שתף קטע נבחר

 

הבכיר העיד נגד הפרקליטה לשעבר: "הרגשתי שרוצים להשחית אותי"

עו"ד ניסים מרום מפרקליטות תל אביב העיד מול הבוסית שלו לשעבר, רות דוד. בבית המשפט הוא סיפר כי אינו מרגיש בנוח להעיד נגדה, אך פירט כיצד הציעה לו תפקיד במטרה לפסול אותו מטיפול בתיק נגד לקוח של פישר. "השמיים נפלו, היה לי ברור שמכניסים אותי לסיטואציה שאני לא אמור להיות בה"

 

מרום מגיע להעיד בבית המשפט    (צילום: גיל יוחנן)

מרום מגיע להעיד בבית המשפט    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

התובע בפרשה 512, עו"ד ניסים מרום מפרקליטות תל אביב, העיד הבוקר (ב') במשפטה של מי שהייתה הבוסית שלו, פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד. לפי כתב האישום, דוד הציעה למרום להתמנות לתפקיד היועץ המשפטי של מע"צ במטרה להוריד אותו מטיפול בתיק שבו נחקר לקוח של רונאל פישר, הקבלן יאיר ביטון.

ניסים מרום בבית המשפט (צילום: אוהד צויגנברג)
מרום. הציעו לו תפקיד כדי להוריד אותו מתיק שטיפל בו(צילום: אוהד צויגנברג)

"אני נמצא בסערת רגשות אמיתית. קיוויתי שלא אגיע למעמד שבו אצטרך להעיד בתיק שרותי מואשמת בו", פתח מרום את עדותו, ותיאר את מערכת היחסים הקרובה בין השניים. מרום סיפר שדוד היא זו שהכניסה אותו לחקירות נגד ארגוני הפשיעה, שלימים הפכו לפרשה 512.

 

"רותי הכניסה אותי ב-2004 לתיק של האירוע ביהודה הלוי, שבו נהרגו שלושה אנשים חפים מפשע. ב-2008 רותי ומשה לדור (פרקליט המדינה באותו הזמן - י.פ.) הכניסו אותי לתיק הליכי ההסגרה, וב-2012 התחיל תיק 'רוח סערה' בעקבות גיוסו של עד המדינה שפירט בפנינו את פעילות הארגון של אברג'יל, ומשם התרומם התיק של 512".

רות דוד בבית המשפט (צילום: אוהד צויגנברג)
דוד. יחסים מקצועיים, מרום לא ישב איתה לקפה(צילום: אוהד צויגנברג)

בעדותו הוא הבהיר שיחסי החברות עם דוד היו מקצועיים, והוא לא ישב איתה לקפה ולא קיים איתה קשרים חברתיים. במהלך הדיון ניכר על מרום שהוא אינו חש בנוח עם הסיטואציה, וכמה פעמים הוא חזר על אמירתו כי קיווה שלא יצטרך להעיד נגד דוד.

 

במהלך הדיון תיאר מרום את הצעתה של דוד לסייע לו להתמנות לתפקיד היועמ"ש של חברת מע"צ, סמוך מאוד למועד שבו אמור היה להיעצר הקבלן יאיר ביטון, יו"ר חברת ב. יאיר.

 

"ב-25 באפריל נחת יאיר ביטון בארץ, וזו נקודת המוצא. ב-28 באפריל בערב אני מקבל הודעה מרותי: 'הי, האם אתה רוצה את התפקיד של היועץ המשפטי של מע"צ? תתקשר אליי'", תיאר מרום. "למחרת בבוקר התקשרתי לרותי והיא אמרה לי שזה לא משהו שהוא שלה, אבל קשור לרונאל ויש תפקיד משפטי שמתפנה עם ניהול של הרבה עובדים, אם זה מעניין אותי. אמרתי לה כן, אז היא אמרה שמי שקשור זה רונאל, אז צריך 'ליצור סיטואציה שבה אתה עם רונאל ושהמנכ"ל יתרשם ממך'".

 פישר בבית המשפט (צילום: אוהד צויגנברג)
פישר. "צריך ליצור סיטואציה שבה אתה עם רונאל ושהמנכ"ל יתרשם ממך"(צילום: אוהד צויגנברג)

הוא המשיך: "ידעתי שהיא ורונאל פתחו משרד, אבל לא ידעתי שהם קשורים ליאיר ביטון. אחרי הפנייה, למחרת היום, ראיתי חומר חקירה, מסמך או הסכם, שרונאל מייצג את יאיר ביטון. הבנתי שיש פה משהו בעייתי, שרונאל יעזור לי והוא מייצג את ביטון. שיתפתי בהתלבטות הזאת את שרון הר ציון, פרקליטה בכירה בפרקליטות תל אביב, והיא אמרה לי 'בוא'נה זה רגיש, אל תיגע בזה'".

 

מרום הסביר כי כדי שההתחמקות מהפגישה לא תעורר חשד אצל פישר ודוד, שיכשיל את מעצרו של ביטון, הוחלט שהוא יאמר לדוד שהוא יוצא למילואים ולא יוכל להיפגש עם פישר. אבל כמה ימים אחר כך, דוד התקשרה אליו ואמרה לו שהקדימו את המכרז, והוא צריך להגיע בדחיפות למשרדו של פישר.

 

"בזמן שאני מקבל טלפון מעדת המדינה, המזכירה של פישר, להגיע בדחיפות למשרד כי הקדימו את הפגישה, אני מקבל דיווח מהעוקב שביטון נכנס למשרד של רונאל פישר", תיאר מרום. "השמיים נופלים, אני מבין שרוצים לייצר לי מפגש שבו אני אפגש עם החשוד.

 

"הישיבה מתקיימת ואני מרחף. אחריה נכנסתי לגדי סיסו, ראש צוות החקירה, וגידו מרגיש ואומר 'רונאל פישר הוא בן בית. תעזוב את זה, זה צירוף מקרים", המשיך לתאר. מרום דיווח על שקרה גם לנאווה שילר, שהייתה אז ממלאת מקום פרקליטת מחוז תל אביב, שדיווחה על כך גם לפרקליט המדינה שי ניצן.

 

מרום הוסיף: "אני חוויתי את זה כטראומה. היה לי ברור שמכניסים אותי לסיטואציה שאני לא אמור להיות בה. היו לי מחשבות שהתפקיד המשפטי לא קיים ורוצים להשחית אותי במפגש ולהחזיק אותי ככה, ולומר שאם הייתי עם יאיר אז אני לא יכול להיות מעורב בתיק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
ניסים מרום ורות דוד
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים