היום הבחירות ללשכת עורכי הדין: כל מה שצריך לדעת
מי יחליף את אפי נוה? 67,412 חברי הלשכה יוכלו להצביע ב-152 קלפיות ברחבי הארץ ובארבעה פתקים. שני המתמודדים לראשות הלשכה, עורכי הדין ציון אמיר ואבי חימי, השיבו על שאלות ynet
היום (יום ג') ייערכו הבחירות לראשות לשכת עורכי הדין ולמוסדותיה. אז איך מצביעים? כמה אנשים רשאים להצביע בבחירות? באילו שעות מצביעים? וגם כיצד השיבו המתמודדים לראשות הלשכה, עורכי הדין אבי חימי וציון אמיר, על השאלות שלנו?
הבחירות ללשכת עורכי הדין נערכות בצל הסערה שחולל ראש הלשכה הקודם, עורך הדין אפי נוה. שהתפטר מראשות הלשכה. נוה מואשם בפרשה פלילית אחת ועדיין תחת חקירה בפרשה פלילית אחרת שקשורה למינויי שופטים.
מי מצביע, בכמה פתקים ומתי?
מספר חברי הלשכה בעלי זכות הצבעה הוא 67,512 איש, והם יצביעו ב-152 קלפיות ברחבי הארץ. כל אחד מבעלי זכות הבחירה יוכל לבחור בארבעה פתקים - פתק ליו"ר לשכת עורכי הדין, פתק לסיעה למועצה הארצית של הלשכה, פתק לראש המחוז בו רשום עורך הדין ופתק של הסיעה שתייצג אותו במחוז שלו.
שעות ההצבעה בקלפי ראשית (עיר גדולה): מ-08:00 עד 20:00, בקלפי משנית: מ-09:00 עד 17:00- למעט מקרים חריגים ונקודתיים (באתר הלשכה רשומות הכתובות של כל הקלפיות).
למועצה הארצית ייבחרו 28 חברים. בלשכה שישה מחוזות - כשלראשונה ייערכו בחירות גם במחוז מרכז. הקלפי הראשית בירושלים תהיה בבית הפרקליט, ובתל אביב הקלפי הראשית תהיה בבית ציוני אמריקה. ספירת ההצבעה צפויה להסתיים רק לפנות בוקר, והתוצאות הרשמיות יתפרסמו ככל הנראה מחר בצהריים.
את שמות מתמודדים לראשות הלשכה ולמוסדותיה - ניתן לראות כאן.
המתמודדים לראשות לשכת עורכי הדין
עו"ד ציון אמיר, בן 63, פרקליט בכיר שמתמחה בתחום הפלילי. אבא לשלושה ילדים, יליד ירושלים שמתגורר כיום בתל אביב, גדל והתחנך בשדרות. שירת בצבא ביחידת קישור של חיל האוויר. בין לקוחותיו במהלך השנים - הנשיא לשעבר משה קצב, דודו טופז, ראש עיריית ירושליים לשעבר אורי לפוליאנסקי, השר לשעבר גונן שגב, הרוצח עמי פופר, האחים פריניאן ועוד רבים. מכהן כיו"ר בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין.
עו"ד אבי חימי, בן 60, מכהן כראש הלשכה הזמני, סנגור פלילי ותיק שמתמחה גם בצווארון לבן. נשוי ואב שניים, יליד קריית שמונה, בוגר הפניימיה הצבאית בחיפה, לוחם וקצין בדרגת סרן. בעל משרד פרטי שהוקם בשנות ה-90', יו"ר משותף בפורום הפלילי הארצי של הלשכה, יו"ר הוועדה המייעצת לשר הפנים לענייני פליטים. בין לקוחותיו - הרב שלמה בניזרי, ראש העיר קריית מלאכי לשעבר מוטי מלכה והשוטר ניר סומך, שזוכה בעליון מהריגת שכנו.
המתמודדים עונים לשאלות
מדוע לך להתמודד לראשות הלשכה, במיוחד לאחר הטלטלה שעברה עליה?
אבי חימי: "לאחר התפטרותו של אפי נוה (חימי נחשב למקורבו - ג.מ), הבטתי ימינה ושמאלה והבנתי שמוטלת עליי אחריות גדולה, להנהיג את הלשכה בעת הזו. בתקופת כהונתי הקצרה כיו"ר הלשכה הצבתי יעדים ועמדתי בכולם בשקט במקצועיות, בלי רעש וצלצולים. הראייה לכך היא ששאר המתמודדים הצטרפו אליי. נעשה שינויים מפליגים במבנה הלשכה ויעדיה. לצערי הקמפיין של יריבי היה קמפיין מכוער, וגם הוא היה ספון לפתח לשכתו של אפי נוה".
ציון אמיר:"החלטתי להיכנס לזירה הציבורית ולהתמודד לתפקיד מתוך דאגה עמוקה למערכת שלטון החוק וללשכה, לאחר כל מה שקרה בשנה החולפת, נוכח הפרשיות שנחשפו והתגלו בקשר להנהגה של הלשכה. הזירה הציבורית הזו חשובה מידי ואסור להפקיר אותה. אם נפקיר את הוועדה לבחירת השופטים בידיים כאלו אנו מסכנים את שלטון החוק ולכן עשיתי מעשה, קמתי ועזבתי את אזור הנוחות והחלטתי לעמוד מול חורשי רעתה של הלשכה ומערכת המשפט ולהחליף אותם".
מדוע אתה חושב שאתה הוא הראוי להיבחר?
אמיר: "די אם נאמר שדבריו, מעשיו והשותפות של יריבי עם נוה, מצביעים עליו שהוא תאום סיאמי שלו בכל עניין ודבר. שניהם אחראים לדרדור מעמדה של הלשכה לתהומות ושפל חסר תקדים. אנשים כאלו צריך לבקש מהם ללכת ומחר הבוחרים יעשו זאת במקומם.
"אני בא מבחוץ, לא הייתי מעורב בלשכה למעט העובדה שהייתי נשיא בית הדין לערעורים שמונה שנים. צריך להחזיר את המכובדות ללשכה, להפוך אותה לרלוונטית לציבור שלם שמאס בה. לשכה שהיא תחת חקירות משטרה (הכוונה לנוה - ג.מ) ותחקירים עיתונאיים אין לה לגיטימציה בציבור".
חימי:"לשכת עורכי הדין זו עבודה קשה, חשובה ומשמעותית, זו לא תכנית ריאליטי. אני בא בשביל הלשכה ואזרחי ישראל ולא מחפש כבוד וגינונים. הצבתי תכנית עבודה מלאה לקדנציה הבאה, נחזיר את הגאווה למקצוע ונטפל בכל הנושאים הרלוונטיים בהיותנו איגוד מקצועי.
"אני יליד קריית שמונה, בן זקונים לשבעה אחים ואחיות, 29 שנה עורך דין פעיל, יום יום שוהה בבתי המשפט, מכיר את המקצוע ושמח על היותי עו"ד שעוסק בייצוג חשודים, נאשמים ועוסק בזכויות אדם".
מה לדעתך תפקיד הלשכה בשמירה על מערכת המשפט?
חימי: "בית המשפט הוא המגדלור של הערכים האוניברסליים של שוויון, צדק חברתי וחברה מתוקנת. פגיעה בעליון היא פגיעה בדמוקרטיה ובאזרחי ישראל, לא אתן לפגוע בו. לפוליטיקאים אני אומר: הניחו לבית המשפט העליון, הוא מבצרנו, הוא מהטובים בעולם. מערכת אכיפת החוק היא הבסיס לחברה מתוקנת, לא ניתן לפגוע גם בה. ההתלהמות שאנו עדים לה בשנים האחרונות חייבת להיפסק".
אמיר:"לא יכול להיות ספק שללשכה תפקיד מכריע בהגנה על שלטון החוק, הדבר אף מפורט בחוק לשכת עורכי הדין, זה הוא חלק מתפקידה המסורתי. אנחנו חייבים להגן על מערכת המשפט ולדאוג שהעליון יישאר חזק ועצמאי, זו נשמת אפה של דמוקרטיה בריאה".