שתף קטע נבחר

 

הבחירות בתיכון בליך: ניצחון סוחף למפלגת כחול לבן

התיכון שנודע בעבר בחיזוי מרשים של תוצאות הבחירות, אך כשל במשימה זו בשנים האחרונות, הצביע על ניצחון למפלגתם של בני גנץ ויאיר לפיד. הליכוד במקום השני, מרצ סיימה שלישית, כולנו אחריהן וזהות של פייגלין במקום החמישי. המנהלת: "רוצים שהתלמידים יגלו מעורבות אזרחית פעילה"

 

בחירות בבליך    (צילום: אורי דוידוביץ' , משי בן עמי)

בחירות בבליך    (צילום: אורי דוידוביץ' , משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
ובכן גבירותיי ורבותיי, מהפך (עם כוכבית): בתיכון בליך ברמת גן, שצבר בעבר רזומה מרשים בניבוי תוצאות הבחירות בישראל, ערכו היום (ג') מפגן דמוקרטי מרשים, שבסופו השתתפו 619 תלמידי המוסד בבחירות דמה. עם תום ספירת הקולות, כמעט חודש לפני הבחירות לכנסת ה-21, התברר כי מפלגת כחול לבן בראשות בני גנץ ויאיר לפיד זכתה ל-47% ואילו מפלגת הליכוד קיבלה 21%.
 
כל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
 
בשנים האחרונות מיעט התיכון לקלוע נכון לתוצאות האמת, אולם כל הרשימות שיתמודדו ב-9 באפריל שלחו נציגים לאירוע המסורתי במטרה להשפיע על קולות המתנדנדים.
בחירות תלמידים בבית ספר בליך ברמת גן (צילום: מוטי קמחי)
בחירות בבליך(צילום: מוטי קמחי)
תוצאות ההצבעה בבית ספר
בהמשך הדירוג של תלמידי בליך: מרצ עם 10%, כולנו קיבלה 7%, זהות של משה פייגלין הגיעה למקום החמישי עם 5% תמיכה, העבודה 3%, איחוד מפלגות הימין 2%, גשר 2%, הימין החדש 2% והרשימה המשותפת זכתה לאחוז בודד.
 
בזה אחר זה נכנסו בשערי התיכון שר האוצר ויו"ר כולנו משה כחלון, יו"ר העבודה אבי גבאי, הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי (כחול לבן), יו"ר מרצ ח"כ תמר זנדברג, יו"ר גשר אורלי לוי-אבקסיס, אלונה ברקת (הימין החדש), ח"כ אורן חזן (צומת), ח"כ רועי פולקמן (כולנו), אסף זמיר ועידן רול (כחול לבן) ומשה פייגלין (זהות). מפלגת הליכוד לא שלחה אף נציג מטעמה.
 
נציגי המפלגות בתיכון בליך    (צילום: משי בן עמי)

נציגי המפלגות בתיכון בליך    (צילום: משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בתיכון התגאו בכך שהצליחו לנבא את הצלחת מפלגת יש עתיד בבחירות 2013 (19 מנדטים), הרבה מעבר לתוצאות הסקרים. עוד אמרו בתיכון כי התלמידים מבטאים את רחשי הציבור הרחב.
 
בבחירות הדמה ב-2015 ניצח המחנה הציוני עם 32% מהקולות. מפלגת יש עתיד קיבלה אז מהתלמידים 32% תמיכה, יש עתיד סיימה אז במקום השני עם 28% ומפלגת הליכוד דורגה במקום השלישי עם 14%.
גבי אשכנזי (צילום: מוטי קמחי)
הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי(צילום: מוטי קמחי)

אורלי לוי אבקסיס (צילום: מוטי קמחי)
ח"כ לוי-אבקסיס(צילום: מוטי קמחי)

אבי גבאי ומשה פייגלין (צילום: מוטי קמחי)
גבאי ופייגלין(צילום: מוטי קמחי)

משה כחלון (צילום: מוטי קמחי)
השר כחלון(צילום: מוטי קמחי)

"אנחנו לא מחפשים לפגוע בול כי הנבואה ניתנה לשוטים", הסבירה מנהלת בית הספר הילה רומש. "אנחנו רוצים שהתלמידים שלנו יגלו מעורבות אזרחית פעילה ויתמודדו עם סוגיות אזרחיות מהותיות. הצלחנו לנבא את העלייה של 'יש עתיד' ומצד שני יש מפלגות שלא משתתפות פה - אצלנו אפשר לראות כיוון".

 

המנהלת אמרה עוד: "אני רואה ילדים שמתחברים למפלגות ותיקות, ויש כאלה שחוברים דווקא למפלגות החדשות, אני חושבת שזה משהו שקורה גם בציבור הרחב. דווקא בגיל הזה החיבור האידיאולוגי מאוד חזק".

 

"האנרגיות פה מדהימות"

כניסתו של הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי, מספר 4 ברשימת כחול לבן, הייתה הסוערת ביותר. פמלייתו נאלצה להוביל אותו לאחת הפינות בחצר כדי שהתלמידים לא ירמסו אחד את השני.

 

"אני שמח להיות פה היום", אמר אשכנזי. "אני רואה פה הכול כחול-לבן, אנחנו צריכים כחול לבן גדול וחשוב לנו קול. האנרגיות פה מדהימות ואנחנו נביא את השינוי".

 

על הבמה מול מאות התלמידים אמר אשכנזי: "שמנו את הממלכה לפני המלוכה והנחנו את האגו בצד. באנו לעבוד, לשרת אתכם. אנחנו רוצים לראות חברה מאוחדת יותר, מנהיגות אחראית, לא משסעת ולא פוצעת. מנהיגות מחברת עם סבלנות סובלנות לאחר ולשונה. כזאת שדואגת לדור העתיד של מדינת ישראל".

אבי גבאי  (צילום: מוטי קמחי)
אחרי הסלפי עם גבאי ויאיר (יאיא) פינק(צילום: מוטי קמחי)

תמר זנדברג (צילום: מוטי קמחי)
בוגרת בית הספר ויו"ר מרצ זנדברג(צילום: מוטי קמחי)

יו"ר העבודה גבאי אמר: "יש כאן תחושה מצוינת, זה הפנינג של בחירות ודמוקרטיה. התחלנו את הקמפיין מזמן ואנחנו מקווים לטוב. בליך כבר הרבה שנים לא מנבא את הבחירות, מי שמנבא את הבחירות זה רק הרחובות".

 

שר האוצר כחלון אמר עם כניסתו לתיכון: "יש תחושה מצוינת. זאת חגיגה לדמוקרטיה וכיף לא נורמלי לבוא לראות את הצעירים האלה לוקחים חלק בפעילות דמוקרטית אזרחית. כרגע אנחנו פועלים לקבל את מירב המנדטים. התוצאות כאן בבליך לא יכולות לדייק, אבל זה חלק מהמערכת הפוליטית".

 

ח"כ זנדברג, בוגרת בית הספר, אמרה: "פה השמאל תמיד מנצח ולכן כשהשמאל מנצח במדינה זה גם מנבא ולכן השנה בליך ינבא. גם מרצ תהיה הפתעת הבחירות כי אין מהפך בלי מרצ ואין משהו שיותר משמח אותי מזה שמרצ הולכת לחזור למשרד החינוך במקום בנט".

 

ראש העיר רמת גן, כרמל שאמה-הכהן, ליווה את בנו יונתן שפעיל במפלגת כולנו. "הבן שלי קיבל בחודשים האחרונים משהו בגנטיקה שלי שעבר בדיליי של 17 שנה", אמר שאמה-הכהן. "הוא בחר לקחת פעילות פוליטית ואני שמח. התהליך הזה הוא חשוב מאוד, דמוקרטי ומנחיל את הערכים של להיות מעורבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
בחירות בבליך
צילום: מוטי קמחי
מומלצים