שתף קטע נבחר
 

חשיפה | המגעים הסודיים בלשכת רה"מ: "חיילים יירו במסתננים"

חשיפת ynet: אחרי שנתניהו נכנע ללחץ וביטל את מתווה האו"ם לזרים הוא ניסה להחיות אותו, הפעם בתמיכת פעילי דרום ת"א בהנהגת שפי פז. כעת יוצאים לאור המו"מ החשאי עם ראש הממשלה ורשות האוכלוסין, הפיצוץ בשיחות - והחשש מהעתיד. "נתניהו חייך ואמר: 'ציפית למצוא צדק בבית המשפט?'". הסיפור המלא - מחר ב"ידיעות אחרונות"

 

 

שפי פז באולפן ynet הבוקר    (צילום: רן דיקשטיין)

שפי פז באולפן ynet הבוקר    (צילום: רן דיקשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בדיוק לפני שנה, סוגיית הזרים מאפריקה עמדה בראש סדר היום הציבורי. אבל מאז ביטול תוכנית הגירוש וההסכם עם האו"ם הנושא ירד מהכותרות, ושבועות בודדים לפני הבחירות אף מפלגה לא עוסקת בו. על פניו, נראה כי דבר לא התקדם בשנה האחרונה. מתחת לפני השטח נוהלו מגעים לחדש את ההסכם עם האו"ם לקליטת כמחצית מהזרים מאפריקה במדינות מערביות, והענקת מעמד בישראל לשאר. פעילי דרום תל אביב שתומכים בגירוש, בהנהגת שפי פז, היו שותפי סוד לאותם מהלכים, בתקווה שישתכנעו לתמוך בהסכם המשופר ויעניקו לו לגיטימציה בקרב מצביעי הימין.

 

עכשיו, לראשונה, הפעילים חושפים בפני ynet ו"ידיעות אחרונות" בפירוט רב, מגובה בהקלטות ומסמכים, את מה שהתרחש בשנה האחרונה בחדרי החדרים של לשכת ראש הממשלה ורשות האוכלוסין וההגירה. הפרטים המלאים ייחשפו מחר (שישי) בכתבה נרחבת ב"ידיעות אחרונות" במוסף לשבת.

הפעילים התומכים בגירוש עם נתניהו בביקורו בדרום ת
הפעילים התומכים בגירוש עם נתניהו בביקורו בדרום תל אביב(צילום: יריב כץ)

 

פעילים בעד גירוש הזרים מפריעים לנתניהו    (צילום: מטה המאבק של תושבי דרום תל אביב)

פעילים בעד גירוש הזרים מפריעים לנתניהו    (צילום: מטה המאבק של תושבי דרום תל אביב)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עקרונות מתווה האו
עקרונות מתווה האו"ם כפי שהוצגו לפעילים
 

 

צילום: מטה המאבק של תושבי דרום תל אביב

צילום: מטה המאבק של תושבי דרום תל אביב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתחילת מאי 2018, פעילי מטה המאבק למען תושבי דרום תל אביב התומכים בגירוש, שחששו מכך, גיבשו מתווה אלטרנטיבי תחת הכותרת "במקום כליאה – איסור העסקה". הם ביקשו להציג את המתווה לנתניהו והוזמנו למעונו. ראש הממשלה אמר לפז ודוד כי הוא מסכים איתם שכל הזרים מאפריקה, כולל אלה שיש להם משפחות בישראל, צריכים לעזוב. נתניהו שאל בחיוך את ראש המל"ל מאיר בן שבת: "למה שלא נמצא מדינה מספיק ענייה באפריקה ונשלם לה מספיק כסף כדי שתיקח אותם?".

 

נתניהו התעניין מה הביא את דוד להצטרף למאבק להרחקת הזרים מאפריקה, ודוד ציין כי החל את דרכו הפוליטית בעקבות הזעזוע מהאופן שבו התנהל בג"ץ בעתירה נגד תוכנית ההתנתקות. נתניהו חייך ואמר: "אתה תמים. ציפית למצוא צדק בבית משפט? זה המקום האחרון למצוא בו צדק".

 

"כרגע כל מה שנשאר זה מתווה האו"ם"

פז ודוד הציגו את המתווה שגיבשו, שבמסגרתו, בין היתר, הזרים יוכלו לשהות בשיכונים שבהם יסופקו צרכיהם הבסיסיים לאחר שיילקח מהם אישור העבודה. נתניהו הפתיע ואמר, בו במקום: "אני אוהב את זה, נראה לי שאני הולך על זה". כשבועיים לאחר מכן, פז ודוד הוזמנו לפגישה עם מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה פרופ' שלמה מור יוסף.

 

מודעה מקמפיין בעד גירוש זרים ()
מודעה מקמפיין בעד גירוש הזרים

קמפיין בעד גירוש זרים  ()


שפי פז ונתניהו בביקורו בדרום ת
(צילום: מטה המאבק של דרום תל אביב )

התכתבות וואטסאפ יועץ פוליטי שפי פז יועץ ראש הממשלה הסכם זרים דרום תל אביב  ()
התכתבות בין יועץ רה"מ ליועץ של שפי פז

"כרגע כל מה שנשאר זה מתווה האו"ם", אמר מור יוסף והציג בפניהם את הקריטריונים של המתווה המעודכן, שכולל שיפורים קטנים בפרמטרים של לוח הזמנים ליציאת הזרים, מספר היוצאים וסוג הסנקציות שניתן יהיה להטיל על הנשארים שיעברו על החוק.

 

פז ודוד התרעמו: "מה יקרה כאשר השמועה תתפשט באפריקה שהמסתננים מקבלים פה מעמד והם יתחילו להגיע הנה בסירות?". תשובתו של מור יוסף, שנאמרה על רקע ההפגנות האלימות בגבול עזה: "היית מאמינה שחיילים שלנו יירו בפלסטינים על הגדר?" פז ודוד שאלו: "אתה רואה את חיילי צה"ל יורים במסתננים שמגיעים בסירות?" מור יוסף ענה: "כן". דוד השיב בתדהמה: "אם זה יקרה, אני מתנדב להיות מגן אנושי".

 

מתום הפגישה הזו החל מסע לחצים על שפי ודוד. אנשי רשות האוכלוסין וההגירה ואנשי ראש הממשלה ניסו לקבל את הסכמתם למתווה האו"ם המשופר. אבל המגעים התפוצצו.

 

אחרי חודשים בלי התקדמות, נציגת נציבות האו"ם לפליטים בישראל נפגשה בדצמבר 2018 עם דוד והביעה את ביטחונה שאפשר יהיה להתניע מחדש את המתווה המשופר וניסתה להפיג את חששותיו. אבל הפעילים דבקים בהתנגדותם לו וחוששים שלאחר הבחירות נתניהו, אם יישאר ראש הממשלה, יוציאו לפועל.

 

תגובות

תגובת רשות האוכלוסין וההגירה: "במסגרת טיפול רשות האוכלוסין וההגירה בסוגיית המסתננים, נפגשים נציגי הרשות והנהלתה עם גורמים שונים לקידום הנושא, לרבות עם נציגי תושבי דרום תל אביב. אין בכוונתנו להרחיב או לפרט את תוכן הפגישות".

  

תגובת נציבות האו"ם לפליטים: "נציגי נציבות האו"ם לפליטים נפגשים עם כלל הצדדים המעורבים, ביניהם תומכים ומתנגדים למתווה, וזאת בכדי להסביר את איכויות המתווה ויתרונותיו הרבים והנדירים".

 

מלשכת ראש הממשלה נמסר: "בשלב זה אין שום מגעים עם האו"ם בנוגע למסתננים, המגעים עמם הופסקו לחלוטין. ראש הממשלה והמל"ל בוחנים את האפשרויות השונות בעניין הוצאת המסתננים. איננו מתייחסים לדברים שנטען שנאמרו, בין אם נאמרו ברצינות ובין אם בבדיחות הדעת".

 

מהליכוד נמסר בתגובה: "תושבי דרום תל אביב חשובים מאוד לראש הממשלה נתניהו, וכפי שהוא עצר באופן מלא את ההסתננות הבלתי חוקית לישראל על ידי בניית הגדר בדרום, כך הוא גם יגיע לפתרון הטוב ביותר בנוגע להוצאת המסתננים השוהים במדינה. ראש הממשלה נתניהו בוחן את האפשרויות השונות בעניין הוצאת המסתננים מישראל. כל טענה אחרת בנושא איננה אמיתית".

 

הסיפור המלא - מחר ב"ידיעות אחרונות" במוסף לשבת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מטה המאבק של דרום תל אביב
נתניהו עם שפי פז. ארכיון
צילום: מטה המאבק של דרום תל אביב
מומלצים