שתף קטע נבחר

 

בכיר אמריקני: "משמרות המהפכה קיבלו מכה קשה"

נייתן סיילס, מתאם הלוחמה בטרור במחלקת המדינה האמריקנית, הגיע לביקור בישראל וסיפר על ההשלכות של הכרזת טראמפ נגד טהרן: "חיזבאללה ביקש כסף מאיראן ולא נענה. הסנקציות מתחילות לנשוך"

"ההכרזה על משמרות המהפכה כארגון טרור הופכת אותם לרדיואקטיביים. הם קיבלו מכה קשה ביכולת שלהם לממן טרור". כך תיאר היום (יום ב') נייתן סיילס, מתאם הלוחמה בטרור במחלקת המדינה האמריקנית, שנמצא בביקור בישראל לטובת דיונים עם גורמים ישראליים על המשך שיתוף הפעולה.

 

דונלד טראמפ ומשמרות המהפכה (צילום: AP, EPA)
"קיבלו מכה קשה". טראמפ ומשמרות המהפכה(צילום: AP, EPA)

בתדרוך לעיתונאים שערך בירושלים, סיפר סיילס על ההכרזה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על משמרות המפכה כארגון טרור, ואמר כי היא שולחת מסר "שמי שיעשה איתם עסקים חשוד במימון טרור, ואז אפשר להטיל עלייך סנקציות ולמנוע את הכניסה שלך לארה"ב".

 

סיילס אמר שלהכרזה של טראמפ יש גם משמעויות פרקטיות והן הופכות את הסנקציות נגד איראן לחסרות תקדים. "זה צעד חסר תקדים שמדגיש שהשימוש של איראן בטרור ככלי מדיני מייחד אותה בין כל אומות העולם. עד היום איראן היתה תחת סנקציות בגלל תמיכתה בטרור – עכשיו מטילים עליה סנקציות בגלל מעורבותה הישירה בטרור. ישויות איראניות לא יכולות עוד להסתתר מאחורי הפסאדה שחיזבאללה או הג'יאהד האסלאמי מבצע טרור. אנו יודעים שמשמרות המהפכה מעורבים ישירות בפעילות טרור.

ארכיון משמרות המהפכה איראן (צילום: AP)
משמרות המהפכה באיראן (צילום: AP)

נתן סיילס (צילום: Kevin Tierney)
נתן סיילס (במרכז) בביקור בגבול הדרום (צילום: Kevin Tierney)

נתן סיילס (צילום: Kevin Tierney)
סיילס במנהרה של חיזבאללה (צילום: Kevin Tierney)

"בחוק האמריקני זהו פשע פדרלי להעביר תמיכה לארגון שמוכרז כארגון טרור. אם אתה מורשע אתה יכול לקבל עונשים כבדים של עד 20 שנות מאסר. הצעד הזה מאוד אפקטיבי ומאז אמצע שנות ה-90 הורשעו 150 בני אדם בעבירות כאלה ובהם פעילי טרור ומממני טרור. עכשיו כשיש לנו את הכלי הזה נוכל להטיל לחץ נוסף על אלה שמאפשרים למשמרות המהפכה לפעול".

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לדברי סיילס, הצעדים של ממשל טראמפ נגד איראן נותנים את אותותיהם, גם באיראן וגם בחיזבאללה, שאותו מממנת טהרן: " אם אתה מרעיב אותם ממשאבים זה אומר שיש להם פחות כסף לתת לחיזבאללה ולג'יהאד. איראן מוציאה כל שנה מיליארד דולר למימון פעילות טרור. זה הרבה כסף ואנו מתחילים לראות את הסנקציות שלנו נושכות. אנו יודעים שחיזבאללה ביקש באחרונה כסף מאיראן ולא נענה. החיזבאללה מקבל כל שנה 700 מיליון דולר מאיראן ולא יפתיע אותנו אם התמיכה תופחת. זה סימן מעודד שהלחץ גורם לאיראנים לקבל החלטות קשות".

חסן נסראללה חיזבאללה (צילום: AP)
התמיכה מאיראן תקטן. מזכ"ל חיזבאללה נסראללה(צילום: AP)

סיילס ביקר בין היתר בגבולה הדרומי של ישראל, קיבל סקירה על מנהרות הטרור של חמאס ואף ביקר במנהרה כזאת. כמו כן קיבל סקירות על פעילות דאעש בסיני, ואמר כי ארה"ב מודאגת מאוד מפעילות זו: "הם הוכיחו שהם אחת השלוחות החזקות של דאעש בעולם ולכן הכרזנו על דאעש-סיני כארגון טרור, כדי שנוכל להטיל סנקציות ולעצור את זרימת הכסף לארגון. הוא איום למצרים ולאזור ואף מעבר לאזור. יש סיכון לישראל שהאלימות מדאעש-סיני תפלוש לטריטוריה ישראלית".

 

לגבי חמאס, סיילס אמר כי "מה שהדהים אותי זה הכמות הגדולה של המשאבים שחמאס מקדיש לטרור נגד ישראל. אנו יודעים מה הם סדרי העדיפויות של החמאס מאיך שהם מוציאים את הכסף שלהם: לא לשיפור החיים של האזרחים, לא לדיור, לא לחינוך, אלא לטרור נגד ישראל".

    

על הלחימה האמריקנית נגד דאעש אמר סיילס שהרבה מאוד השתנה. "דאעש לא מחזיק עוד טריטוריה. לפני כמה שנים דאעש שלט על סוריה ועיראק – בשטח שגודלו כגודלה של בריטניה. רבבות נשים וילדים חיו תחת השלטון הברברי שלהם.

 

"הם שלטו על בארות נפט, היו להם בסיסים ומשאבים רבים. היום החליפות הפיזית היא נחלת העבר. 50% מהנכסים הטריטוריאליים שהשגנו היו מאז כניסתו של הנשיא טראמפ. זה לא אומר שהמאבק הסתיים אלא נכנס לשלב אחר. חשוב שדאעש לא יצליח לשקם את עצמו ככוח לוחם".  

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
טראמפ ומשמרות המהפכה
צילום: AP
מומלצים