שתף קטע נבחר

 

היועמ"ש מזהיר מ"פגיעה באזרחים עקב החלשת מערכות החוק והמשפט"

מנדלבליט התייחס במרומז ליוזמות החקיקה (חוק החסינות ופסקת ההתגברות) ואמר כי לא יהסס לומר את דבר "בקול רם וברור, אם יימצא כי יוזמה מסוימת פוגעת בזכויותיהם של אזרחי המדינה כתוצאה מהחלשת מערכות החוק והמשפט"

 

 כנס משפט ציבורי במלון דן חיפה (צילום: אלעד גרשגורן)
אביחי מנדלבליט(צילום: אלעד גרשגורן)

היועץ המשפטי אביחי מנדלבליט לממשלה התייחס לראשונה היום (ה') במרומז ליוזמות החקיקה (חוק החסינות ופסקת ההתגברות) ומזהיר מ"פגיעה באזרחים עקב החלשת מערכות החוק והמשפט". במענה לפניות יו"ר מרצ תמר זנדברג התריע היועמ"ש מפני ההסכמים הקואליציוניים המסתמנים.

 

מטעמו של מנדלבליט נמסר כי "ככל שקיימת כוונה להסדיר במסגרת ההסכמים הקואליציוניים נושאים משפטיים או משטריים בעלי רגישות חוקית או חוקתית, יש מקום לשקול את הדברים בתשומת לב רבה, תוך הותרת מקום להידברות בשיח ציבורי ופרלמנטרי מקיף".

 

עוד נמסר מטעם היועץ, כי הוא יידרש להיבטים המשפטיים והציבוריים של כל הצעת חוק שתונח בהקשר הזה, ולא יהסס לומר את דברו "בקול רם וברור, אם יימצא כי יוזמה מסוימת פוגעת בזכויותיהם של אזרחי המדינה כתוצאה מהחלשת מערכות החוק והמשפט".

 

 

מחאת עורכי הדין הבכירים    (צילום: משי בן עמי)

מחאת עורכי הדין הבכירים    (צילום: משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אתמול יצאו יותר כ-130 אקדמאים ממוסדות שונים המייצגים מגוון של דעות פוליטיות נגד תוכניות החקיקה המסתמנות. "אי אפשר להתעלם שהשינויים המוצעים נגועים בשיקולים פסולים הנוגעים לרצון להגן על נבחרי ציבור מסוימים מפני הליכים משפטיים", נכתב בהצהרה מטעמם.

 

בהודעה נכתב כי "בקרב המומחים שוררת הסכמה: תוכניות החקיקה של הממשלה יגרמו נזק בלתי הפיך למסגרת הדמוקרטית של ישראל". היוזמה הגיעה אחרי שיומיים לפני כן, כמה עשרות מבכירי עורכי הדין בישראל נועדו בניסיון לגבש קמפיין הגנה על מערכת המשפט. 

 

 

משמאל עורך דין אבי חימי במרכז אלי זוהר מימין צביקה בר נתן (צילום: גלעד מורג )
כינוס עורכי הדין(צילום: גלעד מורג )

כנס מחאה של עורכי דין בכירים נגד הפגיעה במערכת המשפט (צילום: גלעד מורג )
(צילום: גלעד מורג )

בכירים בליכוד ובקואליציה מעריכים שראש הממשלה בנימין נתניהו אכן מתכוון לקדם את פסקת ההתגברות המורחבת. נתניהו סבור כי אם הכנסת תעניק לו חסינות מפני העמדה לדין, מיד יוגשו נגד ההחלטה עתירות לבג"ץ בטענה שהמהלך אינו חוקי. במצב כזה, יוכל ראש הממשלה להשתמש בסעיף המדובר - ואז "לנפנף" את פסיקת בג"ץ ולהותיר את החסינות בעינה. 

 

לפי פסקת ההתגברות, לאחר שבית המשפט העליון פוסל חוק שאינו חוקתי או החלטה של הממשלה בטיעון שהם אינם סבירים - יכולה הכנסת לחוקקו מחדש. 

 

חוק לא חוקתי פירושו הוא שהוא נחקק אף על פי שאינו הולם את ערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, שיישומו אינו מידתי, שהוא פוגע בערך השוויון ושהוא נחקק שלא למטרה ראויה.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אביחי מנדלבליט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים