המחסלת שרצחה בטעות את אחיו של קים שוחררה
סוף לפרשת ההתנקשות באחיו של קים ג'ונג און: היום שוחררה הצעירה השנייה שהואשמה ברצח - והורשעה רק בגרימת חבלה. דואן טי הואונג, שמרחה גז עצבים על קים ג'ונג נאם בשדה התעופה, סיפרה שחשבה שהיא משתתפת בתוכנית מתיחות. הצפון קוריאנים שהפעילו אותה נמלטו ביום החיסול
הצעירה הווייטנאמית שהואשמה ברצח אחיו של קים ג'ונג און שוחררה היום (ו') מהכלא במלזיה. עורך דינה, ונציג של שגרירות וייטנאם במלזיה, הודיעו שבהמשך היום היא אמורה לטוס בחזרה הביתה.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
נראה ששחורה של דואן טי הואונג מסיים את פרשת ההתנקשות בחייו של קים ג'ונג נאם, אחיו למחצה של רודן צפון קוריאה. תחילה טענה מלזיה שדואן וצעירה מאינדונזיה חברו לארבעה צפון קוריאנים בהתנקשות. אותם צפון קוריאנים לא נעצרו, ומלזיה מעולם לא האשימה ישירות את צפון קוריאה בחיסול. היא הבהירה שהיא לא מעוניינת שהמשפט של הצעירות יהפוך לסכסוך פוליטי.
מתורגמן משגרירות וייטנאם אמר לתקשורת המלזית שדואן בת ה-30 שמחה על השחרור מהכלא. עורך דינה אמר שלפני שחרורה היא לה "חיוך מאוזן לאוזן", ושדואן הגיעה אחרי שחרורה ללשכת ההגירה במלזיה והיום תטוס להאנוי. בחודש שעבר אמרה דואן לכתבים באולם בית המשפט שהיא מצפה לחזרה הביתה, ורוצה "לשיר ולשחק" כשתשוב למולדתה.
בחודש שעבר בוטל אישום הרצח נגד הואונג, והיא הורשעה בגרימת חבלה בלבד. היא נידונה ל-40 חודשי מאסר מהיום שבו נעצרה - וזכתה בשחרור מוקדם בשל התנהגות טובה. לפני ההחלטה בעניינה החליט התובע הכללי לבטל גם את אישום הרצח של הנאשמת האינדונזית, סיטי עיישה. ממשלת אינדונזיה סיפרה אז שלחץ דיפלומטי כבד הופעל על מלזיה לשחרר אותה. גם עיישה הואשמה בעבירה פחותה, ושבה לאינדונזיה.
שתי הצעירות הואשמו בשיתוף פעולה עם ארבעת הצפון קוריאנים, בהתנקשות שבה חוסל קים ג'ונג נאם בגז העצבים VX. השתיים מרחו את החומר על פרצופו של קים בנמל התעופה הבינלאומי בקואלה לומפור ב-13 בפברואר 2017. בחקירתן הן סיפרו שהיו בטוחות שהן משתתפות בתוכנית מתיחות. עיישה סיפרה שהיא קיבלה 90 דולר. ביום שבו מת אחיו של קים ג'ונג און נמלטו ממלזיה ארבעת הצפון קוריאנים שהפעילו את הצעירות.
באוגוסט שעבר קבע בית המשפט העליון במלזיה שיש מספיק ראיות כדי להסיק שעיישה, דואן וארבעת הצפון קוריאנים שיתפו פעולה במבצע מתוכנן היטב. עורכי הדין של השתיים אמרו שהתביעה לא הצליחה להוכיח שלצעירות הייתה כוונה להרוג את קים ג'ונג נאם, ושהאשמה הבלעדית היא של שגרירות צפון קוריאה בקואלה לומפור.
סוכנות המודיעין של דרום קוריאה טענה שתקיפתו של קים ג'ונג נאם הייתה חלק מהתנקשות שתוכננה בזהירות על ידי קים ג'ונג און. לטענת הסוכנות, קים רצה לחסל את האח שלפי הדיווחים מעולם לא פגש. קים ג'ונג נאם נחשב עד לתחילת העשור הקודם ליורש של אביו קים ג'ונג איל כשליט צפון קוריאה, אבל הוא הודח אחרי פרשה מביכה שבה נתפס מנסה להיכנס ליפן בדרכון מזויף כדי לבקר בדיסנילנד-טוקיו.
בשנים שלאחר מכן מתח ביקורת על משפחתו, והוא אף הביע בפומבי התנגדות למינוי קים ג'ונג און לשליט ולהעברת השליטה בצפון קוריאה בירושה. הביקורת שמתח על המשפחה השלטת הפכה אותו ליריב פוטנציאלי לקים ג'ונג און