שתף קטע נבחר

 

"רמת טראמפ"? הממשלה תחשוף את שלט היישוב החדש - מבלי שתוקצב

רמת הגולן התקשטה לקראת ישיבת הממשלה שצפויה להיפתח בהכרזה על יישוב חדש ע"ש נשיא ארה"ב. אך השרים לא אישרו תקציב, לא קבעו את המיקום - וכלל לא מוסמכים לעשות זאת במסגרת ממשלת מעבר

 

 

הכניסה ל"יישוב החדש", הבוקר    (צילום: אביהו שפירא )

הכניסה ל"יישוב החדש", הבוקר    (צילום: אביהו שפירא )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הממשלה תתכנס היום (יום א') לישיבה מיוחדת שתיערך ביישוב קלע ברמת הגולן, שבה היא צפויה לאשר את הקמת היישוב החדש "רמת טראמפ" ברמת הגולן על שמו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

 

שלט כניסה הכנות לטקס הכרזה על יישוב רמת טראמפ רמת הגולן קלע ברוכים (צילום: אביהו שפירא)
השלט החדש(צילום: אביהו שפירא)

למרות הישיבה החגיגית שלטובתה יצפינו כל השרים, משמעות ההחלטה היא בעיקר סמלית בשל העובדה שעדיין לא נקבע תקציב, אין מיקום סופי ליישוב, ומכיוון שמדובר בממשלת מעבר - זו לא תהיה החלטה מחייבת. 

 

בהצעת ההחלטה שהפיצה מזכירות הממשלה לשרים נכתב כי "מתוך הערכה לפועלו של נשיא ארה"ב ה-45 הנשיא דונלד טראמפ למען מדינת ישראל במגוון רחב של תחומים ומתוך הבעת תודה על ההכרה האמריקנית בירושלים כבירת ישראל וההכרה בריבונות הישראלית ברמת הגולן שאותה הוביל הנשיא דונלד טראמפ, הוחלט ליזום הקמתו של יישוב קהילתי חדש ברמת הגולן בשם 'רמת טראמפ'". היישוב יפעל במסגרת המועצה האזורית גולן וימוקם, כנראה, באזור היישוב קלע.

דגלי ארה
ההכנות לישיבה המיוחדת(צילום: AFP)

דגלי ארה
(צילום: EPA)
 

הכניסה ליישוב קלע אלון ולמצוק עורבים (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

עוד נכתב בהחלטה כי הממשלה מטילה על משרד הבינוי והשיכון לקדם עבודת מטה מקצועית שתוגש ליו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה בתוך 90 יום, לצורך גיבוש המלצתה של המועצה הארצית בדבר הקמת יישוב חדש. הממשלה הטילה על משרד האוצר להגיש תוכנית תקציבית למימון הקמת היישוב. בישיבת הממשלה המיוחדת ישתתף גם שגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן, ובמקום אף הוצב שלט עם שם היישוב.

 

בחוות הדעת המשפטית שצורפה להחלטה כתבה עו"ד יעל כהן, סגנית בכירה ליועצת המשפטית של משרד רה"מ, כי מדובר למעשה ב"יזום באופן ראשוני של בחינת הקמתו של יישוב חדש בעל אופי קהילתי".

 

 

ח"כ צבי האוזר מכחול לבן, מזכיר הממשלה לשעבר, כינה את ההחלטה "ישראבלוף" והוסיף: "מי שיקרא את האותיות הקטנות ב'החלטה ההיסטורית' הזו, יבין שזו לא יותר מהחלטת דמה בלתי מחייבת. נקווה שהנשיא טראמפ לא יודע שעושים שימוש בשמו לצורך תרגיל ביחסי ציבור. ראש הממשלה חייב להחליט האם הוא באמת רוצה להקים יישוב חדש ולהעמיק את שורשינו ברמת הגולן או שמא הוא מסתפק ביצירת מציאות מדומה לצרכי 'הזדמנות צילום'. ההתיישבות בגולן מוקפאת. אחרי 52 שנים באזור יש רק 25,000 ישראלים בגולן וקצב גידול האוכלוסייה אפסי. לא כך פועלת ממשלה שרוצה ליישב את הגולן". 

 

השר זאב אלקין אמר על ההחלטה היום כי "מדינת ישראל מכירה תודה לנשיא האמריקני דונלד טראמפ. ההכרה האמריקנית חשובה בכך שהיא מחסלת באופן סופי את הוויכוח המשפטי סביב הגולן, ומדובר בהישג מדיני חשוב של ראש הממשלה".

 

לדברי אלקין, "בשנות ה-80, כשמדינת ישראל הכריזה על ריבונות ישראלית בגולן באמצעות חקיקה היו מי שהתנגדו. עם השנים הפכנו את התמיכה בריבונות הישראלית בגולן לקונצנזוס רחב בישראל. כשהעולם הבין שאנחנו לא נוותר באה גם ההכרה האמריקנית. אני וחבריי נפעל בשנים הקרובות כדי שגם הריבונות הישראלית תחול על יהודה ושומרון ותהפוך מרעיון למציאות בדרך דומה. אם צריך, נאתר גם מקום לישוב ביו"ש שיקרא על שמו של הנשיא דונלד טראמפ".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
השלט שהוצב סמוך לקלע ברוכים
צילום: אביהו שפירא
מומלצים