שתף קטע נבחר

 

מטיילים ומלכלכים: "אנשים מצפים שינקו אחריהם?"

מזג האוויר בחול המועד הוציא המוני מטיילים לטייל ברחבי הארץ, ורבים השאירו אשפה באתרי תיירות. "כבר לא מדובר רק על אסתטיקה. הזבל יכול לפגוע במינים בסכנת הכחדה", אומר אקולוג במחוז המרכז

 

זבל שהשאירו אחריהם מטיילים בחוף פלמחים    (צילום: אמיר חן, רשות הטבע והגנים)

זבל שהשאירו אחריהם מטיילים בחוף פלמחים    (צילום: אמיר חן, רשות הטבע והגנים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המוני ישראלים ניצלו את חול המועד ומזג האוויר הנעים כדי לטייל ברחבי הארץ. הבעיה: מטיילים המשאירים אחריהם כמויות זבל באתרי התיירות, חלקם הסמוכים לשמורות טבע המאכלסות מיני בעלי חיים בסכנת הכחדה.

אשפה של מטיילים בחוף ניצנים (צילום: רשות הטבע והגנים)
זבל שהשאירו אחריהם מטיילים בחוף ניצנים(צילום: רשות הטבע והגנים)

אשפה של מטיילים בחוף ניצנים (צילום: רשות הטבע והגנים)
אשפה של מטיילים בחוף ניצנים(צילום: רשות הטבע והגנים)

יריב מליחי, אקולוג מחוז מרכז, הסביר כי "חוף ניצנים הוא אמנם לא שמורת טבע, אך הוא מוקף כולו בשמורה. כל הלכלוך, עם הרוח, מגיע מזרחה לתוך השמורה. השמורה מכילה המון מינים בסכנת הכחדה כגון ירבועים, שנוניות חולות ועוד. היצורים האלה יכולים להיתקע בתוך שקיות או קופסאות שימורים. הם יכולים לאכול את הזבל ולהיחנק".


"אנחנו מוצאים יותר ויותר חתיכות פלסטיק בגללי יונקים. כבר לא מדובר רק על אסתטיקה, אלא מדובר בפגיעה של ממש בשמורה. אנחנו רוצים להבין, אנשים מצפים שמישהו ינקה ויסדר אחריהם? פעמים רבות אנשים אוספים את הזבל ומותירים אותו בחוף, אבל לא מגיעה משאית כדי לאסוף את השקיות".

אשפה של מטיילים בפארק אשכול (צילום: אליאב יהודה)
הר זבל של מטיילים בפארק אשכול(צילום: אליאב יהודה)

אשפה של מטיילים בחוף ניצנים (צילום: רשות הטבע והגנים)
זבל שהותירו אחריהם מטיילים בחוף ניצנים(צילום: רשות הטבע והגנים)

חיילי יחידת עוקץ מנקים את החוף בפלמחים (צילום: אמיר חן)
צדיקים בסדום. לוחמים מיחידת עוקץ אוספים זבל בפלמחים(צילום: אמיר חן)

מליחי פנה למטיילים ואמר: "אספת? תזרוק במקום מסודר. כשמותירים שקיות על החוף באים עופות, תנים, שועלים, עורבים ומפרקים את השקיות. הם נחנקים מהפלסטיק ואוכלים מזון המזיק להם. פסולת הורגת בעלי חיים".

 

אמיר חן, מנהל הגן הלאומי פלמחים, מציג משנה שונה מעט ואומר כי "באתר יש מטיילים שמסיירים בשבילים ורואים את האתרים הארכיאולוגים והטבע. לגבי הניקיון יש לציין שרוב המטיילים אוספים את האשפה. חלקם, לצערי, עדיין לא. הם משאירים את הלכלוך על החוף. אבל מדובר במיעוט".

זבל ולכלוך לאחר הטיולים של חוה
זבל שהשאירו אחריהם מטיילים בפארק הירקון בתל אביב

זבל ולכלוך לאחר הטיולים של חוה

זבל ולכלוך לאחר הטיולים של חוה
זבל ולכלוך לאחר הטיולים של חוה"מ בפארק הירקון בתל אביב

הניקיון בפלמחים נעשה בידיים, שכן שימוש בכלים כבדים לניקיון החוף עשוי לפגוע בצבים ובסרטנים. "לפעמים עוברים ואוספים ביד כל גחל ובדל סיגריה. קודם כל מדובר בבית גידול ייחודי לבעלי חיים ורק אחר כך חוף למתרחצים", הוסיף חן.

 

מזי מג'נאג'י מוסקוביץ, ראש אגף הסברה רשות הטבע והגנים, ציינה כי "הטבע היפה הזה הוא של כולנו וחשוב לשמור עליו. כשאתם יוצאים לטייל חשוב להימנע מלהשאיר לכלוך בשטח, חשוב לקחת שקית אשפה לאסוף את הפסולת, כי לא בכל מקום יימצאו פחי אשפה.

 

"פסולת האדם פוגעת ביופי של הטבע ומסכנת את החיות הבר שעלולים להיחנק ממנה, וגם מגבירה את סכנת השריפות. אל תתקרבו לחיות הבר ואל תאכילו אותם. הרשות חילקה מאות שקיות אשפה בתחנות המידע וההסברה ברחבי הארץ ביציאה למסלולי הטיול למטיילים".


פורסם לראשונה 25/04/2019 23:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רשות הטבע והגנים
זבל שהותריו אחריהם מטיילים בניצנים
צילום: רשות הטבע והגנים
מומלצים