אלג'יריה: 183 פצועים במחאה להדחת הנשיא הקשיש
המוני אלג'יראים ממשיכים למחות על כוונתו של בוטפליקה לרוץ לכהונה חמישית באפריל - המחאה הגדולה במדינה בשנים האחרונות. בוטפליקה, שמאז שלקה בשבץ בקושי נראה בציבור, חגג היום 82 בבית חולים בז'נבה
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
רבבות מפגינים קראו אתמול לבוטפליקה לוותר על כוונתו להתמודד בבחירות באפריל, במטרה להאריך את שלטונו בן ה-20 שנה. מדובר במחאות הגדולות ביותר נגד השלטון באלג'יריה מאז "האביב הערבי" ב-2011.
רוב ההפגנות אתמול היו שקטות, אך בחלקן פרצו עימותים בין שוטרים למפגינים ליד ארמון הנשיאות בבירה אלג'יר. הפגנות גדולות באלג'יריה נגד בוטפליקה הן דבר נדיר. גל המחאה האחרון החל לפני שבוע ואתמול הגיע לשיא.
בוטפליקה לקה בשבץ ב-2013, ומאז בקושי נראה בציבור. כוונתו להתמודד פעם נוספת בבחירות הובילה לזעם גדול. אלג'יראים רבים מאמינים שהוא לא כשיר להנהיג את המדינה. מתנגדיו טוענים שמאז השבץ הנשיא לא מתפקד, ושיועציו מנהלים במקומו את אלג'יריה, יצרנית גדולה של נפט וגז.
האלג'יראים ממתינים לתגובת הנשיא. כבר כמעט שבוע שבוטפליקה נמצא בשווייץ. לשכתו מסרה שהוא עובר בז'נבה "סדרת בדיקות שגרתיות". יום אחרי הפגנות הענק דיווחה סוכנות הידיעות הממלכתית שבוטפליקה החליף את מנהל קמפיין הבחירות שלו. סיבת ההחלפה לא נמסרה.
במשך שנים רבות נמנעו אלג'יראים רבים ממחאה פוליטית. חלקם חששו מנקמה של כוחות הביטחון רבי העוצמה. אלג'יריה מנוהלת על ידי אותה קבוצת וטרנים מאז מלחמת העצמאות עם צרפת בשנים 1962-1954.
בוטפליקה עצמו מכהן מאז 1999, ובשלבי כהונתו הראשונים הצליח לחסל מרידה איסלאמיסטית רבת שנים. אלג'יראים רבים השלימו במשך שנים עם המערכת הפוליטית הצייתנית וראו בה מחיר סביר בתמורה לשלום ולביטחון. נראה שגל ההפגנות הנוכחי שבר טאבו היסטורי.