עבודות שירות למי שסייע למתן שוחד לפאינה קירשנבאום
בית המשפט גזר מאסר על תנאי וקנס של 40 אלף שקל על חיים בן שושן, שהיה מנכ"ל החברה לפיתוח השומרון והודה לאחר הסדר טיעון בסיוע במתן שוחד לפאינה קירשנבאום, שמשפטה עדיין נמשך והיא מכחישה את כל המיוחס לה
פרשת ישראל ביתנו : שישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס של 40 אלף שקל. זה העונש שנגזר היום (א') על חיים בן שושן (60) מי שהיה מנכ"ל החברה לפיתוח השומרון (החל"פ) . שהודה בהסדר טיעון בסיוע למתן שוחד לסגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום, הנאשמת המרכזית בפרשת ישראל ביתנו.
קירנשבאום עדיין מנהלת את משפטה ומכחישה את המיוחס לה בכל הפרשות. מחר היא צפויה להעיד בפעם החמישית במשפט.
החברה לפיתוח השומרון עסקה בפיתוח יישובים בתחום המועצה האזורית שומרון ועסקה בבניה ושירותי הסעות. בן שושן היה המנכ"ל שלה בין 2010 ל-2013, כשהמועצה האזורית החזיקה ברוב המניות בחברה, וראש המועצה היה אז גרשון מסיקה, שהפך לעד מדינה בפרשה.
לפי האישום שבו הודה בן שושן, החברה הייתה בחוב כספי, ומסיקה פנה לחברי כנסת שונים בנסיון לסייע למחוק את החוב. הוא נפגש עם קירשנבאום ב-2010, ביקש סיוע והשניים, כך נטען, קשרו קשר פלילי - סוכם כי לצורך מחיקת החוב היא תפעל לכך שהמפלגה תעביר לחברה 3.5 מליון שקלים מתוך כספים קואליציוניים, וסוכם כי תמורתם החברה תשלם 1.5 מליון שקלים לצרכי המפלגה, לפי הוראות סגנית השר.
מסיקה עדכן את המנכ"ל בקשר הפלילי, ובהמשך החוב נמחק והכסף הוקצה. אז החברה לפיתוח השומרון, כך נטען על ידי הפרקליטות, החלה לשלם את כספי השוחד על ידי מתן שירותים למפלגה ללא גביית תשלום, באמצעות העברת כספים למקורבים של קירשנבאום או המפלגה שנשלחו למסיקה. המנכ"ל היה מודע לכך וסייע בקידום הקשר הפלילי כדי לרצות את מסיקה. הוא הודה כי בהתאם להנחיותיו של מסיקה עשה מעשים שונים כדי לאפשר העברת שוחד במיליון שקלים.
השופטת דנה אמיר מבית משפט השלום בתל אביב ציינה לטובה את הודאתו של בן שושן מיד עם הגשת כתב האישום, חרטתו, נטילת האחריות ושיתוף הפעולה שלו עם הרשויות כבר בשלב החקירה. "בהודאותיו ומסירת פרטים והקלטות תרם וקידם הנאשם חשיפת שחיתות שלטונית חמורה מבלי שקיבל כל טובת הנאה - דוגמת הסכמת המאשימה לענישה מקלה בעניינו ולא ביקש הסכם עד מדינה", כתבה השופטת והוסיפה כי "אין להקל ראש בחומרת העבירות שבוצעו על ידי הנאשם".
את בן שושן ייצגו עורכי הדין אייל כהן, אופיר סטרשנוב ומתן עמוס ממשרד כהן סטרשנוב לונדון. את האישום הגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.