שתף קטע נבחר

 

עם תסריט מוכן ופרטים מודלפים: כך הונו קשישים

צעירה שעבדה בחברת שיווק ישיר חשפה באולפן ynet כיצד עבדה השיטה: הנציגים התחזו לאנשי "מחלקת הטבות" בחברות אשראי, אחרי שהשיגו פרטים מחברה מתחרה. בעלת העסק עוכבה לחקירה השבוע

 

כך עובדת השיטה להונאת קשישים. צפו בריאיון באולפן ynet    (צילום: ירון ברנר)

כך עובדת השיטה להונאת קשישים. צפו בריאיון באולפן ynet    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"בכוך, עם דלת שחורה בלי שרואים מה קורה בפנים". כך מתארת עובדת בחברת שיווק ישיר את מקום עבודתה לשעבר, שבו לפי החשד ניצלו את תמימותם של קשישים ועשקו מהם במרמה סכומי כסף של אלפי עד עשרות אלפי שקלים - לעיתים באמצעות חיוב אשראי עבור דמי משלוח ל"מתנות".

 

העובדת שהחליטה להיחשף באופן נדיר, לירון רחימי, אמרה בריאיון לאולפן ynet כי נציגי החברה, שפעלה בראשון לציון, התחזו לאנשי "מחלקת הטבות" בחברות אשראי או כחלק מקמפיין של בתי חולים, וכך הונו את הלקוחות. את המידע עליהם, שאפשר לאתרם ולזכות באמונם, השיגה לטענתה בעלת החברה, בת שבע מכלוף - שעוכבה לחקירה לפני מספר ימים - מחברה מתחרה שבה עבדה מכלוף. "הייתה שם בחורה שהייתה שולחת לה צילומי מסך של התוכנה שאיתה עבדו עם פרטי הלקוח, כתובת, ת.ז, כרטיס אשראי ותוקף".

לירון רחימי  (צילום: ירון ברנר)
לירון רחימי (צילום: ירון ברנר)

לנציגים, הוסיפה, נכתב תסריט שנועד לסייע ברכישת אמון הלקוח. "הלקוח כבר שומע שיש לך את המידע עליו אז זה לא נראה לו חשוד. אז יותר קל להגיע ללקוח, והחיוב עצמו היה מתבצע לא בידיעתו, או שהיו שולחים לו דברים הביתה ואומרים לו תשלם דמי משלוח".

 

לדבריה, לא תמיד בכלל היה מתקבל מהלקוח אישור מפורש לחיוב האשראי. "לא תמיד זה היה במודע. הלקוח עוקב או לא עוקב אחרי החיובים שלו, לפעמים אומרים לו תשלם דמי משלוח שזה סדר גודל של X שקלים והחיוב היה מתמשך לזמן לא מוגבל של חודשים".

 

רחימי סיפרה כי הגיעה לעבוד במקום דרך קרוב משפחה שלה. "אתה מגיע לאיזשהו חניון שלא כל כך ברור איפה הכניסה נמצאת, אין כל כך שילוט. זה בעצם איזשהו כוך, עם דלת שחורה, שלא רואים מה קורה בפנים", תיארה את המקום, אך ציינה כי לא הייתה קשורה לחיוב הלקוחות ולא זיהתה סימנים מחשידים תחילה.

פריטים שהוצעו לקשישים כחלק מהעושק במוקד הטלפוני(צילום: דוברות המשטרה)

(צילום: דוברות המשטרה)

"כשנחשפתי לזה התרעתי אלפי פעמים, אמרתי מה אסור על פי חוק לעשות ומה יקרה אם זה לא ייפסק". כעת, החליטה רחימי להיחשף. "אני חושבת שאם האמת חשובה, וצריך לעצור את הדברים האלה, אז אתה לא מפחד, אתה יודע שהאמת מאחוריך".

 

בעלת העסק המדובר, בת שבע מכלוף (37), עוכבה כאמור לחקירה ביום שני האחרון יחד עם בעלה, אחרי חקירה סמויה של המשטרה והרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן. השניים מחזיקים בעוסקים מורשים תחת השמות הבאים: פרימיום סייל, ליין ישיר, פרסום במוצר, דיל המאה, דיל המיליון ולאחרונה פתחו גם עסק של מוצרי ביטוח.

 

מי שמסייעת לרחימי היא חברת הכנסת הטרייה מירב כהן (כחול לבן), אחת מהמובילות של המאבק הציבורי בהונאות קשישים. "אותה גברת והבעל שלה מחזיקים בעוסקים מורשים, הכול עוסק מורשה. יש פה שישה עסקים שונים תחת שמות שונים ואז זה כבר נורא מבלבל, הכול מתנהל מאותו חדר, אותם עובדים, אותם מאגרי מידע, אותו בן אדם מקבל טלפון מהרבה מאוד גורמים, זה יוצר בלבול מאוד גדול".

מירב כהן  (צילום: אוהד צויגנברג)
ח"כ מירב כהן (צילום: אוהד צויגנברג)

עו
עו"ד יפעת גבאי אלהרר

ח"כ כהן הוסיפה כי במקרה הנוכחי טיפלה בכ-20 הונאות "מאוד לא פשוטות" לדבריה. "לפעמים הנזק היה אלפי שקלים בודדים, לפעמים עשרות אלפי שקלים. אנשים כבר לא ידעו מי מדבר איתם, הרבה פעמים היו טלפונים כל כמה דקות לבית, הם טוענים שלחצו עליהם".

 

היא שיבחה את המשטרה שלדבריה שינתה באופן משמעותי את אופן התנהלותה במאבק בהונאות קשישים. "עד היום לא ראינו כל כך הרבה מעצרים, ויש עכשיו גל של מעצרים על מקרים מאוד מאוד קשים שליווינו בשנה האחרונה".

 

היא מעוניינת להחריף את המאבק בעושקים באמצעות הצעת חוק שהגישה, הראשונה שלה בכנסת שכבר פוזרה, כדי לאפשר גם לפקידי ממשלה לבצע מעצרים ולהקל על ההליכים בנושא, במטרה להגביר את ההרתעה נגד העבריינים. "לא סיימנו עם זה, אנחנו בהחלט מתקדמים, ואני חושבת שכשמגלים מישהו ששחור על גבי לבן גנב כסף מקשישים - הוא חייב למצוא את מקומו בכלא, אחרת לא תיווצר כאן הרתעה. והעדויות לא פשוטות".

 

פרקליטה של בת שבע מכלוף, אייל שטייניץ, אמר כי היא שוחררה על-ידי בית המשפט. "לאחר דיון עיקש בחשדות המשטרה שביקשה לעצור את החשודה, בית המשפט התרשם אחרת וזו משוחררת משהושלמה חקירתה. החשודה שיתפה ומשתפת פעולה ואין לה מאומה להסתיר. עסקינן במי שמוכרת על פי דין מוצרים שונים ולה מוקד מוכרנים הפועל בהתאם להנחיות המפקחת על הביטוח", מסר.

 

עורכת הדין יפעת גבאי אלהרר, המייצגת את רחימי אמרה: "מרשתי חשפה מעשי שחיתות ומרמה של החשודה בת שבע מכלוף. מאחר ומרשתי לא נתנה יד למעשיה, הבינה החשודה כי אין בכוונתה לשתף פעולה עימה ומכאן החל מסע התנכלות כלפיה והיא פוטרה מעבודתה. בעניין זה, מעבר להאשמות הפליליות המיוחסות לחשודה, מתנהלים הליכים משפטיים בין החשודה לבין מרשותי בבית הדין האזורי לעבודה בת"א, במסגרתו תובעת מרשתי, בין היתר, פיצויים לפי חוק הגנה על עובדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לירון רחימי
צילום: ירון ברנר
מומלצים