בוטלה השתתפות ישראל בכנס בבחריין בגלל "שיקולים ביטחוניים"
נציגים ישראלים ובהם סמנכ"לית רשות החדשנות אניה אלדן היו אמורים להשתתף בכנס בינלאומי. בצהריים נמסר כי ההשתתפות בוטלה בגלל שיקולים ביטחוניים
משלחת ישראלית שהייתה אמורה לצאת לוועידת החדשנות בבחריין ביטלה את נסיעתה בשל מה שמוגדר כ"מורכבות בטחונית". כך מסרו בצהריים (יום א') מארגני כנס היזמות הבינלאומי במנאמה שייערך מחר, והדבר אושר על ידי גורמים ישראליים.
המשלחת הייתה אמורה לכלול גם את שר הכלכלה אלי כהן אך בשל הסמיכות לבחירות הוא ביטל את נסיעתו כבר ביום חמישי האחרון. יצויין, כי לקראת ביקורו של אלי כהן שהזמנתו נחשפה בידיעות אחרונות ו-YNET היו קריאות בפרלמנט של בחריין לבטל את הביקור ולהפגין נגד המשלחת הישראלית.
לפחות שלושה נציגים מישראל, בהם סמנכ"לית רשות החדשנות אניה אלדן ואנשי עסקים ישראלים, היו אמורים להגיע לכנס ולשאת בו דברים. ההשתתפות גררה ביקורת קשה מצד חברי פרלמנט בבחריין ואף להפגנות בבירה.
חברי פרלמנט בבחריין מסרו בהודעתם: "תומכים באחינו הפלסטינים שיישארו בראש סדר העדיפויות של תושבי בחריין והערבים. סיום הכיבוש ונסיגה מכל השטחים הערביים נחוצים לחלוטין לשמירת היציבות והביטחון באזור ועבור שלום הוגן ומקיף".
נשיא הכנס, ג'ונתן אורטמנס, מסר בתגובה לסוכנות הידיעות רויטרס כי "למרות שהודענו למשלחת הישראלית שהיא תתקבל בברכה - היא החליטה שלא להגיע כדי שביקורה לא יגרום לשיבושים עבור שאר 180 המדינות המשתתפות".
בפברואר האחרון הודה שר החוץ של בחריין, חאלד בן אחמד אל-חליפה, כי פריצת הדרך ביחסים בין ישראל לבחריין "תקרה בסופו של דבר".
הדברים נאמרו בוועידת ורשה שנערכה בפולין, באותו היום שבו לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסמה סרטון שבו נשמע אל-חליפה מתבטא בחריפות נגד איראן - אך הסרטון נמחק מחשבון היוטיוב של נתניהו בעקבות הסערה שחולל.
"עלינו לעמוד באתגר של איראן כדי שנוכל לעמוד בפני אתגרים אחרים", תועד אל-חליפה בשיחה עם שרי חוץ נוספים.
"בסכסוך הישראלי-פלסטיני קרו תהליכים, הסכם קמפ דייוויד וועידת מדריד. היו דרכים רבות לפתור את הסכסוך, ואילולא ההשפעה הרעילה של איראן - אני חושב שהיינו הרבה יותר קרובים היום לפתרון הסכסוך. אך איראן היא אתגר רציני המונע מאיתנו להתקדם בכל דרך".
הסרטון עורר סערה ולבסוף נמחק מחשבון היוטיוב של ראש הממשלה. אל-חליפה ציין באותה הוועידה כי הוא מאמין שבעתיד יתקיימו יחסים דיפלומטיים עם ישראל, ובתשובה לשאלה מתי תחול פריצת הדרך ביחסים ענה: "זה יקרה בסופו של דבר".