מרצה גנב המצאה מתלמידו ומכר במיליון וחצי דולר
אוניברסיטה בארה"ב תובעת פרופסור בטענה שהשתמש בלי קרדיט במחקר פורץ דרך של סטודנט ומנע ממנו תמלוגים של 10 מיליון דולר
אוניברסיטת מיזורי-קנזס סיטי שבארצות הברית הגישה תביעה נגד פרופסור לשעבר בחוג לרוקחות, אשים מיטרה, בטענה כי השתמש ללא רשות במחקרו של סטודנט בשם קישור צ'ולקר, שהיה אחד מתלמידיו, לצורך פיתוח תרופה חדשנית שנרשמה כפטנט ושמכירתה הניבה לפרופסור 1.5 מיליון דולר.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
בתביעה נטען כי במעשיו מנע מיטרה מתלמידו קרדיט, זכויות יוצרים וייתכן שאף תמלוגים של כ-10 מיליון דולר. המרצה מכחיש את הטענות נגדו וטוען: "כולם רוצים חתיכה מהעוגה. עבדתי על זה במסגרת עסקי הייעוץ הפרטיים שלי".
במחקרו, שלטענת התובעים היה לו חלק מרכזי מאוד בפיתוח התרופה, הצליח הסטודנט צ'ולקר לגלות טיפול חדשני ליובש בעיניים, תופעה הנפוצה בקרב קשישים. מדובר בטיפול שנעשה באמצעות ננוטכנולוגיה. המוצר הפרמצבטי קיבל לאחרונה את אישור מנהל התרופות האמריקני (FDA).
המרצה מיטרה התפטר מהאוניברסיטה בינואר השנה, בשעה שכבר התנהלו נגדו הליכים משמעתיים שם. בכתב התביעה מוזכרות גם אשתו של מיטרה, שעבדה במעבדה שלו, ושתי חברות תרופות שהשתמשו בהמצאה. בתביעה נדרש שהסטודנט צ'ולקר יירשם כממציא החוקי של הפטנט, על סמך מחקרו מ-2010.
לפי מדיניות האוניברסיטה, רווחים מסחריים מהמצאה שהאחראי לה הוא סטודנט הלומד בה מחולקים כך שהממציא מקבל שליש מהרווחים ובית הספר מקבל את שני השלישים הנותרים.