ראש המוסד לשעבר על הפריצה לגנץ: "פיגוע פוליטי"
תמיר פרדו טען כי האירוע מחייב חקירה: "השימוש במידע מודיעיני לשימוש פוליטי הוא חמור מאוד. ההדלפה חורגת מכל כללי החוקים הדמוקרטיים". הוא הוסיף: "אמירה מקצועית של השב"כ הייתה אמורה לשים סוף פסוק לנושא"
ראש המוסד לשעבר, תמיר פרדו, הגיב היום (ב') לפרשת פריצת הטלפון הנייד של ראש רשימת "כחול לבן" בני גנץ והגדיר אותה כ"פיגוע פוליטי". את הדברים אמר פרדו בכנס לזכרו של ראש המוסד לשעבר מאיר דגן שהתקיים במכללה האקדמית נתניה.
"עולות מספר שאלות שאמורות להטריד כל אזרח בסיפור הזה", אמר פרדו. "כל ראש ארגון בארץ ובעולם היה עושה כל שביכולתו לא לפרסם את האירוע. חומרת ההדלפה מחייבת חקירה מקיפה, השימוש במידע מודיעיני לשימוש פוליטי הוא חמור מאוד. ההדלפה חורגת מכל כללי החוקים הדמוקרטיים.
"בדרך כלל זיהוי האויב קשה כי יכולת ההתחזות גדולה", הוסיף פרדו. "כל תוקף מסווה עצמו, די לחזות באירוע החדירה בארה"ב בבחירות על מנת להבין את מורכבות האירוע. גם אם אכן איראן מאחורי התקיפה, אין כאן יותר מאשר מבוכה. כל המבין מעט בסייבר יודע כי כל החפץ לפגוע באופן בלתי מוסרי יכול להפיץ מידע לא אמיתי תוך קישור לטלפון. תחת האווירה הקיימת בבחירות, הדלפה על מועמד היא פגיעה בלגיטימיות של מתחרה. לזה התכוונתי כאשר אמרתי לפני חודשים רבים שבאופן מוזר דווקא במדינת הסטארט אפ בחרנו לא לטפל בנושא".
לפי פרדו השב"כ היה צריך להגיב על הפרשה: "מהיכרותי את ראש השב"כ יותר מעשרים שנה, וגם את העוסקים במלאכת הסייבר - זה צוות ישר כסרגל. עמלים על מלאכתם, ומדקדקים עד הפרט האחרון. אמירה מקצועית שאין בה כל סיכון, למעט מבוכה טבעית לכל מי שהטלפון נפרץ, הייתה אמורה לשים סוף פסוק לנושא. חזקה על ראש השב"כ כי אם היה רואה באירוע סיכון ולו ברמה הנמוכה ביותר היה פועל לנטרלה - חשיפת פריצה גורמת לנזק מודיעיני".
דיסקין: "אני עם רותם סלע"
בכנס נאם גם ראש השב"כ לשעבר יובל דיסקין, שעל אף שהצהיר כי אין בכוונתו להיכנס למשחק הפוליטי בקונסטלציה הקיימת הגיב לדברי היומיום שקורים בישראל. "לא אצטרף למפלגות שאני לא מאמין להם ואני לא רואה אחת כזו במפה הפוליטית, אולי אצטרף בעתיד, למפלגה שתקום עם אנשים שידעו לשים את האגו שלהם בצד".
דיסקין אף התייחס בדבריו לחוק הלאום ולסערת רותם סלע וטען "אני עם רותם סלע. מי שחושב שהחוק ישאיר את המדינה יהודית טועה טעות מרה, רק אם יהיה רוב מוסרי עם כבוד הדדי וכבוד למיעוטים שחיים בנינו ובמיוחד למיעוטים שכרעו איתנו ברית דמים. אני בצד של רותם סלע בלי להסס, רוב הערבים במדינה, לא בהכרח אוהבים את מדינת ישראל, האם הם לויאלים, באופן יחסי כן. רוב הערבים דווקא אחרי כל האביב הערבי ומהפכת דאעש הרצון שלהם להשתלב גדול יותר מהעבר. אפשר להגיע לדו קיום עם ערבי ישראל".