לאחר חשיפת ynet: מנהל במשרד החינוך תומך בעובד שהדיר נערה
המנהל שלח מכתב למנהלים במשרד בנוגע למקרה שאירע ביום העצמאות ברמת גן ובו הורדה נערה שעלתה לשיר עם הזמר נתן גושן. הוא כתב כי העובד שלא איפשר לנערה לשיר "הוכפש על לא עוול בכפו"
לאחר חשיפת ynet, בכיר במשרד החינוך הביע תמיכה בעובד עיריית רמת גן שסירב לאפשר לצעירה בת 17 לשיר עם הזמר נתן גושן בבימת יום העצמאות ברמת גן, רק בגלל שהיא אישה. במכתב למנהלי האגף לתרבות יהודית במשרד החינוך, כתב איתיאל בר לוי כי עובד העירייה שהועבר מתפקידו פעל כמצופה ממנו ובהתאם לרוח האגף. לטענתו של בר לוי, "במהלך האירוע הייתה חריגה מה'ליין אפ', ובשיקול דעת זריז, החליט טוביה עזורי מנהל התרבות היהודית בעיר, שהזמן והמקום לא מאפשרים את שירתה של בחורה שביקשה לעלות לבמה ולשיר".
בר לוי הוסיף וציין כי: "על אף שהבחורה הודיעה שהיא כלל לא נפגעה מהעניין, החליטו 'לתפוס טרמפ' על הסיפור הלא מעניין הזה ולהכפיש את טוביה, על לא עוול בכפו. טוביה פעל כראוי ולדעתנו כך היה צריך לעשות לאור הנתונים בזמן ובמקום".
עוד כתב בר לוי כי "קבלני הדעות של מדינת ישראל זועקים הדרת נשים. כלל לא ברור אם צריך להתמודד עם טענות דמגוגיות שכאלו, אך כיוון שיש כאן ניסיון בהחלט מוצלח של הכתבת קוד פעולה בכל הארץ, נבהיר חד משמעית, את מה שכל כך ברור לכולנו: היהדות לא מפלה נשים! גדולות מנשות ישראל הנהיגו אותנו במהלך ההיסטוריה, אפילו העתיקה: שרה, מרים, דבורה, חנה, אביגיל, חולדה, ואסתר. ההלכה מתייחסת לאישה ביתר כבוד, לפעמים אף יותר מהיחס לגבר".
בהמשך התייחס לאיסור על שמיעת שירת נשים וכתב כי "יש קהלים גדולים שנוהגים לשמור על איסור שמיעת קול אישה שרה. וכאן הבן שואל: לאוכלוסייה מסוימת קשה לשמוע כלי נגינה מסוים, חצוצרה למשל, היעלה על הדעת שבאירוע לאותה אוכלוסייה יעלה נגן חצוצרה וינגן? האם דחיית הנגן תחשב כאפליה? אין בין זה לאפליה ולא בדיל של קשר. פעמים רבות בעיר רמת גן, ובכל 156 הרשויות בהן יש פעילות של התרבות יהודית, מתקיימות הופעות בהן נשים שרות, מתוך התאמה לסוג האוכלוסייה ודרישותיה".
"האם לא הגיוני שבנוסף לעשרות במות תרבות לציבור החילוני, תוקם במה אחת לציבור הדתי? היכן חופש הדת, ערך המוזכר במגילת העצמאות?". בסיום מכתבו ציין ששקל לפעול משפטית נגד ראש עיריית רמת גן, כרמל שאמה- הכהן, אך לבסוף החליט להימנע מכך: "חשוב לי להדגיש שעבודתנו כל השנה היא בשיתוף ראשי הרשויות המקומיות, עובדה המונעת מאיתנו את הצורך לעימות חזיתי מולם. נמשיך להפיץ את התרבות והזהות היהודית בכל מקום, מתוך שיח וכבוד הדדי".
בהחלטת ועדת הבדיקה של עיריית רמת גן, שבה הוחלט להעביר מתפקידו את עזורי, נטען כי הסיבה היא אחת: פערים שעלו בין עדותו לבין הממצאים בשטח ולא עצם ההחלטה לאסור את שירתה של בת ה-17. "הוא לא אמר אמת בלשון המעטה", הסבירו בעירייה לאחר ההחלטה.
ליעד אילני, מ"מ ראש העיר רמת גן ומי שעמד בראש ועדת הבדיקה, אמר בתגובה כי "מנהל אגף במשרד החינוך מקדש תרבות של אמירת שקר. מה נגיד לבנותינו ובנינו תלמידי ישראל?".