טקסי שבועות בקיבוצים: "המסורת שלנו כישראלים"
ההגדה המיוחדת של הקיבוצים לפסח והמסיבות הפרועות בפורים מתגמדות לעומת טקס שבועות המסורתי והמפואר שבו חוגגים את הביכורים השנתיים. "מתחילים לעבוד על זה שלושה חודשים לפני, אנחנו תמיד בתחרות עם שאר הקיבוצים", מספר רכז התרבות של קיבוץ עין השופט. צפו בהכנות לחגיגות
את מסורת חגי ישראל כולנו מכירים, אבל מה לגבי מסורת החגים הקיבוצית? הגדה מיוחדת לפסח, מסיבות פרועות בפורים - כל זה מתגמד לעומת טקס שבועות המסורתי והמפואר. הרעיון שמאחורי הטקס הוא לחגוג את הביכורים השנתיים של הקיבוץ. חקלאות, בקר, תוצרות מפעלי הקיבוץ והחשובים ביותר - התינוקות החדשים שנולדו השנה. צפו בהכנות לחגיגות.
לא מה שחשבתם: להכיר את הקיבוצים מחדש
סער ישראלי, רכז התרבות של קיבוץ עין השופט, מספר: "אנחנו מתחילים לעבוד על זה שלושה חודשים לפני, מכינים את השירים והריקודים. אנחנו תמיד בתחרות עם שאר הקיבוצים, השאיפה היא תמיד לעשות הכול יותר גדול ויותר יפה. אנחנו בתקופה שאנחנו קצת מחפשים את הזהות שלנו. טקס שבועות של הקיבוץ זה המסורת שלנו כישראלים, אחד הדברים הכי יפים שטקס זה דבר שחוזר על עצמו".
על הטקס עמלים עשרות אנשים, שעליהם מפקדים שניים, עירון ארז ואילנית פינקס. "לרכז את הטקס זה אומר לארגן צוות עבודה, לחלק משימות תפקידים, לארגן את הרקדנים, זמרים, הגברה, תאורה", מסבירה פינקס. במהלך השנים חלו שינויים: את טקס התינוקות יעשו השנה בקיבוץ עין השופט באמצעות ריקוד, ואת ריקוד הטרקטורים המסורתי עושים בשנים האחרונות הנערים עם קלאב-קארז, שהן למעשה הקלנועיות המפורסמות של הקיבוץ.
ומה עם המתנדבים? הם כבר ותיקים, אבל לא ישכחו את ההלם שהיכה בהם כשרק הגיעו לקיבוץ וגילו את החג. ביל מספר: "כשהגעתי לקיבוץ לפני הרבה שנים בתור מתנדב, לא הבנתי מה זה שבועות, ידעתי מה זה פסח וחנוכה".
סער, רכז התרבות, מסכם: "בשביל קיבוצניק הרבה יותר קל להיות חילוני, כי אנחנו מרגישים שאנחנו מאוד ישראלים. אנחנו מחוברים לאדמה, לעשייה בארץ ישראל. אני לא צריך לחבוש כיפה כדי להרגיש ישראלי ויהודי, כי אני מקיים את החגים וחי בארץ שלי. גם עוד מאה שנה יהיה פה קיבוץ, ואנחנו נעשה טקס שבועות של מסורת ישראלית כמו שצריך".