שתף קטע נבחר

 

הפריצה לארכיון הגרעין האיראני: פרס ביטחון ישראל - למוסד

הפרס היוקרתי ביותר במערכת הביטחון יוענק בחודש הבא למוסד, בעקבות המבצע שחשף נתניהו. בטקס שייערך בבית הנשיא יוענק פרס גם לשני גופים ביטחוניים נוספים

פרס ביטחון ישראל, שהוא הפרס היוקרתי ביותר במערכת הביטחון, יוענק בחודש הבא למוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, בעקבות מבצע הפריצה וגניבת ארכיון הגרעין האיראני מתוך טהרן שהתרחש בינואר 2018 ונחשף ארבעה חודשים לאחר מכן על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

ראש הממשלה (צילום: אוראל כהן)
נתניהו מציג את ארכיון הגרעין האיראני(צילום: אוראל כהן)

הפרס יוענק למוסד על המבצע המיוחד שהתקיים תוך סיכון חייהם של הלוחמים בשל שלושה מרכיבים: תעוזה ועוז רוח של המפקדים והצוות, טכנולוגיה פורצת דרך והשפעה ענקית ברמה העולמית על מהלכי ארצות הברית, הזירה הבינלאומית וסבא"א, בדגש על החלטת נשיא ארצות הברית טראמפ לסגת מהסכם הגרעין עם איראן. בעבר נחשף שנתניהו עדכן את טראמפ על המבצע המתוכנן וביקש את עזרת ארה"ב למקרה שתהיה הסתבכות של הכוח.

 

הפרס יוענק למוסד ובאופן רשמי לא לחברי הצוות שפרץ לארכיון הגרעין, למרות שיש להניח שיוזמנו לטקס, שמתקיים כל שנה תחת איפול בבית הנשיא. את הפרס יעניקו למוסד נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון (כרגע נתניהו אך אם תקום ממשלה חדשה עד לטקס שייערך ביוני, הרי שייתכן ויהיה זה מישהו אחר).

 

נתניהו חשף את ארכיון הגרעין של איראן    (צילום: רועי עידן)

נתניהו חשף את ארכיון הגרעין של איראן    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

בנימין נתניהו (צילום: AP)
בנימין נתניהו(צילום: AP)

ארכיון הגרעין האיראני ()
ארכיון הגרעין האיראני

ראש הממשלה (צילום: AP)
(צילום: AP)

לצד המוסד יזכו בפרס השנה עוד שני גופים ביטחוניים. פרס ביטחון ישראל שמוענק זה העשור השישי, הוא הפרס היוקרתי ביותר במערכת הביטחון. את רעיון הענקת הפרס הגה ראש הממשלה הראשון, דוד בן גוריון, שרצה להעניק ביטוי לתרומת אנשי הפיתוח לביטחון ישראל. הפרס נקרא על שמו של אליהו גולומב ז"ל, מפקד ארגון ההגנה.

 

בין הפרויקטים שזכו בפרס ביטחון ישראל בעבר ניתן לציין את העוזי, הגליל, מטוס הכפיר, טיל הגבריאל, טיל הפופאי, טנק מרכבה סימן 3, משפחת טילי אוויר-אוויר של רפאל החל משפריר (בשנות ה-60) וכלה בפיתון 4 (בשנות ה-90), מערכות ההגנה מפני טילים- ה'חץ' ו'כיפת ברזל', מערכת 'מעיל רוח' להגנה אקטיבית על טנקים ונגמ"שים מפני ירי טילי נ"ט, מערכת צי"ד ועוד.

 

בשנה שעברה הוענק הפרס עבור פרויקט גילוי המנהרות אשר הובילו אנשי מפא"ת במשרד הביטחון בשיתוף עם זרוע היבשה ועוצבת שועלי האש בצה"ל, אלביט, רפאל ומשרד ראש הממשלה. מדובר במערך שאין דומה לו בעולם ושהוביל למפנה במערכה לסיכול איום המנהרות הן בגבול עם עזה והן בגבול הצפון - שם הביא לחשיפת מנהרות חיזבאללה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נתניהו וארכיון הגרעין האיראני
צילום: רויטרס
מומלצים