הרימון המרשיע, חקירת ראשי הפשע והווידוי המפתיע
המשטרה מצאה רימון בדירתו של א'. כשהוא מיואש מניסיונות לשכנע את החוקרים בצדקתו הוא הודה - והורשע. כעשור נשא עליו אות קין בדמות רישום פלילי, עד שווידוי של חברו - עד מדינה - שינה את התמונה
הפרשה החלה לפני 12 שנים, אז מצאה המשטרה בדירתו של א' רימון הלם צה"לי. הוא נעצר לחקירה, הכחיש כל קשר לרימון ושוחרר. אלא שכשלוש שנים לאחר מכן הוגש נגדו כתב אישום בגין אחזקת נשק. א' המיואש הבין שלא יצליח לשכנע את הפרקליטות שהרימון אינו שלו, ובמסגרת עסקת טיעון הודה במיוחס לו ונידון למאסר על תנאי ולקנס של 2,500 שקלים. הוא יוצג על ידי עורכי הדין דוד יפתח ודן ענבר.
א' לא ישב אמנם בכלא, אבל הוא סומן כעבריין - עובדה שמן הסתם הקשתה עליו במשך שנים לקיים חיים תקינים כגון קשיים בקבלה לעבודות..
כעשור לאחר מכן, התפתחות דרמטית שחלה בפרשה הפכה את הקערה על פיה: במהלך חקירת תיק 512 שמנהלת המשטרה נגד ארגוני הפשיעה, התוודה אחד מעדי המדינה שגייסה המשטרה כי הוא זה ששתל את הרימון בדירתו של א'.
במהלך עדותו בתיק 512, עד המדינה סיפר בחקירה זו כי א' היה חברו, וכי הוא זה שהטמין את הרימון בדירתו. מן הסתם עשה זאת במחשבה שבביתו שלו עלול הרימון להתגלות בפשיטה משטרתית שאולי תתרחש בבוא היום - מה שעלול היה לסבך אותו בצרות.
"האמת? הרגשתי עם זה מאוד רע כי א' היה חבר טוב שלי. התיק שהיה אמור ליפול עליי נפל עליו", סיפר עד המדינה לאחר שהתוודה על מעשיו המפוקפקים.
הפרקליט בתיק, עו"ד נתנאל בוג'ו, עדכן את סניגוריו של א', עוה"ד יפתח וענבר, על וידויו המפתיע של עד המדינה. הם לא איבדו זמן, והגישו לבית המשפט העליון בקשה לערוך לו משפט חוזר.
בבקשתם כתבו השניים בין היתר: "סביר להניח שאילו הייתה נשמעת העדות לפני שנים, לא הייתה המשיבה מאשימה את המבקש מלכתחילה בהחזקה, וממילא העדות שומטת את הקרקע מתחת להרשעת המבקש ומצדיקה את זיכויו".
הפרקליטות התבקשה למסור את תגובתה לעתירה, ובתשובתה כתבה שהיא מסכימה למשפט חוזר במטרה להביא לזיכויו ולטיהור שמו של א'. "בנסיבות אלה", נכתב, "מסכימה המשיבה כי קמה עילה למשפט החוזר לחוק בתי המשפט ובנסיבות העניין מסכימה המשיבה לזיכויו של המבקש מהעבירה שבה הורשע".