שתף קטע נבחר

 

העובדים בנו על חופשה, המחסנים ריקים: אתגרי ועדת הבחירות המרכזית

הפוליטיקאים כבר מתכוננים לספטמבר, אך בוועדת הבחירות עוד עוסקים באפריל: את הלקחים יפיקו תוך כדי תנועה ואת בעיות כוח האדם והציוד מבקשים לפתור בהגדלת התקציב בשליש. השופט מלצר יישאר כנראה בראש. המנכ"לית, אורלי עדס: "לא פשוט, אבל נעשה זאת שוב"

 

הכנות ל בחירות (צילום: רויטרס)
ההכנות לבחירות הקודמות(צילום: רויטרס)

 

בעוד 110 ימים יתקיימו הבחירות לכנסת ה-22, בדיוק 161 ימים אחרי הבחירות לכנסת ה-21, שפוזרה חודש לאחר השבעתה. לוועדת הבחירות המרכזית צפויים חודשים מאתגרים במיוחד – לא רק שהיא עוד לא החלה להיערך ל-17 בספטמבר, אלא שהיא טרם סיימה את כל המטלות הקשורות בבחירות הקודמות.

  (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 חנן מלצר יו
יו"ר ועדת הבחירות מגיש לנשיא ריבלין את התוצאות באפריל. טרם סיימו להפיק לקחים(צילום: עמית שאבי)
 

בחירות 2019, מועד ב' - כתבות נוספות:

  

ובעוד שהשעון מתקתק, איוש הוועדה עוד צפוי להשתנות לחלוטין בשל המצב המיוחד, שכן על פי החוק - ועדת הבחירות מוקמת מחדש 60 ימים לאחר כינונה של הכנסת, ובמקרה הנוכחי, ב-29 ביוני, עמוק בתוך מערכת הבחירות. גם את יו"ר הוועדה, שעל פי החוק צריך להיות שופט עליון, צריכים חבריו לבית המשפט העליון לבחור מחדש.

 

אינפו גרפיקה לוח זמנים לו

הצפי הוא שהיו"ר האחרון, השופט חנן מלצר, ימשיך לכהן בראש הוועדה החדשה בשל דוחק הזמנים שבין המינוי לבחירות עצמן, מצב שיקשה על שופט חדש ללמוד את התפקיד. כמו כן, על פי הנוהג, יו"ר ועדת הבחירות המרכזית הוא שופט העליון הוותיק ביותר מלבד נשיא בית המשפט, או השופטים שמכהנים כחברים בוועדה לבחירת שופטים. מלצר עונה גם לקריטריון זה. את התפקידים האדמיניסטרטיביים הבכירים בוועדה ימשיכו לאייש המנכ"לית עו"ד אורלי עדס, היועמ"ש עו"ד דין ליבנה והדובר גיורא פורדס.

 

מעבר לשדרת הניהול, ועדת הבחירות נדרשת לגייס כאלף עובדים לצורך תפקודה, רובם עובדי מדינה שיחזרו לאחר מערכת הבחירות לעבודתם השגרתית. החשש הוא שכעת יהיה קושי לשחרר את העובדים ממקומות עבודתם למשך שלושה חודשים, פעם נוספת. המנכ"לית אורלי עדס הדגישה כי לשם כך "נצטרך את ההבנה של כל מנכ"לי המשרדים שיראו בכך מעין צו 8".

 

מלצר בועדה (צילום: אוהד צויגנברג)
היו"ר חנן מלצר. צפוי לכהן שוב(צילום: אוהד צויגנברג)

חשש נוסף שקשור לכוח האדם הוא העיתוי הבעייתי של הבחירות הקרובות: היות שעיקר פעילות הוועדה צפויה להיות בחודשים יולי ואוגוסט, במהלך חופשת הקיץ, רבים מהעובדים הדרושים תכננו להיות בחופשות עם ילדיהם, ועל כן לא יוכלו לתפקד באופן מלא.

 

תקציב ועדת הבחירות המרכזית במערכת הבחירות שהסתיימה לאחרונה עמד על כ-283 מיליון שקלים. עדס הודיעה השבוע לוועדה המיוחדת שחוקקה את החוק לפיזור הכנסת כי תבקש להגדיל את התקציב בכ-30%, לכ-368 מיליון שקלים, לנוכח האתגרים המיוחדים שבבחירות הללו.

 

מלבד נושא כוח האדם, גם סוגיית המחסור בציוד עומדת לפתחה של ועדת הבחירות המרכזית, שעדיין עסוקה בספירת מלאי של הציוד שנותר ממערכת

הבחירות שהסתיימה. "המחסנים ריקים", אומרת עדס. כמו כן, הוועדה עדיין לא סיימה את התשלומים לספקים מהבחירות הקודמות.

מנכ
עו"ד אורלי עדס. "מעין צו 8"(צילום: משה מזרחי)

המישור השלישי שבו צפויה הוועדה להיתקל בקשיים הוא קשור לעובדה שטרם הופקו באופן מסודר ומקיף הלקחים ממערכת הבחירות שזה אך הסתיימה. בעוד שבדרך כלל מפיק יו"ר הוועדה ספר לקחים בתום כל מערכת בחירות, לוח הזמנים הדחוק יאלץ את הוועדה ליישם את התיקונים תוך כדי תנועה, לפחות בנושאים המהותיים ביותר.

 

"זה סיפור לא פשוט", מסכמת עדס. "מערכת הבחירות האחרונה הייתה גם כך מאוד טעונה ורצופת אתגרים מיוחדים שלא היו קודם לכן. אני מניחה שמערכת הבחירות הנוכחית תהיה עם אתגרים חדשים נוספים. עבורנו, במובן המקצועי, תהיה זו מערכת בחירות שונה לחלוטין. עם זאת, ועדת הבחירות הוכיחה במהלך השנים שהיא יודעת לבצע את התפקיד שלה ולקיים מערכת בחירות בכל מועד שנקבע לה. אנחנו נעשה את זה שוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכנת הקלפיות לקראת הבחירות הקודמות
צילום: רויטרס
מומלצים