שתף קטע נבחר

 

כבל על מפלגת העבודה: "לא אלטרנטיבה"

חבר הכנסת לשעבר עדיין לא החליט אם יתמודד בבחירות, אך נשמע סקפטי לגבי סיכויי השיקום של המפלגה. על האפשרות להתמודדות של אהוד ברק: "אפשר לראות את עומק השבר בגעגוע למי שהרג אותך פעמיים"

 

 

ח"כ איתן כבל בראיון לאולפן ynet    (צילום: אלי סגל משי בן עמי)

ח"כ איתן כבל בראיון לאולפן ynet    (צילום: אלי סגל משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ח"כ לשעבר איתן כבל (העבודה) אמר היום (יום א') לאולפן ynet כי הוא עדיין מתלבט לגבי הריצה לבחירות הקרובות במפלגת העבודה, שלטענתו לא צפויה להשתקם בזמן הקרוב: "אני מתלבט בצורה רצינית, לא רק אם להתמודד לתפקיד היו"ר, אלא גם אם להתמודד בכלל לכנסת. בטווח הנראה לעין אנחנו לא אלטרנטיבה".

  

איתן כבל  (צילום: אורי דוידוביץ')
איתן כבל (צילום: אורי דוידוביץ')

על האפשרות שאהוד ברק ירוץ לראשות מפלגת העבודה אמר כבל כי "גם אם אהוד ברק יבוא, התוצאות לא יהיו שונות מהפעם הקודמת. אפשר לראות את עומק השבר - אם אתה מתגעגע למישהו שהרג אותך פעמיים. גם אם הוא ירוץ לבד, הוא ייקח מהגוש ובסוף יהיה בקואליציה הבאה. אני חושש שנגרד את אחוז החסימה. לא רוצה להיות חלק ממפלגה שהיא סרח עודף בגוש".

 

-איציק שמולי וסתיו שפיר לא יכולים לשנות את מפלגת העבודה?

"אני לא רוצה לגעת בשמולי ולא בסתיו, בוודאי לא בשלב הזה שטרם קבעתי את עמדתי. צריך לזכור שבסופו של עניין הם היו חלק מהמערכה האחרונה. העובדה שנהיינו דומים למרצ לא מוסיפה לנו, נהיינו מאוד שטוחים, זה חלק מהעניין. אני מהמר שהתוצאות לא תהיינה כל כך שונות בפעם הבאה, הליכוד יתחזק מימין וכחול לבן יתחזקו וזה יהיה על חשבון מפלגת העבודה, השאלות הן כבדות משקל ובכלל זה גם מי יעמוד בעת הזו בראשות מפלגת העבודה".

 

 

איציק שמולי ו איתן כבל ועידת מפלגה בחירות 2019 (צילום: מוטי קמחי)
כבל עם איציק שמולי. לא אופטימי(צילום: מוטי קמחי)

כ-60 אלף מתפקדי מפלגת העבודה יצטרכו להכריע השבוע אם לקיים פריימריז לראשות המפלגה - במשאל מקוון. המשאל ייערך במשך 48 שעות בתאריכים 19-21 ביוני. לטובת המתפקדים המבוגרים שאינם משתמשים באינטרנט, הוחלט גם לפתוח 20 קלפיות ברחבי הארץ. המתפקדים יצטרכו להכריע בין שלוש אפשרויות: להשאיר את הרשימה כפי שהיא היום, לקיים פריימריז לבחירת רשימה חדשה, או לאפשר לחברי הוועידה - כ-3,000 מהתפקדים - לבחור בעצמם את הרשימה לכנסת.

  

עלות המשאל צפויה לעמוד על כחצי מיליון שקלים, ובכירים בעבודה טענו כי מדובר בהליך הזוי: "מתי מקיימים משאל אינטרנטי על עניינים מפלגתיים? זה פשוט לקחת חצי מיליון שקל ולזרוק אותם לפח". 

 

מי שהורה לקיים את המשאל המקוון הוא בית המשפט המחוזי בתל אביב, שהגיב לעתירה של ח"כ עמיר פרץ. פרץ שתחילה התנגד לקיים פריימריז, הסכים לבסוף לקיים בחירות פנימיות לאחר פרישתו של אבי גבאי, אך בית המשפט כבר פרסם את החלטתו ולכן המפלגה מחויבת לקיים את פסק הדין.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
איתן כבל. עדיין מתלבט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים