בניגוד לעמדת פרקליט המדינה: מנדלבליט יאשר מינוי דרעי לשר
בלעדי: מחלוקת בצמרת משרד המשפטים - בניגוד לעמדת פרקליט המדינה שי ניצן, היועץ המשפטי לממשלה לא מתכוון לפסול את הצטרפות יו"ר ש"ס לממשלה, על אף ההמלצה הצפויה להעמידו לדין בעבירות מס והלבנת הון
בלעדי: שאלת מינויו של יו"ר ש"ס, אריה דרעי,
לשר בממשלה הבאה מעוררת מחלוקת בין היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט,
לבין פרקליט המדינה, שי ניצן: בניגוד לעמדתו של ניצן, מנדלבליט מתכוון לאשר, בשלב זה, את כהונת דרעי כשר, על אף המלצתה הצפויה של הפרקליטות להעמידו לדין בכפוף לשימוע.
במערכת המשפטית מעריכים כי תיקו של דרעי עדיין רחוק מהכרעה סופית: גם אם מנדלבליט יחליט להעמידו לדין עדיין ממתינה לו זכות שימוע, וההליך עשוי להימשך מספר חודשים, כולל המתנה להכרעת היועץ המשפטי. כמו כן, גורם משפטי הבהיר כי העובדה שהמשטרה המליצה להאשים את דרעי בעבירות מס והלבנת הון ולא בשוחד מחלישה את אחת העילות העיקריות לפסול אותו מלכהן כשר בשלב זה.
פרקליט המדינה מחזיק בדעה אחרת. ניצן סבור שיש להתייחס לחשדות נגד דרעי בחומרה יתרה, מכיוון שהוא הורשע בעבר בעבירת שוחד וישב בכלא ואת העבירות המיוחסות לו לכאורה ביצע כשכיהן שוב כשר.
בנובמבר 2018 הסתיימה חקירתו במשטרה של שר הפנים דרעי בהמלצה להאשימו בעבירות מרמה, הפרת אמונים, שבועת שקר, העלמות מס והלבנת הון. זאת בעקבות חקירה סמויה של המשטרה והרשות לאיסור הלבנת הון שהעלתה חשד להתנהלות חריגה בחשבונות הבנק של דרעי ובני משפחתו: החוקרים הבחינו בהעברות של סכומי כסף גדולים מאנשי עסקים למשפחתו של דרעי, חלקן לפני חזרתו לפעילות פוליטית וחלקן לאחריה. באפריל 2016 החקירה הפכה לגלויה ועשרות מעורבים נחקרו, אך רק במאי אשתקד נחקר לראשונה השר דרעי באזהרה.
על פי החשד, אנשי עסקים שונים העבירו לדרעי מאות אלפי שקלים, והחוקרים בחנו גם עסקאות למכירה ולרכישה של מגרשים בירושלים ובספסופה, את הצהרותיו של דרעי ליו"ר הכנסת ומבקר המדינה, דיווחים חסרים בהצהרות ההון לרשויות המס, ועוד.
לפי המשטרה, ממצאי החקירה ביססו תשתית ראייתית נגד דרעי לביצוע עבירת מרמה והפרת אמונים בעת כהונתו כשר, וכן לביצוע עבירות מס בסכומים משמעותיים של מיליוני שקלים, הלבנת הון, שיבוש מהלכי משפט ושבועת שקר בתצהירים הכוזבים שהגיש בנוגע לנכסיו ולהכנסותיו למבקר המדינה וליו"ר הכנסת.
אריה דרעי
צילום: עמית שאבי
מומלצים