שתף קטע נבחר

 

טראמפ: הדמוקרטים מתנגדים לחוקי ההגירה? נשלח אליהם מהגרים

אחרי הדיווחים ולפיהם ממשל טראמפ שוקל לשכן מהגרים בלתי-חוקיים ב"ערי מקלט" שימוקמו במעוזי הדמוקרטים, אמר הנשיא כי "אנחנו אכן שוקלים ברצינות את מה שפורסם". על פי ה"וושינגטון פוסט", אחד המקומות שעל הפרק הוא אזור מגוריה של יו"ר בית הנבחרים בסן פרנסיסקו

נשיא ארה
"זה ישמח מאוד את השמאל הקיצוני". טראמפ(צילום: רויטרס)

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אישר אתמול (יום ו') כי "כפי שפורסם, בשל העובדה שהדמוקרטים לא מוכנים לשנות את חוקי ההגירה המסוכנים שלנו, אנחנו אכן שוקלים ברצינות לשכן מהגרים בלתי-חוקיים ב'ערי מקלט'. השמאל הקיצוני תמיד מדבר על גבולות פתוחים ועל מדיניות של זרועות פתוחות - אז זה אמור לשמח אותם מאוד".

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בדבריו, התייחס טראמפ לדיווחים ולפיהם אותן "ערי מקלט" הן מעוזי המפלגה הדמוקרטית. ב"וושינגטון פוסט" אף דווח כי אחד המקומות שעומדים על הפרק הוא אזור מגוריה של יו"ר בית הנבחרים, הדמוקרטית ננסי פלוסי, בסן פרנסיסקו.

 

בחודשים דצמבר וינואר הגיע העימות בין טראמפ לדמוקרטים על רקע סוגיית ההגירה לשיאו, כאשר הממשל האמריקני הושבת ל-35 ימים. ההשבתה נכנסה לתוקפה לאחר שהקונגרס לא הצליח להגיע להסכם על תקציב חדש - משום שטראמפ התעקש שיוקצו לו 5.7 מיליארד דולר לבניית החומה בגבול מקסיקו. אחרי אישור התקציב בבית הנבחרים, עברה הצעת התקציב לאישור הסנאט - שבו היא לא עברה.

ננסי פלוסי (צילום: EPA)
"אזור מגוריה עומד על הפרק". ננסי פלוסי(צילום: EPA)

יום לפני ההשבתה, דחה בית המשפט העליון בארה"ב את יישום החלטת ממשל טראמפ שמונעת מתן מקלט לכל מהגר שנכנס לארה"ב באופן לא חוקי. ההחלטה הייתה אמורה להיות רכיב משמעותי במדיניות ההגירה החדשה של הנשיא, שתקשה על מהגרים להיכנס למדינה ולהישאר בה. השופטים דחו את בקשת הממשל ברוב של חמישה מתנגדים מול ארבעה תומכים לעכב החלטה של בית משפט פדרלי בקליפורניה, שפסלה את מדיניות הממשל למנוע ממסתננים בגבול ארצות הברית-מקסיקו לבקש מקלט שלא במעבר גבול מוסדר.

 

מוקדם יותר השבוע התפטרה מתפקידה השרה לביטחון המולדת של ארה"ב, קירסטן נילסן - על רקע הזינוק בכמות המהגרים שמגיעים לגבול מקסיקו. גורם בכיר בממשל האמריקני מסר כי נילסן התפטרה בעקבות בקשה של הנשיא.

 

טראמפ הודיע על עזיבתה של נילסן בציוץ בטוויטר, וכתב: "השרה לביטחון המולדת קירסטן נילסן תסיים את תפקידה, ואני מעוניין להודות לה על שירותה". בציוץ נוסף, מסר כי קווין מקאלינן, שמשמש נציב סוכנות המכס והגנת הגבולות של ארה"ב, ימלא את מקומה. 

קירסטן נילסן דונלד טראמפ (צילום: AP)
התפטרה. קירסטן נילסן(צילום: AP)

 

"אבא! אמא!": תיעוד מ"מכלאות הילדים"

"אבא! אמא!": תיעוד מ"מכלאות הילדים"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאות מהגרים חוצים באופן לא חוקי את הגבול ממקסיסקו לארה
שיא של עשור. שיירת מהגרים בגבול מקסיקו-ארה"ב

על פי נתוני משרד ההגירה, כ-100 אלף מהגרים ניסו בחודש שעבר לעבור את הגבול בין ארה"ב למקסיקו - המספר הגבוה ביותר זה עשור. נילסן, שכיהנה כשרה לביטחון המולדת במשך 16 חודשים, הייתה אחראית על אכיפת מדיניות ההגירה השנויה במחלוקת של טראמפ - מדיניות אשר עוררה סערה בסוף מאי 2018, לאחר שנחשפו "מכלאות הילדים" שבהן שוכנו ילדי מהגרים בלתי חוקיים שהופרדו מהוריהם בגבול.

 

במסגרת מדיניות "אפס סובלנות" כלפי מסתננים, שעליה הודיע בשנה שעברה התובע הכללי דאז ג'ף סשנס, כ-2,000 ילדים של מהגרים לא חוקיים הופרדו מהוריהם (או ממלווה בגיר אחר שהיה איתם) בין ה-19 באפריל ועד ל-31 במאי. על פי אותה מדיניות, כל מבוגר שחוצה את הגבול בניגוד לחוק יועמד לדין. אם הוא נכנס לארה"ב עם ילדים הם נלקחים ממנו, ומועברים למתקני שהייה או למשפחות אומנה עד תום ההליך המשפטי של ההורה

מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: רויטרס)
"מכלאות הילדים" שהופרדו מהוריהם בגבול(צילום: רויטרס)

מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

כמה שבועות לפני פרסום מדיניות "אפס סובלנות", פורסם ב"וושינגטון פוסט" כי נילסן סיפרה לעמיתיה שהיא קרובה להתפטר לאחר שטראמפ גער בה בפני בכירי הממשל מכיוון שלתפיסתו ארה"ב מגלה אזלת יד באבטחת הגבולות. בדיווח נכתב עוד כי נילסן כבר ניסחה מכתב התפטרות - אך לא הגישה אותו.

 

בהצהרה שפרסמה לאחר אותה ישיבה הבהירה נילסן כי היא מתכוונת "להמשיך לכוון את המחלקה לעשות ככל שביכולתה כדי ליישם את סדר היום הממוקד של הנשיא". לדבריה, טראמפ "מתוסכל בצדק על פרצות קיימות ועל העדר פעולה מצד הקונגרס, שמנעו מהממשל הזה לאבטח את הגבול באופן מלא". טיילר הולטון, דובר המחלקה לביטחון המולדת, טען כי טענותיה שקריות.

 

על פי הדיווחים שקדמו למשבר בין טראמפ לנילסן, אנשיה סירבו לבקשת הנשיא להפריד הורים מילדיהם לאחר שחצו יחד את הגבול באופן לא חוקי. יישום מדיניות הפרדת הילדים בסופו של דבר הוביל למחאה חריפה נגד הנשיא - גם בקרב תומכיו.

 

12 סנאטורים רפובליקנים שלחו מכתב לתובע הכללי סשנס וקראו למשרד המשפטים לחדול מיד מההפרדה. על פי הסקרים, כ-60% מהאמריקנים אמרו כי הם מתנגדים להפרדת הילדים.

 

המחאה הופנתה גם נגד נילסן עצמה, בעת שהיא אכלה ארוחת ערב במסעדה מקסיקנית בוושינגטון, ולפתע התפרצו למקום כמה מפגינים והחלו להשמיע קריאות בגנותה. "בושה!", קראו לעברה המפגינים שהגיעו למסעדה. "די להפרדת המשפחות!", אמרו. "אם הילדים לא אוכלים בשקט, גם את לא תאכלי בשקט". נילסן שילמה את החשבון ועזבה אחרי כעשר דקות.

 

נילסן בת ה-46 מונתה לתפקיד השרה לביטחון המולדת בדצמבר 2017. בהכשרתה היא עורכת דין, ולפני תפקידה האחרון הייתה סגנית ראש סגל הבית הלבן תחת ג'ון קלי. קודם לכן שירתה כראש הסגל של קלי בתפקידו הקודם בראש המחלקה לביטחון המולדת. במסגרת תפקידה הייתה אמונה על 20 אלף עובדים במשרדי ההגירה ואכיפת מכס.


פורסם לראשונה 12/04/2019 20:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים