מי רוצה את הגופות שהורדו מהאוורסט?
במבצע לניקוי ההר הגבוה בעולם מצאה נפאל ארבע גופות של מטפסים אלמונים, וממתינה שמשפחות ההרוגים יגיעו לזהות את הגופות. בנוסף הורדו מההר 11 טונות אשפה, בסיומה של העונה הקטלנית ביותר בשנים האחרונות
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
ארבע גופות המטיילים נמצאות בחדר המתים בבירה קטמנדו, ונכון לעכשיו איש לא הגיע לדרוש אותן. זהותם של ארבעת המטפסים לא ברורה ובנוסף לא ידוע מתי טיפסו על ההר. כ-300 איש מתו לאורך השנים בניסיונות לכבוש את ההר. חלק מהגופות נמצאות באוורסט כבר עשרות שנים.
אתמול אמרה ממשלת נפאל שהצוות שהשתתף במבצע הניקיון מצא את הגופות בין מחנה הבסיס לדרום קול, הנקודה שממנה יוצאים המטפסים בדרך לפסגה. "אנחנו מחכים שהמשפחות יגיעו וידרשו את הגופות", אמר לרויטרס דאנדו ראג' גימירה, מזכ"ל מחלקת התיירות בנפאל.
על ההר, לתמיד: הגופות שנשארות באוורסט לנצח
רופא בבית החולים בקטמנדו שבו נמצאות הגופות אמר שבדיקות DNA יתבצעו אם קרובי משפחה יספקו דגימות משלהם, אך כאמור עד כה איש לא הגיע. בחודש שעבר מתו תשעה מטפסים בחלק הנפאלי של ההר, ועוד שניים בחלק הטיבטי. הרשויות מסרו שרק חלק מהגופות הורדו מההר.
מניין ההרוגים, והתמונות של הפקקים בדרך לפסגה, העלה חשש שהרשויות בנפאל מנפיקות יותר מדי אשרות טיפוס, ושחברות הדרכה מפוקפקות מעודדות מטפסים חסרי ניסיון לעלות על ההר. השנה סיפקה נפאל 381 אשרות טיפוס לאוורסט, כל אחת מהן בעלות 11 אלף דולר. מטפסים מנוסים מפצירים בה להגביל את מספר האשרות.
בנוסף לגופות הוריד הצוות הנפאלי מהר הגבוה בעולם 11 טונות של אשפה – שתועבר למחזור או לפירוק באתר פסולת. המטפסים שניקו את האוורסט אמרו שמדרונות ההר מלאים בצואה, בקבוקי חמצן משומשים, אוהלים קרועים, חבלים, סולמות שבורים, פחיות ועטיפות ניילון שהשאירו המטפסים בהר.
הזבל – וגופות המטפסים שלא שרדו – נקבר מתחת לשלג במהלך החורף, ונחשף כשהשלג נמס בקיץ. נפאל דורשת מהמטפסים לקחת איתם את הזבל מההר, או לספוג קנס של 4,000 דולר. אך הפיקוח של המדינה אינו יעיל, והזבל ממשיך להצטבר באוורסט.
השיא של עונת הטיפוס באוורסט מגיע בחודש מאי, ראשית הקיץ. בתקופה הזו של השנה מזג האוויר באזור נוח והשמיים בהירים, לפני הגשמים של עונת המונסון בנפאל.