השופטים הציעו לשחם להודות בהפרת אמונים, הניצב בדימוס התפרץ
השופטים הציעו למפקד מחוז ירושלים לשעבר, שהורשע במעשה מגונה בשוטרת, להודות בעבירה של הפרת אמונים וירצה עבודות שירות. סנגוריו התנגדו ומעוניינים בביטול כתב האישום
אתמול (יום ב') נערך דיון בערעור של פרקליטות המדינה על הכרעת הדין של הניצב בדימוס ניסו שחם. השופטים הציעו לשחם שיודה בעבירה של הפרת אמונים תוך ריצוי עבודות שירות. סנגוריו של שחם דוחים את ההצעה ורוצים אף להגיש בקשה לביטול האישום. בית המשפט יכריע בהמשך בערעור הפרקליטות ובערעור הסנגורים.
הערעור של המדינה הוגש בינואר השנה נגד שחם שהורשע במעשה מגונה בשוטרת וזוכה מכל העבירות האחרות שיוחסו לו בכתב האישום בבית משפט השלום. בית המשפט גזר עליו אז 240 שעות שירות לתועלת הציבור. בערעור הפרקליטות נטען כי המסר שעבר בהכרעת הדין בעייתי ופוגע בזכויות נשים: "פגע פגיעה חמורה בכבוד האדם של השוטרות".
השופטים גיליה רביד, מרים דיסקין ומרדכי לוי אמרו בדיון אתמול כי הם "מוצאים טעם ברוב הטענות המשפטיות שטענה המדינה בערעורה". לכן הציעו ששחם יסכים לקבלת הערעור על הרשעתו בעבירה של מרמה הפרת אמונים, והם ימליצו בפני המדינה לסגת מערעורה לגבי הפרשה השביעית (שעוסקת בהטרדה מינית), ויסכימו "להסתפק בעונש שלא יכלול כליאה, אלא יבוצע על דרך של עבודות שירות".
שחם הואשם תחילה במרמה והפרת אמונים בשמונה פרשות שונות. על פי כתב האישום, הוא קשר קשרים אינטימיים עם שמונה שוטרות זוטרות, צעירות בשנים, והוסיף ופעל בענייניהן במצבים של ניגוד עניינים. נוסף לכך, יוחסו לו בכתב האישום שתי עבירות של מעשה מגונה ועבירה של הטרדה מינית בגין שלוש פרשות מתוך שמונה המוזכרות. הוא זוכה כאמור מרוב העבירות.
השופטת גיליה רביד ביקרה את שחם על כך שהתפרץ במהלך הדיון "בטון מתריס ובקול רם". דבריו כוונו לכך, שכביכול לא ניתנה לבא כוחו, עו"ד בועז בן צור, זכות טיעון מספקת. השופטת קבעה כי "שחם השתמש בשפה בוטה בפנייתו לבית המשפט ואף לא החריש לאחר שהתבקש לעשות זאת, וכעבור דקות גם יצא מאולם בית המשפט וחזר לאולם רק לאחר מספר דקות. לא זו בלבד שמדובר בהתנהגות חריגה ובלתי הולמת, אלא שלטעמנו אין כל ממש בטענותיו".
באי כוחו של שחם, עורכי הדין בעז בן צור ודקלה סירקיס מסרו כי "העמדה המושמעת מפי המדינה בערעור שהוגש על ידה, לפיה די בעצם קיום קשרים מוסכמים כדי להקים עבירה פלילית של הפרת אמונים (טענה שלא נטענה בפני בית משפט השלום), עומדת בסתירה לעמדה רשמית של פרקליטות המדינה והיועץ המשפטי לממשלה, כפי שהועלתה לאחרונה בפני הנציב דוד רוזן. שם נאמר כי התפיסה המשפטית של הפרקליטות היא כי קשרים אינטימיים מוסכמים אינם מהווים עבירה פלילית.
לפיכך, ולאור המידע החדש והמשמעותי שהתגלה, בימים הקרובים בכוונת שחם להגיש בקשה לביטול כתב אישום נוכח ההתנהלות כלפיו, המהווה אכיפה בררנית שאין להסכים עמה".