בין עצורי ה"טלגראס": א.ח מפרשת תאיר ראדה
39 חשודים מתוך ה-42 שעצרה המשטרה בפרשת הסחר בסמים שהופעלה באפליקציית המסרים, יובאו לדיון בהארכת מעצרם בבתי המשפט בנצרת ובראשל"צ. אחד מהם הוא א.ח, בן זוגה לשעבר של א.ק, ששמם נקשר בפרשת רצח תאיר ראדה
39 חשודים מגל המעצרים שביצעה היום (שלישי) המשטרה בפרשת הסחר בסמים באפליקציית "טלגראס", יובאו אחר הצהריים והערב לדיונים בהארכת מעצרם בבתי המשפט בנצרת ובראשון לציון. קודם לכן נמסר מהמשטרה כי בכוונתה לבקש את הארכת המעצרים בהתאם לצרכי החקירה והחשדות.
בין 42 העצורים בפרשה נמצא גם א.ח, ששמו עלה בפרשת רצח תאיר ראדה. הוא נעצר בחשד לחברות בארגון פשע, הלבנת הון וסחר בסמים מסוכנים. הוא יובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון. א.ח הוא בן זוגה לשעבר של א.ק, ושמם עלה לכותרות בסדרה "צל של אמת" על רצח תאיר ראדה, לאחר שא.ח טען כי בת זוגו לשעבר ביצעה את הרצח.
עורך דינו של א.ח, עו"ד ירון פורר, מסר בתגובה: "א.ח מכחיש מכל וכל את מעורבותו הפלילית במסגרת הארגון. מייחסים לו מעשים שנעשו לפני למעלה משנה כשהוא נתן שירותי מיחשוב ללא ידיעה שמדובר בסמים. אעתור בדרישה לשחררו ממעצר".
גל המעצרים הבוקר התרחש בדיוק כשנתיים לאחר שהוקמה - במרץ 2017 - אימפריית הסחר בסמים "טלגראס" שהופעלה באפליקציית המסרים המוצפנים טלגרם. 42 ממפעיליה נעצרו בין היתר בארצות הברית, אוקראינה וגרמניה. ראש הרשת נעצר באוקראינה במהלך ביקור שקיים שם.
כעשרת אלפים סוחרי סמים ברחבי העולם: עלייתה ונפילתה של "טלגראס"
מהמשטרה נמסר היום כי "בשעות הבוקר נעצרו 42 חשודים לחקירה באזהרה, כולל בחו"ל, בחשד למעורבות בעבירות ניהול ומימון ארגון פשיעה, מסחר והספקה של סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, תיווך בעסקי סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, שיבוש מהלכי משפט במסגרת ארגון פשיעה, קשירת קשר לפשע במסגרת ארגון פשיעה, ביצוע עבירות מס וכן עבירות נוספות".
מהמשטרה נמסר עוד: "מרבית החשודים משתייכים לדרג הבכיר ביותר בארגון בהם ראש הארגון, שלושת סגניו ובעלי תפקידים בדרגת מנהלים. מדובר בחקירה המנוהלת במשטרת ישראל על ידי להב 433, יחידת הסייבר הארצית, היחידה המרכזית במחוז צפון בשיתוף פעולה עם רשות המיסים ובליווי רציף של מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, כמו גם ליווי של המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה.
לפי המשטרה, "חברי הרשת פעלו כארגון פשיעה לכל דבר ועניין, באופן מאורגן ושיטתי לאורך תקופה ארוכה, כשהם מצליחים לסחור בסמים מסוכנים מסוגים שונים בהם: קוקאין, MDMA ואקסטזי בנוסף לכמויות עצומות של חשיש ומריחואנה, כשלכל חבר בארגון תפקיד ייחודי וברור שנועד לקדם ולאפשר את פעילות הארגון, להגדיל את היקפי הסחר, להעניק שירות למשתמשים ולהגדיל את ההכנסה הכספית ובכך להגדיל את השכר אותו הוא מקבל בעבור פעילותו.
"השכר לעובדי ומנהלי הארגון הועבר במזומן, בביטקוין או בסמים, תוך הסוואת מקור הכספים. על פי המידע שבידי החוקרים, הסמים המסוכנים סופקו באמצעות פלטפורמת טלגראס גם לקטינים".
ראש מפלג המודיעין בימ"ר צפון, סנ"צ משה שטרית, אמר היום לאולפן ynet כי הצרכנים לא צריכים לדאוג מהמשטרה. "אנחנו לא תוקפים את המשתמשים", אמר שטרית, "כרגע הם לא חלק מהעשייה שלנו. הם צריכים לדאוג להמשך השימוש שלהם, אנחנו מקווים שדרך האפליקציה הזאת לא יהיה ניתן לרכוש בעתיד".