שתף קטע נבחר

 

חיילים במרצ: למה לא נותנים לנו להצביע בפריימריז?

הבחירות לראשות המפלגה יתקיימו ביום חמישי הבא, והאפשרות להצבעה מוקדמת ביום שני. חיילים ואנשי שנת שירות טוענים שבעבר ניתן היה להצביע ביום שישי. המפלגה: יש קלפי שפתוחה עד 22:00

כעשרים חיילים ואנשי שנת שירות שלחו השבוע מכתב ליו"ר ועדת הבחירות של מרצ, וכן ליו"ר מרצ תמר זנדברג ולשאר חברי המפלגה, ובו הם טוענים כי ההחלטה לקיים את ההצבעה המוקדמת ליו"ר המפלגה ביום שני - מונעת מהם את האפשרות להצביע.

 

הבחירות ליו"ר מפלגת מרצ יתקיימו ב-27.6, יום חמישי הבא, בקרב ועידת המפלגה שמונה כאלף חברים וחברות. שלושה ימים קודם לכן, ביום שני, תתקיים הצבעה מקדימה שמטרתה לאפשר לאוכלוסיות שיתקשו להצביע ביום חמישי לקחת חלק בבחירות בכל זאת. אלא שאותם חיילים טוענים, כאמור, כי יום שני הוא איננו פתרון עבורם.

ניצן הורוביץ' תמר זנדברג (צילום: שאול גולן)
המתמודדים על ראשות מרצ, תמר זנדברג וניצן הורוביץ(צילום: שאול גולן)
 

"אנחנו חיילים וחיילות, קצינים וקצינות, משרתי השירות הלאומי, חברי ועידת מרצ, מוחים על הדרת החיילים מההצבעה ליו"ר המפלגה", נכתב. "לתדהמתנו גילינו שלראשונה זה שנים לא תתקיים הצבעה מוקדמת בזמנים שמאפשרים לחיילים להצביע. בכל מערכות הבחירות הפנימיות האחרונות, גם בבחירות עם עשרות אלפי בעלי זכות בחירה, תמיד ניתנת לחיילים האפשרות להצביע הצבעה מוקדמת ביום שישי, מתוך הבנה שלא כולנו מתגוררים בתל אביב או משרתים קרוב לבית".

 

כותבי המכתב תהו אם זה המסר שמפלגת מרצ מבקשת להעביר לחיילי צה"ל. "לא סביר ש-3% מהועידה יורחקו רק בשל המחויבות שלהם לשירות כחוק. דווקא אנחנו שמשרתים שירות משמעותי, שירות צבאי ולאומי, ורואים בחברות שלנו מפלגה כאות כבוד, דווקא אותנו מרחיקים ומדירים? את מי שמקריבים ומסכנים את חייהם?".

 

החיילים סיימו את מכתבם בפנייה להנהגת מרצ: "שנו את ההחלטה הרעה הזו. תנו להמשיך לשרת את המדינה הזו בגאווה, תוך לקיחת חלק בבחירת ההנהגה של הבית הפוליטי שלנו".

 

אחד מכותבי המכתב אמר ל-ynet: "עד כה הבחירות המקדימות תמיד היו ביום שישי, שזה יום שהכי סביר שהאוכלוסיות שיותר קשה להן להגיע - יוכלו בכל זאת להצביע. ביום שני אנחנו פשוט לא נוכל להגיע ולהצביע. אני משרת כקצין בצבא, חוזר בסופי שבוע וגם ביום חמישי אני לא אספיק להגיע בזמן מהבסיס. זה אמנם היום בו חיילים יוצאים הביתה, אבל חלקם גרים בצפון ובדרום, משרתים בכל רחבי הארץ ולא יספיקו להגיע לתל אביב".

 

הוא הוסיף: "מדובר בגוף בוחר של אלף איש בסך הכל, עשרים או שלושים אנשים שלא יוכלו לקחת חלק בהצבעה - זה משמעותי מאוד. אלה מספרים שללא ספק יכולים להכריע את הבחירות".

 

כותב אחר טען: "אני משרת בבסיס סגור אז ביום שני זו לא אופציה, ולגבי חמישי - אני מאוד אשתדל להגיע, תלוי מתי אצא מהבסיס אבל אני יודע בוודאות שיש כמה חברים בגרעין שלי שלא יוכלו להצביע כיון שהם לוחמים. עד היום הייתה מדיניות מאוד ברורה של המפלגה שההצבעה המוקדמת היא בשישי. זו יריקה בפנים לי ולעוד המון אנשים שהם חלק מהוועידה. לי הצביעו 400 אנשים במטרה שאייצג אותם בוועידה ואני לא מוכן שישללו ממני את האפשרות הזו".

 

מטעם מפלגת מרצ נמסר: "הצבעה מוקדמת היא נוהג שככל הידוע לנו רק מרצ מקיימת כדי לוודא השתתפות רחבה ככל האפשר. ועדת הבחירות קבעה את סדרי ומועדי הבחירות ומכיוון שהמועד האחרון להגשת המועמדות הוא ביום חמישי, ההצבעה המוקדמת לא תוכל להיות ביום שישי. על כן נקבעו הסדרי בחירות רחבים ביותר, וביניהם הצבעה מוקדמת שלושה ימים לפני מועד הבחירות וקלפי שפתוחה עד 22.00 ביום חמישי, כדי להקל על הצבעת חיילים. מרצ מאחלת הצלחה לכל המתמודדים".

 

בבחירות לראשות מרצ יתמודדו יושבת הראש המכהנת, תמר זנדברג, וחבר הכנסת לשעבר ניצן הורוביץ. ח"כ עיסאוי פריג' ומוסי רז, שתכננו להתמודד במשותף על ההנהגה, הצהירו השבוע על תמיכה בזנדברג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
הורוביץ וזנדברג
צילום: שאול גולן
מומלצים