שתף קטע נבחר

 

המו"מ הקואליציוני עם החרדים מתחיל: "נקבל את מה שמגיע לנו"

לאחר שהתעכב בשל ימי החג, מחר יתחיל המו"מ הקואליציוני הרשמי להרכבת ממשלתו החמישית של בנימין נתניהו. הפגישות הראשונות תהיינה עם נציגי המפלגות הגדולות בקואליציה. בש"ס רוצים סמכויות שעברו לכחלון וביהדות התורה את תיק הרווחה

כמעט שלושה שבועות לאחר הבחירות יחל מחר (א') בכנסת באופן רשמי המו"מ הקואליציוני להרכבת הממשלה החמישית בראשותו של בנימין נתניהו. פתיחת המו"מ התעכבה בגלל ימי חג הפסח והפגישות שקיים נתניהו עם ראשי מפלגות הקואליציה.

 

אריה דרעי יעקב ליצמן (צילום: אוהד צויגנברג, אבי מועלם)
דרעי וליצמן. "לא מאיימים ולא עושים ברוגז"(צילום: אוהד צויגנברג, אבי מועלם)

לצוות המו"מ של הליכוד צפויות מחר פגישות עם שתי השותפות הבכירות והגדולות בקואליציה - המפלגות החרדיות. הפגישה הראשונה תיערך מחר בארבע וחצי אחר הצהריים עם ש"ס ובשעה שש וחצי עם נציגי יהדות התורה. את צוות המו"מ של הליכוד מובילים השר יריב לוין ונתן אשל, ראש לשכתו של נתניהו לשעבר שמקורב מאוד לבני הזוג נתניהו.

 

צוות המו"מ של הליכוד בפגישה הראשונית עם נציגי ישראל ביתנו    (צילום: עמית הובר)

צוות המו"מ של הליכוד בפגישה הראשונית עם נציגי ישראל ביתנו    (צילום: עמית הובר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הערכה היא, כי המו"מ עם המפלגות החרדיות יהיה ה"קל" מבין חמש השותפות בקואליציה. למעט סוגיית חוק הגיוס המעוררת עימות בין יהדות התורה לישראל ביתנו – הדרישות של המפלגות החרדיות דומות למה שהיה להן בקדנציה הקודמת, אך ישנן כמה דרישות חדשות.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ואשתו שרה במטה הליכוד אחרי הבחירות לראשות הממשלה (צילום: טל שחר)
נתניהו בחגיגות הניצחון. החרדים יעשו לו חיים קשים?(צילום: טל שחר)

ליהדות התורה אין צוות מו"מ חיצוני ואת הישיבה עם הליכוד יגיעו ארבעה ח"כים של הרשימה: יעקב ליצמן, משה גפני, מאיר פרוש, אורי מקלב וכן היועץ המשפטי של המפלגה עו"ד יצחק מירון. "אנחנו מוכנים לתמוך בכול מיני חוקים שחשובים לליכוד, כמו החסינות ופסקת ההתגברות, ובתנאי שיתחשבו בנושאים שחשובים לנו, כמו חוק הגיוס, מתווה הכותל ועבודות בשבת", אמר גורם במפלגה.

 

מטה יהדות התורה ב 9.4 ערב ה בחירות תוצאות (צילום: אבי מועלם)
ליצמן במטה יהדות התורה ערב הבחירות(צילום: אבי מועלם)

ביהדות התורה דורשים לשמר את התפקידים של ליצמן (סגן שר הבריאות) וגפני (יו"ר ועדת הכספים), אולם דורשים לקבל גם תיק שלישי, כמו שיכון או רווחה. הערכה היא, כי ביהדות התורה דורשים את תיק הרווחה (במעמד סגן שר ובלי שר מעליו) כדי למנוע את המשך עבודות הרכבת בשבת, שעליהן חותם מתוקף תפקידו שר הרווחה, כפי שהיה עם שר הרווחה הנוכחי חיים כץ.

 

יו"ר ש"ס אריה דרעי דורש לפחות 3 תיקים, ובהם הפנים, הדתות והקליטה, כמו גם סמכויות שהיו בידי משרד הפנים ועברו לידי שר האוצר משה כחלון. בראש צוות המו"מ של ש"ס יעמוד השר לשעבר אריאל אטיאס ובצוות יהיו חברים גם הח"כ המיועד משה ארבל (מקום 7 ברשימת ש"ס לכנסת), היועץ המשפטי של תנועת ש"ס עו"ד ישראל בך ויועץ התקשורת של המפלגה בבחירות, אבי לרנר.

 

הצהרה ש
דרעי לאחר הבחירות. "צריכים לקבל יותר מאחרים"(צילום: גיל יוחנן)

דרעי אמר כי מפלגתו לא תקופח בחלוקת התיקים ומאחר והיא המפלגה הגדולה בקואליציה היא צריכה לקבל יותר מאחרים. "הכוח של אביגדור ליברמן ושל משה כחלון ביחד הוא בערך כמו הכוח של ש"ס בקואליציה", אמר דרעי. "אחד מהם דורש את תפקיד שר האוצר עם 4 מנדטים והשני רוצה את תיק הביטחון עם 5 מנדטים. אז תהיו בטוחים שאנחנו לא נקופח ונקבל את מה שמגיע לנו".

 

שר הפנים "עקץ" את ליברמן שמיד אחרי הבחירות טס לחו"ל ואת כחלון שעיכב את הפגישה עם נתניהו, ואמר: "אנחנו לא מאיימים, אנחנו לא עושים ברוגז ולא טסים לחו"ל. אנחנו נקבל את מה שמגיע לנו בדין בהתאם לתוצאות הבחירות".

 

ביום שני יימשך המו"מ הקואליציוני ונציגי הליכוד ייפגשו עם נציגי ישראל ביתנו, איחוד מפלגות הימין וכולנו. המועד האחרון להצגת הממשלה בתום 28 יום הוא ב-14 במאי 2019, אך נתניהו יוכל לבקש ארכה נוספת של 14 יום מהנשיא ריבלין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג, אבי מועלם
אריה דרעי ויעקב ליצמן
צילום: אוהד צויגנברג, אבי מועלם
מומלצים