סמוטריץ': האמירות על הפיכת הכנסת למקלט לעבריינים - דמגוגיה
יו"ר איחוד מפלגות הימין טען כי "יש מי שמנסים לעשות לנו דמוניזציה" בעקבות התיקון לחוק חסינות חברי הכנסת. הוא הדגיש כי יש אינטרסים אחרים שגוברים על מיצוי הדין עם נתניהו. המשנה ליועמ"ש: "לא כל דבר הוא קץ הדמוקרטיה, אך התחושה הכללית היא שרוצים לרסק ולא לרסן"
ח"כ בצלאל סמוטריץ', שהוזכר לאחרונה כמועמד אפשרי לשר המשפטים הבא, תקף בצהריים (יום ב') את המתנגדים להענקת חסינות מהעמדה לדין פלילי לראש הממשלה בנימין נתניהו. בכנס לשכת עורכי הדין באילת אמר סמוטריץ': "תיקון חוק החסינות לא יהפוך את הכנסת למקלט לעבריינים. זו דמגוגיה. יש מי שמנסים לעשות לנו דמוניזציה".
עוד בכנס לשכת עורכי הדין:
פרקליט המדינה: "הטענות שרודפים את נתניהו - כזב"
נשיאת העליון נגד נתניהו: "דיברת על הצורך בבית משפט חזק - מה נשתנה?"
מנדלבליט: הטענה שחסינות תגן על נתניהו מהחלטות לא ענייניות - חסרת בסיס
לטענת סמוטריץ', "ההתערבות של הרשות השופטת בחסינות חברי הכנסת, אין לה דבר וחצי עם מידת הסבירות. האם ייתכן שייעשה בחסינות שימוש לא ראוי? בהחלט, אבל זה מחיר ראוי וסביר. באשר לחסינותו של נתניהו, האינטרס הציבורי מחייב את התהליך. מיצוי הדין עם נתניהו על כף אחת ומן הצד השני, יכולתו של נבחר הציבור להשקיע כל זמנו ומרצו לטובת הציבור. העם אמר את דברו בבחירות, מן הראוי לכבד את דעתו".
במהלך נאומו סיפר סמוטריץ' כי הוצע לו להימנע מתיק המשפטים, כדי שלא ימצא עצמו עם פרשה משלו. "זה מצדיק את החזרת החסינות של חברי הכנסת כפי שהייתה עד שנת 2005", טען. "נתניהו יכול היום לבקש דיון אישי ולהציג את עמדתו בחמש דקות, להבדיל משינוי החוק שאני מבקש לערוך, שהוא הליך ממושך יותר. מצפונם של נבחרי הציבור אינו מפותח פחות מעורכי דין ושופטים".
סמוטריץ' הוסיף לתקוף בנאומו את מערכת המשפט, ואמר כי "הניסיון של מערכת המשפט להאשים בשחיקה שלה רק את מבקריה, מסכנת. התבצרותה העיקשת בעמדתה בלי רצון לנהל דיאלוג פוגע בה בעצמה, בציבור ובאמונו במערכת". לדבריו, "דיאלוג אמיתי לא יכול להתקיים כשצד אחד בטוח בצדקתו ורואה בכל ביקורת איום לקיומו. בהטחת אש וגופרית על המבקרים אין נכונות לבדק בית מתבקש".
לאחר נאומו של סמוטריץ' נערך פאנל בהשתתפות המשנה ליועמ"ש, עו"ד רז נזרי, שהתייחס לרפורמות המתוכננות במערכת המשפט: "לא כל דבר הוא קץ הדמוקרטיה ואפשר לעשות שינויים, כולל פסקת התגברות ברוב מסוים. ההבדל הוא בין הרצון לרסן או לרסק. התחושה הכללית היא שיש רצון בריסוק".
במהלך הפאנל התייחס לחוק החסינות גם נציב הביקורת על הפרקליטות והתביעה המשטרתית, דוד רוזן: "תכלית חוק החסינות היא למנוע משלטון הרוב ומגורמי האכיפה של הממשלה להתנכל למיעוט. אף אחד לא העלה על דעתו שהשלטון יבקש חסינות, ובטח שאף אחד לא העלה על דעתו לתת חסינות לפשעים חמורים במסגת הכנסת".