שתף קטע נבחר

 

נדחתה העתירה למניעת הריסת בית המחבל שביצע את הפיגוע באריאל

בג"ץ דחה את עתירת משפחתו של עמר אבו לילא, שטענה כי הריסת הדירה היא ענישה קולקטיבית. "אבי המחבל פרסם דברי שבח והלל לאחר הפיגוע כדי לעודד מפגעים נוספים", נכתב בהחלטה. ניתן יהיה להרוס את הדירה כבר בשבוע הבא

מחבל פיגוע צומת אריאל כפר זאוויה עמר אבו לילא ()
המחבל, עמר אבו לילא

בג"ץ אישר אתמול (ג') להרוס את בית המחבל עמר אבו לילא שביצע את הפיגוע בצומת אריאל לפני כחודש. בפיגוע נרצחו לוחם צה"ל, סמל-ראשון גל קיידאן (19) מבאר שבע והרב אחיעד אטינגר (47) מעלי. בהחלטה, שדחתה את ערעור משפחת המחבל, נקבע כי ניתן להרוס את הבית כבר בשבוע הבא.

 

בהחלטה נכתב כי למרות טענת בא-כוח המשפחה, שאמר כי הריסת המבנה היא ענישה קולקטיבית, "הוכח כי העותר (אביו של המחבל) פרסם ברשת פייסבוק דברי שבח והלל ביחס לפיגע הרצחני שביצע בנו המחבל - שנועד בין היתר לעורר, לעודד ולהמריץ מפגעים נוספים". עוד צוין כי לדעת השופטים אין סיבה לדון בטענות שמערערות בסמכות מפקד פיקוד המרכז להוציא צו הריסה לבית המחבל.

גל קיידאן אחיעד אטינגר הרוגים פיגוע אריאל (צילום: נדב גולדשטיין, TPS)
גל קיידאן ואחיעד אטינגר(צילום: נדב גולדשטיין, TPS)

 

כמו כן, נכתב כי אין מקום לבדוק את הטענה שהמבנה שייך לסבו של המחבל, מכיוון שהוא כבר אינו בחיים וזכויותיו על הדירה עברו לידי יורשיו. "בהקשר זה כבר נפסק לא אחת, כי די בקיום זיקת מגורים של המחבל למבנה המיועד להריסה, ואין צורך שנותן הצו בדבר החרמה והריסה יוכיח זיקת בעלות", כתבו השופטים בהחלטה.

 

עוד צוין כי "המפקד הצבאי פעל בסבירות ובמידתיות בהחליטו להגביל את צו ההחרמה וההריסה ליחידת הדיור של המחבל ובנקטו צעדים אפקטיביים שימזערו את הפגיעה לשאר חלקי המבנה, תוך הבטחה שבני משפחת המחבל לא יישארו בלא קורת גג. אין אפוא כל עילה לכך שנתערב בשיקול דעתו". השופטים קבעו כי ניתן יהיה להרוס את יחידת הדיור שבה גר המחבל מ-23 באפריל 2019.

פוסט מעמוד הפייסבוק של אביו של המחבל עמר אבו לילא המבך את הפיכתו לשהיד ()
הפוסט שפרסם אביו של המחבל אחרי הפיגוע

שלשום דנו שופטי בג"ץ בעתירה, ובמהלך הדיון טען בא-כוחם של המשפחה, עו"ד סלימאן שאהין, כי הריסת המבנה שבו גרים גם קרובים שלא היו מעורבים בפיגוע או במעשה טרור, היא ענישה קולקטיבית אסורה שמנוגדת לחוק הבינלאומי ואינה משיגה את מטרת ההרתעה.

 

"המדיניות נתפסת אצל הציבור הפלסטיני כענישה ונקמנות בלתי מוצדקת", אמר עורך הדין. "הרתעה היא הפחדה. אבל מה עם התפיסה של אותה מדיניות ושל הציבור? מה לגבי אותם אנשים שחושבים כי כאשר אתה הורס בית של משפחה שלמה עם ילדים קטינים איך זה נתפס ולמה זה עלול להתפתח? כמה אנשים נכנסו למעגל האלימות בעקבות זאת, האם מישהו בדק את זה?" תהה שאהין וביקש מהשופטים להסתפק באטימת חלונו של חדר המחבל.

 

תיעוד הפיגוע בצומת אריאל    (צילום: באדיבות "אנשי הדממה")

תיעוד הפיגוע בצומת אריאל    (צילום: באדיבות "אנשי הדממה")

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השופטים יצחק עמית, אלכס שטיין ועופר גרוסקופף דחו את הטיעון וטענו שהוא עלה בדיונים קודמים. השופטים ציינו כי תפקידם אינו לפסוק האם מדיניות הריסת הבתים יעילה, אלא אם מדובר במצב חריג ושונה המצדיק את התערבותם בהחלטת מפקד פיקוד מרכז.

 

נציג המדינה בדיון, עו"ד רנאד עיד ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, דרש לדחות את העתירה והדגיש: "זה אחד הפיגועים החמורים ביותר הן באופן שהוא נעשה של תעוזה רבה, מפגע נכנס לצומת תוקף חייל לוקח את נשקו רוצח אזרח ישראלי נוסף, חוטף רכב נוסע מגיע לטרמפיאדה ויורה גם שם". בנוסף, הגיש נציג המדינה צילום מדף הפייסבוק של אביו של המחבל שהילל את מעשי בנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אחת מזירות הפיגוע באריאל
צילום: AFP
מומלצים