.
לאחר החדירה הפקיסטנית חדרו מטוסי קרב הודיים למרחב האווירי של פקיסטן. בהודעת הצבא הפקיסטני נמסר כי שני מטוסי קרב הודיים שחדרו למרחב האווירי שלה הופלו, וטייס נלקח בשבי.
לפי הגרסה הפקיסטנית מטוס הודי אחד הופל בקשמיר הפקיסטנית, השני התרסק בצד השני של הגבול. משרד החוץ ההודי דרש להחזיר בהקדם את הטייס השבוי שכאמור שוחרר אתמול, וקרא לפקיסטן להבטיח את שובו הביתה בשלום.