פרו הקימה בסיס צבאי ביערות הגשם
עליית מדרגה במאבק נגד כורתי העצים שמחפשים זהב באמזונס: חיילים פשטו על שמורת טבע שבה התיישבו כורים והקימו בסיס ראשון באזור. בשנתיים האחרונות הושמדה צמחייה בשטח ששווה ל-25 אלף מגרשי כדורגל
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הבסיס הצבא הוקם על חורבותיו של מחנה שננטש לפני כשבועיים על ידי כורים לא חוקיים. לפני כשבועיים פתחה פרו במבצע "מרקורי" נגד הפולשים, שכרתו עצים ביערות הגשם והתגוררו בבקתות במחנה. "הגענו לכאן ונישאר כל עוד נצטרך", הבטיח שר ההגנה הפרואני. פרו מתכוונת להקים בסיסים נוספים ביערות הגשם.
כשמסוקים של הצבא והמשטרה נחתו באזור ב-19 בפברואר הם מצאו "עיירת רפאים". 350 הכורים שהתגוררו בבקתות ברחו כמה שעות קודם לכן. הכוחות הפרואניים שהגיעו לאזור מצאו שטח עצום של חול שיצרו הכורים באמצע הג'ונגל השופע באמצעות הרעלת כספית. הכורים באזור מחפשים בעיקר זהב בג'ונגלים ובנהר האמזונס.
פביולה מונוס, השרה לאיכות הסביבה, הגיעה גם היא לטקס הפתיחה של הבסיס בשמורת הטבע. היא אמרה שמדרה דה דיוס הוא אזור עם פוטנציאל תיירות אדיר, שרק מעט ממנו מנוצל כיום. לפי מונוס התיירים שמגיעים לטמבופטה (1,000 ק"מ ממזרח לבירה לימה), מוציאים באזור יותר כסף מאשר בטיול במאצ'ו פיצ'ו – האטרקציה התיירותית הגדולה של פרו.
כאמור, פרו מתכוונת להקים בסיסים נוספים כדי להגן על העצים באמזונס. בכל בסיס יהיו מאה חיילים ו-50 שוטרים. המבצע נגד הכורים יכול להימשך שנים. שר ההגנה הוארטה אמר שהמטרה היא להישאר באזור עד לשיקום מלא של כל האזורים שבהם נכרתו העצים. הוא הוסיף שבסיורים החיילים במזל"טים, בלוויין של פרו ובמטוס צבאי.
במהלך ביקור בפרו לפני קצת יותר משנה קרא האפיפיור פרנסיסקוס להגן על הקהילות באמזונס ועל משאבי הטבע של יערות הגשם. הכורים שפלשו לאזור הרסו בשנה שעברה צמחייה שהשתרעה על 90 אלף דונם. בנוסף מעורבים הפולשים גם בפעולות בלתי חוקיות אחרות כמו הברחות, זנות וחיסולים.
כוחות הביטחון של פרו יהיו מרוכזים בעיקר באזור שבו יש 6,000 כורים – שטח שבו הוקם כפר של 25 אלף תושבים שלא מציית לחוקי המדינה. תמונות הלוויין האחרונות מהאזור הראו האצה בכריתת העצים בחלק הפרואני של יערות הגשם באמזונס. בשנתיים האחרונות חיסלו הכורים צמחייה שהשתרעה על שטח של 180 אלף דונם – כמו 25 אלף מגרשי כדורגל.
שטחו של אגן האמזונס הוא שבעה מיליון קמ"ר והוא נמצא בתחומי תשע מדינות. מדובר באחד האזורים עם הצמחייה המגוונת ביותר בעולם.