מעוספיא עד כפר הרא"ה: מסע בין המצביעים ברחבי המדינה
מהמתנחלים שמתלבטים בין גנץ לנתניהו באלפי מנשה, דרך מעוז הליכוד באשדוד ועד לכפר אחים - המושב שבו נולדו יו"ר כחול לבן ומספר 3 בליכוד. וגם: הבחירות המפתיעות בעיר הערבית טירה. מצפון עד דרום: אלה הקולות מהשטח בבחירות 2019
במהלך השבועות הארוכים של מערכת הבחירות לכנסת ה-21 יצאנו לרחבי הארץ, בניסיון להרגיש את השטח ולשמוע מה אתם, הגולשים, חושבים ולמי אתם מתכוונים להצביע. מצפון עד דרום - אלה הקולות מהשטח.
כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
התחנה הראשונה היא אלפי מנשה, מועצה מקומית שנמצאת מעבר לקו הירוק, אבל בתוך גבולות גדר הביטחון. אף שמדובר בהתנחלות, בבחירות הקודמות הצביעו כ-40% מהתושבים למפלגות שמאל ומרכז. אחת הסיבות לכך היא שהתושבים במקום לא בחרו באלפי מנשה בגלל אידיאולוגיה פוליטית, אלא בגלל נוחות.
לצד תושבים רבים שהכריזו שיצביעו למפלגות הימין השונות, פגשנו גם את שרית רוזנטל, תושבת היישוב שהצביעה בעבר למרצ והסבירה: "זה שאני גרה מעבר לקו הירוק זה לא אומר שאני פה מסיבות אידיאולוגיות, אלא מסיבות כלכליות ושאיפה לאיכות חיים".
לכתבה המלאה - לחצו כאן
המאבק על השבת שהסעיר את העיר כבר נראה מאחורינו, והתושבים פחות מתייחסים לשיקולים של דת ומדינה בבחירות הארציות. בשכונות החרדיות מרגישים את השקט ואומרים: "נצביע לפי מה שהרבנים קבעו".
לכתבה המלאה - לחצו כאן
מאשדוד הלכנו מזרחה אל כפר אחים, המושב שגידל שני פוליטיקאים מרכזיים במערכת הבחירות הנוכחית: בני גנץ, יו"ר רשימת כחול לבן, וישראל כץ, שר התחבורה שנמצא במקום השלישי ברשימת הליכוד, ועדיין גר במושב.
התושבים בכפר אחים שומרים על שלום בית ומסרבים להכריז בפומבי במי הם תומכים. מול המצלמות הם חילקו מחמאות לשני בני הכפר, וגם סיפקו כמה פרטים מעניינים על עברם של השניים.
לכתבה המלאה - לחצו כאן
במהלך הביקור שלנו בכפר הדרוזי עוספיא שבראש הכרמל שמענו מכל עבר את חוסר שביעות הרצון מ"חוק הלאום", שעבר בכנסת ה-20 ביולי 2017. התושבים זועמים על הליכוד, אבל גם על כחלון, ומאיימים להצביע לכחול לבן: "הם תמכו בחוק הלאום, אז אני אצביע לגנץ".
בבית הקפה בכפר ניסו כמה אנשי ליכוד לשכנע את התושבים להצביע למפלגה: "כשביבי יעלה תשמעו שחוק הלאום ישתנה והכול יתבטל".
לכתבה המלאה - לחצו כאן
אל כפר הרא"ה, אחד המושבים הדתיים הראשונים במדינה, הגענו במטרה להבין מהו הלך הרוח בציונות הדתית. במערכת הבחירות הקצרה ידע המגזר לא מעט עימותים פנימיים, בין היתר בעקבות הקמת הימין החדש ואיחוד מפלגות הימין.
הדעות בכפר חלוקות: יש כאלה שהולכים אחרי בנט, יש כאלה ששומרים אמונים למפד"ל המיתולוגית וקצת מרגישים נבגדים, וכאלה שמגינים על נתניהו בחירוף נפש. יש גם כאלה שחושבים להצביע לפייגלין, אבל לא בגלל הקנאביס.
לכתבה מלאה - לחצו כאן
התחנה האחרונה במסע שלנו הייתה העיר הערבית טירה שבשרון. סקרים שנערכו בימים האחרונים הראו שיותר מ-40% מהערבים החליטו שלא להשתתף בבחירות או שטרם גיבשו עמדה בנושא. בשטח עצמו הסבירו לנו שחלק מהתושבים חשים אדישות וחוסר אכפתיות.
רבים מתושבי העיר שמתכוונים להצביע אמרו שיצביעו למפלגות הערביות, אך היו כאלה שהפתיעו ואמרו שיצביעו למפלגות הימין, ובראשן לליכוד.
לכתבה המלאה - לחצו כאן