המכשפות של רומניה מגלות את האינטרנט
קהילת המכשפות העסוקה של רומניה חושבת בגדול ומתרחבת. הדור הצעיר משכנע את המכשפות הזקנות שהעתיד נמצא באינטרנט, ושכישוף מוצלח יכול לעבוד אפילו בשיחת סקייפ: "מכשפה טובה פותרת בעיות גם מרחוק"
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"מכשפה טובה-באמת יכולה לפתור בעיות מרחוק", מסבירה קסנדרה בוזאה בת ה-20. "לא הטלפון או הפייסבוק עושים את הקסם אלא המילים שאנחנו אומרות והכשפים שאנחנו עושות. מספיק להסתכל אחד לשני בעיניים כדי שהכישוף יעבוד".
מעשי הכשפים של המכשפות הרומניות הפכו לחלק מהמסורת העממית של המדינה המזרח-אירופית. לפי ההערכות יש ברומניה כ-4,000 מכשפות, וכוחו של האינטרנט מאפשר להן להעביר את מנהגיהן העתיקים לרשת, ורבות מהן מושכות לקוחות מאירופה, אסיה וארה"ב. ב-2011 הגדירה ממשלת רומניה את המכשפות כבעלות מקצוע לכל דבר, וכעת מכשפה, מגדת עתידות וקוראת בקלפים – חייבות כולן להוציא חשבוניות מס על עבודתן.
קסנדרה מסבירה שהדור הצעיר שכנע את המכשפות הזקנות להאמין בכוח ה"סלפי", ואמהּ, מיכאלה, מיהרה להצטרף למהפכה. "כלום לא השתנה. הכישוף הוא אותו כישוף, אבל עכשיו הרבה יותר קל לנו להיות בקשר עם לקוחות מארצות אחרות", אומרת מיכאלה, שלימדה את בתה את מלאכת הכישוף המשפחתית.
להטיל קללה על הממשלה
מיכאלה וקסנדרה אינן מוכנות לחשוף כמה כסף הן מרוויחות, אבל אומרות שהמחיר של קריאה בקלפי טארוט מתחיל ב-50 אירו. עם זאת, רבים מהטקסים המיוחדים, בדרך כלל כאלה שנועדו להביא אהבה, בריאות ופרנסה, כרוכים בתהליך שנמשך שבועות והמחיר עליהם יכול להגיע לסכום תלת ספרתי.
המכשפות מספרות כי לאחרונה הן החלו להתעניין גם בפוליטיקה, והצטרפו למחאה נגד השחיתות. מיכאלה מספרת שדרך האינטרנט יצרה קשר עם תשעה מכשפים ומכשפות מרחבי אירופה וארה"ב, במטרה להטיל קללה על הפוליטיקאים הרומנים – שהמכשפות רואות בהם אנשים מושחתים.
בשידור חי ברשת ערכו המכשפות הרומניות טקס משותף עם עמיתיהן שמעבר לים, ומטרתו הייתה לכשף "את אלה שלא עושים את עבודתם, אלה שיש להם כוונות רעות". בכישופם ביקשו שאלה יאבדו את עבודתם ויסבלו מבעיות בריאותיות.
מיכאלה אומרת שקבוצת הכישוף מתכוונת לאחד כוחות ולנצל את כוחו הגלובלי של האינטרנט גם בבחירות לפרלמנט האירופי שייערכו החודש. "נמשיך בטקס הזה גם ב-25 במאי, ונעשה טקס עוצמתי נגד ממשלת רומניה, כך שב-26 במאי, בזמן הבחירות לפרלמנט האירופי, נעשה כישוף לטובת המדינה".
ארגון Transparency International מדרג את רומניה כאחת המדינות המושחתות ביותר באיחוד האירופי. מאז הצטרפותה לאיחוד ב-2007 מנהלת בריסל מעקב מיוחד אחר מערכת המשפט הרומנית.
מפלגת השלטון ברומניה, המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, הציגה בשנה שעברה רפורמה עמוקה בחוק העונשין של המדינה הקומוניסטית לשעבר, ולדברי הנציבות האירופית השינויים שמקדמת הממשלה הם שינוי כיוון מדאיג אחרי עשור של רפורמות כלכליות ודמוקרטיות שעברו עליה.