הנאשם באונס הילדה: "לא עשיתי דבר, עובר ימים קשים"
מחמוד קטוסה (44), הנאשם באונס ילדה בת שבע, שוחח עם בני משפחתו: "אתם יכולים להיות רגועים כי אין לי שום קשר לאונס. אני לא יודע איך מאשימים אותי במעשה שלא ביצעתי". קרוב משפחתו: "במקום להשאיר חף מפשע במעצר - עדיף שיחפשו את האנס האמיתי שמסתובב חופשי"
הנאשם עבד בעבר כמורה לאנגלית במשך עשור. אחד התלמידים סיפר: "אני מכיר את מחמוד טוב מאוד בזמן שעבר כמורה בבית הספר. הוא הזה היה מתייחס אלינו בצורה מדהימה והיה אחד המורים הכי טובים. כולנו אהבנו אותו. לא ראינו שהוא ביצע מעשה רע אחד - אלא דווקא להפך. הוא תמיד עזר לנו והיה מוכן להקדיש מזמנו שעות לטובת הצלחת תלמידיו. כואב לנו הלב שהוא עצור על משהו שהוא לא עשה. יש הרבה סימני שאלה. המשטרה עצרה את האדם הלא נכון".
נגד מחמוד קטוסה הוגש כאמור כתב אישום בגין אונס הילדה ביום ראשון השבוע, אך מאז עלו סימני שאלה רבים בנוגע להתנהלות החקירה, בתחנה המקומית שטיפלה בתיק. אחת הסוגיות הבעייתיות היא המעבר מבית הספר לדירה שבה נאנסה הילדה לפי כתב האישום. בכתב האישום צוין כי קטוסה גרר את הילדה לאורך מרחק רב בעודה בוכה ומתנגדת מבלי שאיש הבחין בכך, אך בעדותה טענה הילדה שנלקחה אל הדירה ב"רכב גדול", במכונית או באוטובוס, וכלל לא ברגל.
בנוסף, הילדה לא ידעה לומר היכן נמצאת הדירה שבה נאנסה. עם זאת, המשטרה גבתה מהילדה ארבע עדויות שנבנו בצורה הדרגתית בהתאם למצבה - ובמהלך אחת מהן היא ציירה את זירת האונס. נטען כי זיהויו של קטוסה לא היה ודאי - וחוקרת הילדים שגבתה את עדותה של הילדה קבעה כי אין ביכולתה לומר מה רמת המהימנות של הזיהוי.
רק לאחר הגשת כתב האישום וההד הציבורי הגיע הסיפור לראש אגף החקירות, ניצב גדי סיסו, והוחלט שהיחידה המרכזית במחוז ש"י תחל בחקירה מחודשת, עם צוות חוקרים שונה - ובליווי הדרג הבכיר בפרקליטות המדינה. במשטרה הסבירו ש"מידע מודיעיני חדש" הוביל לכניסת ימ"ר ש"י לתמונה, אך גורמים המעורים בפרשה אמרו ל-ynet שזהו רק תירוץ בכדי לבדוק ולחקור את מה שנעשה בתיק, מכיוון ש"אחרת אסור להם לחקור בתיק שהוגש בו כתב אישום".
שלשום הובא קטוסה לבית משפט צבאי, שקבע כי מעצרו יוארך עד ליום שלישי, 25 ביוני. על פי גורם הקשור לחקירה, למרות שהמידע המודיעיני מצביע על כך שהיה למחמוד קטוסה "קשר כזה או אחר עם הילדה" - במשטרה מפקפקים בתיק במצבו הנוכחי. הגורם מסר עוד כי בתיק ישנם אזכורים לכמה מעורבים שלא נחקרו והיו צריכים להיחקר. הוא ציין כי היה חשוד שנחקר, אך שוחרר וכי בוצעו איכונים במסגרת החקירה. הוא הוסיף כי גם בכל חקירת האירוע מעולם לא היה שום אזכור לרקע לאומני וכי האירוע נחקר כאירוע פלילי.
עו"ד נאשף דרוויש, סנגורו של קטוסה, אמר לאחר הדיון כי "אנחנו הרבה יותר מעודדים, האמת זה בלשון המעטה, אלא הרבה מעבר לזה, ההרגשה שלנו מצוינת". הוא הוסיף כי "אני ראיתי את התיק מנקודת המבט שלי, וחשבתי שאין כלום בתיק אבל עכשיו גם הקשבתי לנקודת המבט שלהם ועכשיו אני גם יודע שאין כלום בתיק. אז אין כלום בתיק כי לא היה כלום ולא יהיה כלום".
אנואר, אחיו של הנאשם, הביע תקווה בריאיון לאולפן ynet כי "ביום שלישי הבא, בעזרת השם, מחמוד יהיה בינינו. מחמוד נפל בכל הסיפור, אולי המשטרה לא טרחה להגיד שהיא טעתה. מחמוד עבד ביישוב שבו גרה הילדה במשך שמונה שנים ולא עשה שום בעיות, אני בטוח שהוא לא עשה כלום".
בינתיים, שכרה משפחת הילדה את עורכי הדין יהודה פריד וטל גבאי, על מנת לפקח מטעמה על צעדי המשטרה והפרקליטות. בכוונת עורכי הדין להיפגש עם נציגי הפרקליטות הצבאית, שמובילה את הטיפול בתיק, לשם קבלת הבהרות. "אירועי הימים האחרונים העצימו והוסיפו סבל בל יתואר לילדה שעברה טראומה עצומה", ציינו עורכי הדין. "לא בכדי אין אדם שפועם בו לב אנושי שלא הזדעזע מהמקרה. לא נשקוט עד שהדין ימוצה עם כלל המעורבים בפרשה".